Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.
  Τα σαλιγκάρια ή χοχλιοί ή σφαλιγκάρια όπως τα λένε στο χωριό μου το ένδοξο (;!;!) Βαρθολομιό της Ηλείας είναι λιχουδιά μοναδική.  Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν τα βάζουν στο στόμα τους (καλύτερα περισσότερα για εμάς) αλλά όπως όλοι ξέρουμε στην Κρήτη μας τα λατρεύουν αλλά και επίσης και στην Πελοπόννησο, στα μέρη μου ...

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2
Είπα να τις ξαναπαντρέψω τις σαρδέλες αλλά και αυτή την φορά δεν θα ακολουθήσω την παραδοσιακή συνταγή και επειδή έχω πάθει πλάκα με τις λιαστές ντομάτες που φτιάξαμε ετοίμασα την γέμιση της παντρειάς με αυτές…   Τα υλικά μας (Ανά 10 παντρεμένες, 20 ψάρια δηλαδή) 20 σαρδέλες φιλεταρισμένες 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας 1 κουταλιά της ...

Ντιπ μπλε τυριού με γιαούρτι, ντιπ μπλου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ντιπ μπλε τυριού με γιαούρτι, ντιπ μπλου.
Πάμε να δούμε ένα εύκολο ντιπ με μπλε τυρί που  ετοιμάζεται σε 5 λεπτά και συνοδεύει τα πατατάκια, τα κριτσίνια ή ότι άλλο θέλετε να σερβίρετε στους φίλους σας στα γρήγορα…   Τα υλικά μας 150 γρ Μπλε τυρί (ροκφόρ, μπλε στίλτον κ.τ.λ.) 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό Λίγη φρέσκια ρίγανη ή ξερή ρίγανη ...

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πικάντικα κεμπάπ . Και μπαπ και κάτω
Το γνωστό σε όλους μας κεμπάπ (Kebap) πέρασε από την Μέση Ανατολή , στα Βαλκάνια , στην Κεντρική και Νότια Ασία και σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και έγινε διεθνώς γνωστό και αγαπημένο πιάτο . Ουσιαστικά πρόκειται για μπιφτέκια με μπόλικα μπαχαρικά , πλασμένα μακρόστενα και ψημένα στο γκριλ ή στη σχάρα. Διαφέρει από το ...

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές και γραβιέρα. Κάνε την κότα
Η κοτοτηγανιά ουσιαστικά δεν διαφέρει από τις τηγανιές με άλλου είδους κρέατα μόνο που το κοτοπουλάκι πρέπει να προσέξουμε να μην το παραψήσουμε γιατί στεγνώνει εύκολα . Υλικά  3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μέτρια κομμάτια 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες 1 πιπεριά πορτοκαλί 1 κρεμμύδι ξερό 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 ποτ. ...

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Στιφάδο κουνελιού με αρώματα δεντρολίβανου.
Κουνελάκι στιφάδο έχουμε ξαναδεί στο lovefood αλλά λίγο διαφορετικό μία εκδοχή από μαγείρισσα κρητικιά με κύμινο γιατί όπως είναι γνωστό στην Κρήτη βάζουνε κύμινο παντού :P Αυτή είναι η συνταγή της ξαδέρφης Ελένης που είναι πολύ κοντά σε αυτή την μάνας μου, απλά η μάνα μου βάζει μπαχάρι..   Τα υλικά μας 1 κουνέλι κομμένο ...

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές
Η τηγανιά η νόστιμη η εύκολη και η γρήγορη (καλά δεν είναι και τόσο γρήγορη), μεζεδάκι καλό και κυρίως πιάτο επίσης, αυτή είναι μία απλή εκδοχή με υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους πολύ ….   Τα υλικά μας Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες καρέ 2 πιπεριές κομμένες σε στικς 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή ...

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way. 1

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way.
Άκου τώρα τι σκέφτηκε ο Έλλην (μάλλον Ηπειρώτης) ο υπερμάγειρας (όποιος & όποια και να ήταν), να κάνει τις σαρδέλες φιλέτα και μετά να τις κάνει σάντουιτς. Όταν ρώτησα τον πατέρα μου εκείνο το δροσερό σαββατιάτικο πρωινό αν έχουμε μαϊντανό μου απάντησε “μαϊντανό; όλη η γειτονιά από τον κήπο μας έρχεται και παίρνει.”  Η παραδοσιακή ...

Μελιτζάνες ξυδάτες, μεζές φοβερός & τρομερός.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζάνες ξυδάτες, μεζές φοβερός & τρομερός.
Τις μελιτζάνες με αυτό τον τρόπο της φτιάχνει η θεία μου η Κατερίνα από τα Τρίκαλα, είναι ένας μεζές υγιεινός καλοκαιρινός και πολύ νόστιμος ;)   Τα υλικά μας 4 μελιτζάνες μεγάλες Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μπορείτε να βάλετε και σέλινο) 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι ξύδι Αλάτι Πιπέρι Προετοιμασία Πλένουμε ...

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.
  Καλοκαιράκι και οι μεζέδες μας δεν είναι ανάγκη να περιέχουν κρέας με όλα αυτά τα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά που παίζουν, το μπουγιουρντί σαν λέξη το έχουμε δανειστεί από την τουρκική γλώσσα και σημαίνει διαταγή από το buyur που σημαίνει διατάζω. Στην νεότερη ελληνική γλώσσα συνήθως το χρησιμοποιούμε για έγγραφα που φέρνουν κακά νέα κυρίως ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο