Σπετζοφάι Πηλιορείτικο, αναμνήσεις από την Ζαγορά & το Πουρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο, αναμνήσεις από την Ζαγορά & το Πουρί
Το σπετζοφάι στα τοπ του το συναντάμε στο Πήλιο και το έχω απολαύσει επανειλημμένα στην Ζαγορά (που τελευταία με έχει υιοθετήσει ή μάλλον την υιοθέτησα εγώ) & σε καταπληκτικά πανηγύρια στο Πουρί, στο τελευταίο χωριό προς τον Βορρά της ανατολικής πλευράς του Πηλίου. Φέτος το καλοκαίρι θα περάσω μία βόλτα από το Πήλιο για να ...

Στραπατσάδα με πιπεριές & γλυστρίδα, αχ καλοκαιράκι…

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Στραπατσάδα με πιπεριές & γλυστρίδα, αχ καλοκαιράκι...
Όλοι γνωρίζουμε την στραπατσάδα ή τα καγιανά και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία,  αυτή εδώ η εκδοχή δεν περιέχει φέτα (αν και δεν μπορώ να σταματήσω οποιονδήποτε θέλει να προσθέσει το εθνικό μας τυρί στο πιάτο) και πολύ σάλτσα, κάποια στιγμή θα φτιάξουμε και την παραδοσιακή εκδοχή ;)   Τα υλικά μας 4 αυγά 1 μεγάλη ...

Τονάκι μαρινάτο, άριστα με τόνο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τονάκι μαρινάτο, άριστα με τόνο.
Ναι η Ελληνική θάλασσα έχει από όλα, έχει και τόνους, των οποίων η γεύση είναι καταπληκτική και η κόκκινη σάρκα γεμάτη με καλά ωμέγα λιπαρά. Ο Μηνάς ο φίλος μου το Σάββατο με έφτιαξε με ένα τόνακι (Μηνάς Χατζικιάν τον βρίσκεις στην λαϊκή, στον δεύτερο-τρίτο πάγκο στην σειρά στην Φθιώτιδος, στους Αμπελόκηπους) και αποφάσισα να ...

Πατάτες & λαχανικά με γιαούρτι ογκρατεν, βάλτο στο φούρνο σύντροφε!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Πατάτες & λαχανικά με γιαούρτι ογκρατεν, βάλτο στο φούρνο σύντροφε!
  Τα υλικά μας για 6 μερίδες 500 γρ γιαούρτι 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε χονδρές ροδέλες 15-20 ντοματίνια ολόκληρα Μισή κίτρινη πιπέρια και μισή πορτοκαλί κομμένη σε στικς (βάλτε ότι χρώμα θέλετε ή ότι έχετε) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο Ελαιόλαδο ...

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα - Ασία συμμαχία
Η ιδέα βασίζεται στις κρύες σαλάτες με noodles που αλλά και στα υλικά που συναντάμε στα stir fry, και ο σκοπός είναι να συνδυάσω ένα καθαρά ελληνικό ζυμαρικό όπως είναι το κριθαράκι με τις γεύσεις του τζίντζερ, του μοσχολέμονου, τις φύτρες φασολιού, σόγια σώς κ.τ.λ. Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και μυρωδάτο και το δοκιμάσαμε ...

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά)

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά)
Το πέστο είναι μια καταπληκτική ιδέα που μας έρχεται από την γείτονα χώρα της Ιταλίας. Η συνταγή είναι απλή και περιέχει στην βασική της εκδοχή βασιλικό, κουκουνάρια, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, αλλά δεν θα μας σταματήσει τίποτα να το φτιάξουμε όπως και με ότι γουστάρουμε εμείς ;)   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 500 γρ πένες ...

Τάρτα «λούκουλος» – με λουκάνικο και πιπεριές

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τάρτα «λούκουλος» – με λουκάνικο και πιπεριές
Οι τάρτες , γλυκές ή αλμυρές είναι πολύ ωραία ιδέα για μπουφέδες και τραπέζια και μπορούν να γίνουν με ότι υλικά σας αρέσουν , φαντασία να υπάρχει . Την συνταγή αυτή , την έκανε ο κουμπάρος μου ο master chef Γιάννης , και την σκίσαμε στο Lovefood Eurovision Party   Υλικά Για την ζύμη 300 γρ ...

Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Χοιρινό μπούτι στην γάστρα του Λαρισαίου. Λάρσα Λάρσα σ΄είδα και λαχτάρσα.
Η γάστρα του Λαρισαίου  από τον C27   Υλικά 1 γάστρα γάστρα θηλυκό μεταλλικό ή πήλινο μαγειρικό σκεύος, το οποίο αφού θερμανθεί κατάλληλα, τοποθετείται πάνω από το ταψί με το φαγητό συμβάλλοντας στο ψήσιμό του από την επάνω πλευρά βαθύ και πλατύ μαγειρικό σκεύος με καπάκι (ναυτιλία) η κοιλιά του σκάφους   1 κιλό χοιρινό μπούτι ψαχνό κομμένο σε ...

Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα.Γεια σου ρε γίγαντα !

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα.Γεια σου ρε γίγαντα !
  Κλασσικό, νοστιμότατο πιάτο της ελληνικής κουζίνας , μας συνοδεύει στις κρασοκατανύξεις των σπιτιών και των ταβερνίων . Με ή χωρίς λουκάνικα, απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει , είναι να διαλέξετε καλής ποιότητας γίγαντες. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε ωραιότατους . Περιττό να πω ότι γίγαντας χωρίς φέτα =δάσος δίχος πέτρα (άσχετο!) Προσοχή : Δεν συνιστάται για πρώτο ...

Αυγά με ντομάτα της Γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka) 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αυγά με ντομάτα της Γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)
  Μεγάλωσα με αυγά με ντομάτα και όχι με στραπατσάδα και είμαι καλά, γιατί καλή είναι η στραπατσάδα αλλά το βέρσιον που κάνουν στην περιοχή μου (Βαρθολομιό Ηλείας) είναι κλάσεις ανώτερο. Το περίεργο όμως είναι ότι η περιοχή μου είναι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) που φτιάχνουν τα αυγά ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο