Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;.
Ο σκάρος είναι ψάρι που απαντάται στις Ελληνικές θάλασσες με ιστορικά στοιχεία από την Μινωική εποχή, γνωστός για τα “γλυκά” εντόσθια του, μαγειρεύεται συνήθως (όταν είναι φρέσκος και έχει ψαρευτεί νωρίς το πρωί πριν φάει) με τα εντόσθιά του αφού έχει αφαιρεθεί η χολή του βέβαια ;) Εδώ θα τον δούμε λίγο διαφορετικό σε φιλέτο ...

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλα τρέλα παντρεμένη με λιαστή ντομάτα, έγγαμος βίος Νο2
Είπα να τις ξαναπαντρέψω τις σαρδέλες αλλά και αυτή την φορά δεν θα ακολουθήσω την παραδοσιακή συνταγή και επειδή έχω πάθει πλάκα με τις λιαστές ντομάτες που φτιάξαμε ετοίμασα την γέμιση της παντρειάς με αυτές…   Τα υλικά μας (Ανά 10 παντρεμένες, 20 ψάρια δηλαδή) 20 σαρδέλες φιλεταρισμένες 3-4 κομμάτια λιαστής ντομάτας 1 κουταλιά της ...

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες
Στην χώρα των θαλασσών , των καπεταναίων και των ψαράδων κάθε Ελληνικό σπίτι που σέβεται την παράδοση , μια ψαρόσουπα θα την φτιάξει . Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτός με το ρύζι και το αυγολέμονο είναι ο πιο διαδεδομένος , αυτόν κάνει και η μανούλα μου και σας τον παρουσιάζει.   Υλικά 1 1/2 κιλό ψάρι ...

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιπούρα με επικάλυψη από σπόρους κόλιαδρου & μυρωδικά.
Μια τσίπουρα στον φούρνο έφτιαξα σήμερα και είπα να χρησιμοποιήσω σπόρους κόλιανδρου γιατί που αρέσει το χαρακτηριστικό λεμονένιο άρωμά και η γεύση τους. Τους συνδύασα με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγα μυρωδικά. Είπα να ρίξω και λίγες πατάτες στο ταψί για να με “πιάσει” το φαγητό γιατί τελευταία τρώω πολύ…   Τα υλικά μας (για ...

Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπαγγέτι με τόνο και πιπεριές. Δέκα με τόνο !
Το ζυμαρικό με τόνο είναι αγαπημένη καλοκαιρινή συνταγή που γίνεται στο πις φιτίλι. Αν βρείτε τόνο Αλοννήσου , προτιμήστε τον . Είναι και πιο νόστιμος και πιο υγιεινός, καθώς οι εισαγόμενοι τόνοι σε κονσέρβα είναι πολύ  επιβαρυμένοι σε βαρέα μέταλλα.   Τα υλικά μας 500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας σας 100 γρ τόνος κονσέρβα  2 ...

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way. 1

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαρδέλες παντρεμένες με σάλτσα μουστάρδας, i did it my way.
Άκου τώρα τι σκέφτηκε ο Έλλην (μάλλον Ηπειρώτης) ο υπερμάγειρας (όποιος & όποια και να ήταν), να κάνει τις σαρδέλες φιλέτα και μετά να τις κάνει σάντουιτς. Όταν ρώτησα τον πατέρα μου εκείνο το δροσερό σαββατιάτικο πρωινό αν έχουμε μαϊντανό μου απάντησε “μαϊντανό; όλη η γειτονιά από τον κήπο μας έρχεται και παίρνει.”  Η παραδοσιακή ...

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Σπαγγέτι με αρωματικές γαρίδες. Θαλασσογραφία
Καλοκαίρι χωρίς γαριδομακαρονάδα δεν γίνεται . Αυτή είναι μια απλή εκδοχή που μπορεί να προκύψει και ως ανακύκλωση της μαγειρεμένης γαρίδας που σας περίσσεψε. Φτιάξτε ένα μακαρόνι ή ένα ρύζι και το φαγητό θα γίνει σαν καινούριο . 1 κιλό γαρίδες μεσαίες 500 γρ σπαγγέτι 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος ή μάραθος ...

Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με λουβιά & σαρδέλες παστές, φασολάκια & ψαράκια.
Σαλάτα καλοκαιρινή & απλή, την ετοιμάζουμε και την βάζουμε και στο ψυγείο για αργότερα. Αμπελοφάσουλα με πατατούλες και σαρδέλες παστές που έφτιαξα τις προάλλες.   Τα υλικά μας  300 γρ λουβιά καθαρισμένα και κομμένα στο μέγεθος που επιθυμούμε. 10 πατατούλες μικρές 10 φιλέτα σαρδέλας παστής 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε καρέ ή ντοματίνια 1 κουταλιά ...

Μπακαλιάρος μπιάνκο. Μπακαλιαράκι άσπρο κι ελαφρύ της μάνας μου καμάρι

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μπακαλιάρος μπιάνκο. Μπακαλιαράκι άσπρο κι ελαφρύ της μάνας μου καμάρι
  Ο μπακαλιάρος μπιάνκο είναι ένα πιάτο που φτιάχνουν συχνά στα Επτάνησα και κυρίως στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα . Μπορεί να γίνει και με οποιοδήποτε άλλο λευκόσαρκο ψάρι που κάνει για βραστό.   Υλικά   1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος κομμένος σε μερίδες  4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια 1/2 ...

Absolute Begginers: Τσιπούρες γεμιστές, για όλα τα γούστα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Absolute Begginers: Τσιπούρες γεμιστές, για όλα τα γούστα.
Είπαμε να κάνουμε τις τσιπούρες γεμιστές σήμερα και υπήρξε διάσταση απόψεων για τα μυρωδικά, έτσι έδωσα μία σολομώντεια λύση και γέμισα την κάθε μία με διαφορετικά βότανα. Μία με ρίγανη φρέσκια, μία με δεντρολίβανο και μία με βασιλικό. Σε άλλες έβαλα ντομάτα με σκόρδο σε άλλες ντομάτα με πιπεριά, με λίγα λόγια βάλτε την φαντασία ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο