Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2
Είπα να τις ξαναπαντρέψω τις σαρδέλες αλλά και αυτή την φορά δεν θα ακολουθήσω την παραδοσιακή συνταγή και επειδή έχω πάθει πλάκα με τις λιαστές ντομάτες που φτιάξαμε ετοίμασα την γέμιση της παντρειάς με αυτές…   Τα υλικά μας (Ανά 10 παντρεμένες, 20 ψάρια δηλαδή) 20 σαρδέλες φιλεταρισμένες 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας 1 κουταλιά της ...

Ντιπ μπλε τυριού με γιαούρτι, ντιπ μπλου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ντιπ μπλε τυριού με γιαούρτι, ντιπ μπλου.
Πάμε να δούμε ένα εύκολο ντιπ με μπλε τυρί που  ετοιμάζεται σε 5 λεπτά και συνοδεύει τα πατατάκια, τα κριτσίνια ή ότι άλλο θέλετε να σερβίρετε στους φίλους σας στα γρήγορα…   Τα υλικά μας 150 γρ Μπλε τυρί (ροκφόρ, μπλε στίλτον κ.τ.λ.) 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό Λίγη φρέσκια ρίγανη ή ξερή ρίγανη ...

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο τηγανιά με πιπερίες & μανιτάρια, κοκομεζές
Η τηγανιά η νόστιμη η εύκολη και η γρήγορη (καλά δεν είναι και τόσο γρήγορη), μεζεδάκι καλό και κυρίως πιάτο επίσης, αυτή είναι μία απλή εκδοχή με υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους πολύ ….   Τα υλικά μας Τρία φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες καρέ 2 πιπεριές κομμένες σε στικς 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή ...

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way. 1

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way.
Άκου τώρα τι σκέφτηκε ο Έλλην (μάλλον Ηπειρώτης) ο υπερμάγειρας (όποιος & όποια και να ήταν), να κάνει τις σαρδέλες φιλέτα και μετά να τις κάνει σάντουιτς. Όταν ρώτησα τον πατέρα μου εκείνο το δροσερό σαββατιάτικο πρωινό αν έχουμε μαϊντανό μου απάντησε “μαϊντανό; όλη η γειτονιά από τον κήπο μας έρχεται και παίρνει.”  Η παραδοσιακή ...

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία
Καλοκαίρι χωρίς γαριδομακαρονάδα δεν γίνεται . Αυτή είναι μια απλή εκδοχή που μπορεί να προκύψει και ως ανακύκλωση της μαγειρεμένης γαρίδας που σας περίσσεψε. Φτιάξτε ένα μακαρόνι ή ένα ρύζι και το φαγητό θα γίνει σαν καινούριο . 1 κιλό γαρίδες μεσαίες 500 γρ σπαγγέτι 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ή μάραθος ...

Μελιτζάνες ξυδάτες, μεζές φοβερός & τρομερός.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζάνες ξυδάτες, μεζές φοβερός & τρομερός.
Τις μελιτζάνες με αυτό τον τρόπο της φτιάχνει η θεία μου η Κατερίνα από τα Τρίκαλα, είναι ένας μεζές υγιεινός καλοκαιρινός και πολύ νόστιμος ;)   Τα υλικά μας 4 μελιτζάνες μεγάλες Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μπορείτε να βάλετε και σέλινο) 4-5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι ξύδι Αλάτι Πιπέρι Προετοιμασία Πλένουμε ...

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπουγιουρντί στο τηγάνι, μεζεκλίκι περιωπής.
  Καλοκαιράκι και οι μεζέδες μας δεν είναι ανάγκη να περιέχουν κρέας με όλα αυτά τα φρέσκα καλοκαιρινά λαχανικά που παίζουν, το μπουγιουρντί σαν λέξη το έχουμε δανειστεί από την τουρκική γλώσσα και σημαίνει διαταγή από το buyur που σημαίνει διατάζω. Στην νεότερη ελληνική γλώσσα συνήθως το χρησιμοποιούμε για έγγραφα που φέρνουν κακά νέα κυρίως ...

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα & γιαούρτι στον φούρνο

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπουλο με αμπελοφάσουλα & γιαούρτι στον φούρνο
Ένα πιάτο που συνδυάζει καθαρά ελληνικές γεύσεις όπως το κοσμοφημισμένο  μας γιαούρτι και τα καταπληκτικά καλοκαιρινά αμπελοφάσουλα, ο συνδυασμός κοτόπουλο με φασολάκια είναι κλασσικός στην ελληνική κουζίνα εδώ θα τον δούμε λίγο διαφορετικό, το κοτόπουλο θα μείνει ζουμερό και τα αμπελοφάσουλα τραγανά…   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 2 στήθη κοτόπουλο ολόκληρα η κομμένα ...

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί
Το φαγητάκι αυτό είναι κάτι σαν χορτοφαγικός μουσακάς με την έννοια του μουσακά όπως τον κάνουν στην Τουρκία ή την Περσία χωρίς μπεσαμέλ αλλά με τυρί. Μπορείτε να τηγανίσετε η να ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο κομμένες σε φέτες σε μία λαδόκολλα και λιγότερο λάδι για να είναι πιο ελαφριές, έτσι γλυτώνετε και από τον ...

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μανιτάρια στιφάδο, ο λαγός το ΄σκάσε
  Πάμε να δούμε μία vegan/χορτοφαγική ή νηστίσιμη εκδοχή ενός πιάτου παραδοσιακού  που συνήθως το κάνουμε με κουνέλι ή λαγό αλλά και με άλλα κρέατα. Είτε δεν έχετε όρεξη για κρέας ή δεν τρώτε κρέας ή νηστεύετε το πιάτο αυτό δεν θα σας απογοητεύσει…   Τα υλικά μας (4-6 μερίδες)   500 γρ μανιτάρια (εγώ ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο