Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes. Mικρά και θαυματουργά.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κεκάκια καρότου, mini carrot cakes.  Mικρά και θαυματουργά.
  Τα καρότα της βιολογικής λαϊκής που σας έλεγα γίνανε και γλυκό ! Αυτή την συνταγή μπορείτε να την κάνετε είτε σε μεγάλο ταψί 22 εκατοστών και να γίνει ένα κλασσικό κέικ καρότο ή να την μοιράσετε σε ατομικά φαρμάκια για μάφινς όπως εδώ . Διαφέρει μόνο ο χρόνος ψησίματος . Το μεγάλο carrot cake ...

Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου . Yaaaah ! 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου . Yaaaah !
Οι Αμερικάνοι έχουν κάνει και μερικά καλά , αααα να τα λέμε αυτά . Ένα από τα καλά τους είναι και το Τσιζκέικ που περιέχει αυγά και ψήνεται στο φούρνο .  Είναι ελαφρώς πιο συμπαγές από το κανονικό και εξίσου νόστιμο . Εγώ το ελληνοποίησα ολίγον τι , βάζοντας γιαούρτι αντί για κρέμα μαζί με ...

Μους μόκα . Μόκα – loca , τρελή απόλαυση !

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μους μόκα . Μόκα - loca , τρελή απόλαυση !
Την συνταγή για την μους μόκα μου την έδωσε η φίλη Ελένη , που την είχε φτιάξει σε μορφή τούρτας- τσιζ κέικ . Εγώ την έκανα σε ατομικές δόσεις γευστικού ντελίριου .   Υλικά για 12 ποτήρια  1 πακέτο μπισκότα  digestive ή πτι μπερ 100 γρ βούτυρο λιωμένο 500 τυρί κρέμα 500 μλ κρέμα γάλακτος ...

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι …

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι ...
“Εκμέκ” στα τούρκικα θα πει “ψωμί” . Το γλυκό αυτό που μας έρχεται από τη γείτονα χώρα μέσω της αγαπημένης Κωνσταντινούπολης , στην βασική του εκδοχή περιλαμβάνει μια συροπιασμένη ψωμένια βάση σαν παντεσπάνι και από πάνω έχει αρωματική κρέμα και ξηρούς καρπούς . Πολύ δημοφιλής είναι επίσης η εκδοχή με το καταΐφι στη βάση ( θα ...

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.
Μια τσίπουρα στον φούρνο έφτιαξα σήμερα και είπα να χρησιμοποιήσω σπόρους κόλιανδρου γιατί που αρέσει το χαρακτηριστικό λεμονένιο άρωμά και η γεύση τους. Τους συνδύασα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγα μυρωδικά. Είπα να ρίξω και λίγες πατάτες στο ταψί για να με “πιάσει” το φαγητό γιατί τελευταία τρώω πολύ…   Τα υλικά μας (για ...

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.
Κουνελάκι στιφάδο έχουμε ξαναδεί στο lovefood αλλά λίγο διαφορετικό μία εκδοχή από μαγείρισσα κρητικιά με κύμινο γιατί όπως είναι γνωστό στην Κρήτη βάζουνε κύμινο παντού :P Αυτή είναι η συνταγή της ξαδέρφης Ελένης που είναι πολύ κοντά σε αυτή την μάνας μου, απλά η μάνα μου βάζει μπαχάρι..   Τα υλικά μας 1 κουνέλι κομμένο ...

Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα.
Πιάτο με αρώματα Μαρόκου που δεν θα σας ξενίσει καθόλου, ο κουρκουμάς που είναι θαυματουργός και για την υγεία μας του δίνει καταπληκτικό χρώμα και το κύμινο αξεπέραστο άρωμα. Όλα τα υλικά βράζουν για πολλές ώρες για να μας δώσουν ένα φαγητό που λειώνει στο στόμα. Στο Μαρόκο θα το σέρβιραν με κουσκούς αλλά εμείς ...

Παστίτσιο με πένες, έγραψε..

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Παστίτσιο με πένες, έγραψε..
Ναι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που δεν τους αρέσει το χοντρό το μακαρόνι και υπάρχουν και μανάδες που πρέπει να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες αυτών των συνανθρώπων μας. Ο Ανιψιός δεν το τρώει το παστίτσιο λοιπόν με χοντρό μακαρόνι  και η μαμά του το φτιάχνει με πένες, η συνταγή δεν αλλάζει καθόλου η τεχνική ελάχιστα και εσείς ...

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού, σπιτικό & θαυμαστό.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού, σπιτικό & θαυμαστό.
Ένα από τα καλύτερα γλυκά κουταλιού που κυκλοφορούν, η μάνα μου το φτιάχνει όταν βγουν τα πρώτα περγαμόντα άνοιξη μεριά σε μεγάλες ποσότητες για να μην ξεμείνει τον υπόλοιπο χρόνο. Σκέτο ή με γιαούρτι δίνει στο κλασσικό τρατάρισμα και τον καφέ άλλη διάσταση…   Τα υλικά μας 8 περγαμόντα τα οποία θα μας βγάλουν 32 ...

Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα.

Μαγειρεύει η/ο: pomopapa

Αρνάκι του Δεκαπενταύγουστου στην γάστρα.
Δεκαπενταύγουστος το καλοκαίρι είναι στα απόγειο του, οι πόλεις αδειάζουν, η παραλίες και τα χωριά γεμίζουν. Θρησκευτική γιορτή αλλά και ώρα για μασαμπούκα. Στο χωριό μου τρώμε αρνί και δεν θα μπορούσαμε να αλλάξουμε την παράδοση αλλά για ακόμα μία φορά το έφτιαξα λίγο διαφορετικό, το μαρινάρισα και πρόσεθεσα λίγα φρέσκα βασιλικά σύκα μαζί με ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο