Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω
Η συνταγή προέκυψε από την ανάγκη ανακύκλωσης των τυριών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο . Είναι κάτι ανάλογο με το αλμυρό κέικ που δείξαμε παλιότερα . Κάντε τα και θα με θυμηθείτε…( συγνώμη κυρία μου ποια είστε ;  ) Περίπου  25 μεσαία κομμάτια   Υλικά  2 αυγά 1 γιαούρτι ¾ κούπας λάδι 2 ½ κούπες φαρίνα ...

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου, στοκαρισέ το. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτικός ζωμός κοτόπουλου, στοκαρισέ το.
Η λογική αυτής της συνταγής είναι να χρησιμοποιήσετε τα κομμάτια του κοτόπουλου που δεν σας αρέσουν για να κάνετε ζωμό κοτόπουλου και να τον χρησιμοποιήσετε σε σούπες ή σε άλλα φαγητά. Μπορείτε να άνετα να χρησιμοποιήσετε την καρκάσα από ψητό κοτόπουλο που σας έχει μείνει απλά θα πρέπει να το βράσετε πιο πολύ ώρα. Μία ...

Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού.
Αυτό εδώ είναι από τα τουρλού ανακύκλωση που φτιάχνω με ότι λαχανικά έχουν περισσέψει στο ψυγείο με μία μικρή διαφορά αυτή την φορά, πρόσθεσα γκοργκοντζόλα στο τέλος του ψησίματος ;)   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 300 γρ γκοργκοντζόλα ή άλλο μπλε τυρί 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη στα 6 κομμάτια 4 πράσινες πιπεριές κομμένες ...

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ
Αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες . Είναι στην ίδια λογική με το αλμυρό κέικ που έχουμε ξαναδείξει . Μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια. Υλικά για 16 μάφινς 100 γρ καπνιστός σολομός  1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα 3 αυγά 2 ...

Κοκκινιστό με το κρέας σούβλας που περίσσεψε, δεν πετάμε τίποτα!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοκκινιστό με το κρέας σούβλας που περίσσεψε, δεν πετάμε τίποτα!
Το αιώνιο πρόβλημα με το κρέας της σούβλας που αντιμετωπίζουμε συνήθως το Πάσχα με το άρνι ή και στα πανηγύρια με την γουρουνοπούλα. Μας έμεινε λοιπόν μισό κιλό γουρουνοπούλα από το πανηγύρι του  δεκαπενταύγουστου στο ψυγείο και την λυπήθηκε η ψυχή μου, είπα να την κάνω κοκκινιστή για να μην πάει χαμένη, με την ίδια ...

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία
Καλοκαίρι χωρίς γαριδομακαρονάδα δεν γίνεται . Αυτή είναι μια απλή εκδοχή που μπορεί να προκύψει και ως ανακύκλωση της μαγειρεμένης γαρίδας που σας περίσσεψε. Φτιάξτε ένα μακαρόνι ή ένα ρύζι και το φαγητό θα γίνει σαν καινούριο . 1 κιλό γαρίδες μεσαίες 500 γρ σπαγγέτι 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ή μάραθος ...

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά.
Λείπει λίγη φαντασία τελικά από τούτο το σπίτι, απολαμβάνω τις διακοπές μου στο χωριό και προσπαθώ να μαγειρεύω  και κάτι νέο κάθε μέρα, αλλά όταν σου έρχεται η μάνα σου με χοιρινές πάλι, ενώ τις φάγατε πριν 3 μέρες, τα πράγματα είναι δύσκολα. Είπα και εγώ να τις κάνω όπως κάνουν οι Άγγλοι τα roast ...

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης 4

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης
Η τέλεια ιδέα για να ανακυκλώσετε το κρέας ή το κοτόπουλο που σας περίσσεψε και να το κάνετε σαν καινούριο είναι να το κάνετε κρεατόπιτα . Δείτε πως : Υλικά για ένα μέτριο ταψί  9 φύλλα κρούστας  2 κούπες οποιοδήποτε κρέας μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο 3 αυγά + 1 κρόκο για το άλειμμα 250 γρ φέτα ...

Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ομελέτα με γλυστρίδα και παρμεζάνα
  Μία εύκολη ομελέτα με γλυστρίδα που εντάσσεται στην κατηγορία “ομελέτα με ότι έχει το ψυγείο”.  Κάντε στα γρήγορα για μεζέ ή για μεσημεριανό ή για ότι άλλο θέλετε δεν θα σας πω εγώ τι θα κάνετε (χι)   Τα υλικά μας για 2 μερίδες   3 αυγά 1 κούπα φύλλα γλυστρίδας Μισή μεγάλη ντομάτα ...

Τάρτα «λούκουλος» – με λουκάνικο και πιπεριές

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τάρτα «λούκουλος» – με λουκάνικο και πιπεριές
Οι τάρτες , γλυκές ή αλμυρές είναι πολύ ωραία ιδέα για μπουφέδες και τραπέζια και μπορούν να γίνουν με ότι υλικά σας αρέσουν , φαντασία να υπάρχει . Την συνταγή αυτή , την έκανε ο κουμπάρος μου ο master chef Γιάννης , και την σκίσαμε στο Lovefood Eurovision Party   Υλικά Για την ζύμη 300 γρ ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο