Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, αμάρτησα. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, αμάρτησα.
Ένα απλό εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα ανεβάσει το κύρος σας αγαπητοί φίλοι & φίλες. Το ελληνικό γιαούρτι δένει εκπληκτικά με αυτή την κλασσική συνταγή και  δίνει ένα ηδονικό απότελεσμα.. Τα υλικά μας 6 αχλάδια μεσαία ώριμα 2 κούπες κόκκινο κρασί 1 ξυλάκι κανέλας 2-3 γαρίφαλα 1 βανίλια 3/4 ...

Μπράουνι με φουντούκια και βύσσινα. Καφέ και βυσσινή θύελλα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπράουνι με φουντούκια και βύσσινα. Καφέ και βυσσινή θύελλα
Το κλασσικό μπράουνι σε μια μικρή παραλλαγή με βύσσινα που μου περίσσεψαν είναι απλά τέλειο . Ωστόσο αν δεν έχετε βύσσινα μπορείτε να κρατήσετε την βασική συνταγή που παραμένει η ίδια και αν θέλετε αντικαταστήστε τα φουντούκια με καρύδια. Υλικά  150 γρ βούτυρο 1 φλιτζάνι ζάχαρη 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 3 αβγά 1/3 φλιτζανιού κακάο  ¾ φλιτζανιού αλεύρι ...

Μους λεμόνι με γιαούρτι . Βελούδινη αμαρτία

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μους λεμόνι με γιαούρτι . Βελούδινη αμαρτία
Αυτή είναι μια πολύ απλή ,νόστιμη και ελαφριά μους που θα κλείσει με επιτυχία κάθε γεύμα σας . Υλικά 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό  300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη 1 βανίλια 2 μεγάλα λεμόνια χυμό και ξύσμα τριμμένα μπισκότα για το γαρνίρισμα   Πως το κάνουμε Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος ...

Τονάκι μαρινάτο, άριστα με τόνο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τονάκι μαρινάτο, άριστα με τόνο.
Ναι η Ελληνική θάλασσα έχει από όλα, έχει και τόνους, των οποίων η γεύση είναι καταπληκτική και η κόκκινη σάρκα γεμάτη με καλά ωμέγα λιπαρά. Ο Μηνάς ο φίλος μου το Σάββατο με έφτιαξε με ένα τόνακι (Μηνάς Χατζικιάν τον βρίσκεις στην λαϊκή, στον δεύτερο-τρίτο πάγκο στην σειρά στην Φθιώτιδος, στους Αμπελόκηπους) και αποφάσισα να ...

Φανουρόπιτα . Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις… 5

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φανουρόπιτα . Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις...
Αγαπημένη ελληνική παράδοση με τα ωραία σου! Ο Φανούρης είναι ο αγαπημένος μου Άγιος. Έμενα και όλων των ξεμυαλισμένων και ξεχασιάρηδων πιστών. Η γιορτή του είναι στις 27 Αυγούστου , αλλά οι φανουρόπιτες πάνε κι έρχονται όλο το χρόνο. Του χω φτιάξει εγώ πίτα του Αγίου …ουουου… , τι για παπούτσια , τι για γυαλιά ...

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα
Ο σολομός είναι ένα γευστικότατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, τον λατρεύω στον ατμό και στα κάρβουνα αλλά εδώ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή οποίο άλλο μεγάλο ψάρι. Οι γεύσεις του τζίντζερ, του μελιού της σόγια σος  αλλά και ...

Λινγκουίνι με κολοκύθι & μανούρι. Στο πιτς φιτίλι

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Λινγκουίνι με κολοκύθι & μανούρι. Στο πιτς φιτίλι
Υλικά  500 γρ λινγκουίνι  5 κολοκύθια μέτρια 200 γρ μανούρι 100 γρ. καρύδι τριμμένο 1/2 λεμόνι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 1/2 φλιτζάνι λάδι αλάτι, πιπέρι Πως το κάνουμε   Κόβουμε τα κολοκύθια με τον αποφλοιωτή πατάτας σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα μαρινάρουμε για μισή με μια ώρα, σε ένα μπολ, με το λάδι , το λεμόνι ...

Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τούρτα μπλακ φόρεστ (black forest). Μαύρη ειν η νύχτα στα βουνά
Μάλλον πρέπει να ευχαριστήσουμε τους φίλους (;) μας τους Γερμανούς για αυτή την πασίγνωστη τούρτα που στα γερμανικά λέγεται «SchwarzwälderKirschtorte». Το όνομά  της το πήρε από τα φρούτα που φυτρώνουν στο ομώνυμο βουνό της χώρας , το Black Forest  και από τα οποία παρασκευάζεται το λικέρ Kirsch . Όπως και να το πείτε το γλυκό πάντως ...

Γερμανική (σχεδόν) αυθεντική πατατοσαλάτα, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γερμανική (σχεδόν) αυθεντική πατατοσαλάτα, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.
Προσωπικά έχω γεννηθεί στην Γερμανία γιος τίμιων γκασταρμπάιτερς που ευτυχώς είχαν την σύνεση να επιστρέψουν στην Ελλάδα όταν ήμουν τριών ετών, Λογικό είναι λοιπόν να φέρουν μαζί τους και κάποια από τα γερμανικά πιάτα που έμαθαν εκεί. Η γερμανική πατατοσαλάτα είναι η πιο γνωστή πατατοσαλάτα της υφηλίου, καταναλώνεται στις απανταχού μπυραρίες με συνοδεία ξινολάχανου, λουκάνικων ...

Φιλέτο τσιπούρας με δεντρολίβανο, φίλε-το ψήνω και δεν σου δίνω.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φιλέτο τσιπούρας με δεντρολίβανο, φίλε-το ψήνω και δεν σου δίνω.
Το δεντρολίβανο είναι από τους καλύτερους φίλους του ψαριού το έχουμε ξαναπεί, εδώ θα το δούμε με την γνωστή μας τσιπούρα που την σέρβιρα λίγο διαφορετικά με την συνοδεία της μαγιονέζας ελαιόλαδου που έφτιαξα τις προάλλες…   Τα υλικά μας (για  μια τσιπούρα και για ένα άτομο) 1 τσιπούρα ολόκληρη καθαρισμένη (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο