Ρυζόγαλο κλασσικό με άρωμα βανίλιας & εσπεριδοειδών. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ρυζόγαλο κλασσικό με άρωμα βανίλιας & εσπεριδοειδών.
Αυτή είναι η συνταγή για το κλασσικό ρυζόγαλο με το οποίο με μεγάλωσε η μάνα μου, ένα γλυκό απλό και πολύ δημοφιλές ειδικά στις παιδικές ηλικίες..   Υλικά 4 κούπες γάλα πλήρες 1/2 κούπα ρύζι γλασέ 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ Ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι Βανίλια (1 βανιλίνη) ...

Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.
  Τα σαλιγκάρια ή χοχλιοί ή σφαλιγκάρια όπως τα λένε στο χωριό μου το ένδοξο (;!;!) Βαρθολομιό της Ηλείας είναι λιχουδιά μοναδική.  Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας δεν τα βάζουν στο στόμα τους (καλύτερα περισσότερα για εμάς) αλλά όπως όλοι ξέρουμε στην Κρήτη μας τα λατρεύουν αλλά και επίσης και στην Πελοπόννησο, στα μέρη μου ...

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο. 4

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοιρινό στην κατσαρόλα, λεμονάτο και κουρκουμάτο.
Αυτή εδώ είναι η συνταγή για το κλασσικό χοιρινό λεμονάτο στην κατσαρόλα με τον τρόπο της μάνας μου και με την προσθήκη του κουρκουμά γιατί τελευταία τον αγαπάμε πολύ στο σπίτι, όχι μόνο για την διακριτική γεύση του και το τέλειο χρώμα που δίνει στο φαγητό, αλλά επίσης για τις απίστευτες αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ...

Μαρμελάδα βατόμουρο, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα..

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μαρμελάδα βατόμουρο, άσπρα μούρα, μαύρα μούρα..
Η μάνα μου έκανε πάλι το θαύμα της, μαρμελαδίτσα βατόμουρο και από την στιγμή που επέστρεψα φωνάζω  φέρτε μου γιαούρτια…. Τα υλικά μας 1 κιλό βατόμουρα πλυμένα καλά 1 κιλό ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική 2 κούπες νερό 2 βανιλίνες (προαιρετικά) Μισή κουταλιά της σούπας λεμόνι   Εκτέλεση Στην κατσαρόλα μας κάνουμε μία στρώση από τα βατόμουρα ...

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χορτοφαγικό γιουβέτσι με κριθαράκι & σπανάκι, νο μιτ.
Αν είστε χορτοφάγοι, αν νηστεύετε ή αν μνηστεύετε σας έχω πιάτο καταπληκτικό, σπανάκι με κριθαράκι και τυριά στον φούρνο…   Τα υλικά μας 1 κούπα κριθαράκι 300 γρ σπανάκι 3 ντομάτες ώριμες μέτριες στο μέγεθος, ψιλοκομμένες ή τριμμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο ή μαϊντανό 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 4-5 ...

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζανόσαλατα αγιορείτικη, του ηγούμενου & του προηγούμενου.
Αυτή είναι μία πραγματικά απλή μελιτζανοσαλάτα στο παραδοσιακό στυλ χωρίς μαγιονέζες ή γιαούρτι και πραγματικά αυτός ο συνδυασμός  των απλών υλικών βγάζει τα αρώματα του καλοκαιριού στην Μεσόγειο με τρόπο μοναδικό… Τα υλικά μας 1 κιλό μελιτζάνες με τα κοτσάνια τους(Περίπου 4 μελιτζάνες) 1 Πιπεριά Φλωρίνης 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (ή και παραπάνω) 2 κουταλιές ...

Μανιταρόσουπα μαγική & μυρωδάτη.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μανιταρόσουπα μαγική & μυρωδάτη.
Είπα να φτιάξω μανιταρόσουπα σε μία απλή εκδοχή της και το λέω αυτό γιατί στο μέλλον θα κάνουμε την μανιταρόσουπα όπως την κάνουν στην Πολωνία, εκεί μάλιστα σε μερικά εστιατόρια την σερβίρουν και σε πιάτα φτιαγμένα από ψωμί. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε μία τυπική μανιταρόσουπα λοιπόν..   Τα υλικά μας (για 4 ...

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2
Είπα να τις ξαναπαντρέψω τις σαρδέλες αλλά και αυτή την φορά δεν θα ακολουθήσω την παραδοσιακή συνταγή και επειδή έχω πάθει πλάκα με τις λιαστές ντομάτες που φτιάξαμε ετοίμασα την γέμιση της παντρειάς με αυτές…   Τα υλικά μας (Ανά 10 παντρεμένες, 20 ψάρια δηλαδή) 20 σαρδέλες φιλεταρισμένες 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας 1 κουταλιά της ...

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες
Στην χώρα των θαλασσών , των καπεταναίων και των ψαράδων κάθε Ελληνικό σπίτι που σέβεται την παράδοση , μια ψαρόσουπα θα την φτιάξει . Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτός με το ρύζι και το αυγολέμονο είναι ο πιο διαδεδομένος , αυτόν κάνει και η μανούλα μου και σας τον παρουσιάζει.   Υλικά 1 1/2 κιλό ψάρι ...

Ρυζόγαλο με γεύση μαστίχας, τρώγονται δυο-δυο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ρυζόγαλο με γεύση μαστίχας, τρώγονται δυο-δυο.
Το ρυζόγαλο μου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια όταν το έφτιαχνε η γιαγιά μου και τα καταβροχθίζαμε δυο-δυο με την αδερφή μου. Είναι γλυκό το οποίο υπάρχει σε πολλές κουζίνες του κόσμου, ξέρω ότι το κάνουν στην Γερμανία, το έχω φάει  στην Πολώνια, στην Αγγλία αλλά και το εξωτικό Περού, δίπλα στην ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο