Τηγανιά με λουκάνικο & σταφύλια, γλυκόξινη έκρηξη.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τηγανιά με λουκάνικο & σταφύλια, γλυκόξινη έκρηξη.
Ότι και να σας πω  για αυτό το πιάτο είναι λίγο, ο γλυκόξινος συνδυασμός του λούκανικου με το σταφύλι με την συνοδεία των αρωμάτων του μάραθου και του κόλιανδρου δημιουργεί μικρές ατομικές εκρήξεις στον ουρανίσκο. Είναι εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό πάμε να δούμε πως το κάνουμε..   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 500 γρ ...

Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό!

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό!
Αυτή είναι μια παραλλαγή του κλασσικού πέστο με κουκουνάρι που είχαμε φτιάξει και στο παρελθόν. Γίνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και μπορούμε να διατηρήσουμε την σάλτσα στο ψυγείο μέσα σε βάζο κλεισμένο αεροστεγώς . Βάλτε την πέστο σε ζυμαρικά , σε σάντουιτς και σε ότι άλλο σας φωτίσει ο Θεός . Υλικά για ένα ...

Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι, κακάο και άρωμα κόλιανδρου.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπισκοτογλυκό με γιαούρτι, κακάο και άρωμα κόλιανδρου.
Αυτό είναι απλό γλυκό ψυγείου με μπισκότα που μπορείς να το πεις μπισκοτογλυκό ή γιουρτογλυκό ή όπως αλλιώς θέλεις. Τα υλικά είναι απλά μπορείς να το ετοιμάσεις σε 20 λεπτά…   Τα υλικά μας (για ένα μπολ 13 εκ) 7 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 10 μπισκότα πτι μπερ 2 κουταλιές της σούπας κακάο (χωρίς ...

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.
Μια τσίπουρα στον φούρνο έφτιαξα σήμερα και είπα να χρησιμοποιήσω σπόρους κόλιανδρου γιατί που αρέσει το χαρακτηριστικό λεμονένιο άρωμά και η γεύση τους. Τους συνδύασα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγα μυρωδικά. Είπα να ρίξω και λίγες πατάτες στο ταψί για να με “πιάσει” το φαγητό γιατί τελευταία τρώω πολύ…   Τα υλικά μας (για ...

Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !
Το ζυμαρικό με τόνο είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή που γίνεται στο πις φιτίλι. Αν βρείτε τόνο Αλοννήσου , προτιμήστε τον . Είναι και πιο νόστιμος και πιο υγιεινός, καθώς οι εισαγόμενοι τόνοι σε κονσέρβα είναι πολύ  επιβαρυμένοι σε βαρέα μέταλλα.   Τα υλικά μας 500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας 100 γρ τόνος κονσέρβα  2 ...

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη
Το Schnitzel ή Σνίτσελ είναι για τους φίλους μας τους Αυστριακούς ότι είναι για μας η φασολάδα . Παραδοσιακό και δημοφιλέστατο τόσο στην Αυστρία όσο και στην γείτονα Γερμανία . Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας  μπορεί να είναι μοσχάρι ή χοιρινό. Στην Ελλάδα κάνουμε και σνίτσελ κοτόπουλου. ...

Ψητά σύκα με ροκφόρ, ξεσυκωτικό πιάτο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά σύκα με ροκφόρ, ξεσυκωτικό πιάτο.
Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο που ετοιμάζεται σε 20 με 25 λεπτά, ο συνδυασμός του μπλε τυριού με την γλυκύτητα του σύκου και με τις μικρές εκρήξεις γεύσεις από την φρέσκια ρίγανη και το τριμμένο πιπέρι θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Το μαγικό της συνταγής είναι ότι το ζουμερό  μαυρόσυκο (ή βασιλόσυκο) θα βγάλει τα υγρά ...

Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.
Η συνταγή αυτή είναι της μαμάς του φίλου μου του Αντρέα .Τις έφτιαχνε όταν είμαστε φοιτητές . Μόλις είδα πόσο εύκολες και νόστιμες είναι τις ερωτεύτηκα και δοκίμασα να τις φτιάξω και γω. Είναι από τα πρώτα εύκολα γλυκά σνακ που έφτιαξα στη ζωή μου και θυμάμαι το σακουλάκι με τις φρυγανιές να με συνοδεύει ...

Τράιφλ με γιαούρτι, πτι μπερ & ψητά νεκταρίνια. Αι αμ ιν λοβ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τράιφλ με γιαούρτι, πτι μπερ & ψητά νεκταρίνια. Αι αμ ιν λοβ.
Γλυκό ψυγείου σαν τράιφλ είναι αυτό εδώ, με στραγγιστό γιαουρτάκι και αρώματα κανέλας και γαρίφαλου. Στην θέση των ψητών φρούτων μπορείτε να βάλετε κομπόστα ή μαρμελάδα αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να ψήνετε και έτσι γίνεται πανεύκολο και πολύ γρήγορο,,,   Τα υλικά μας (για 4 κούπες διαμέτρου 10 cm) 3  νεκταρίνια ή ...

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα
Η κοτοτηγανιά ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις τηγανιές με άλλου είδους κρέατα μόνο που το κοτοπουλάκι πρέπει να προσέξουμε να μην το παραψήσουμε γιατί στεγνώνει εύκολα . Υλικά  3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες 1 πιπεριά πορτοκαλί 1 κρεμμύδι ξερό 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 ποτ. ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο