Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρίζι με μπρόκολο , καρότο και μανιτάρια . Τύφλα να χει ο Ματίς
Τις προάλλες για τις ανάγκες της εργασίας μου βρέθηκα σε έναν καταπληκτικό χώρο που θα μπορούσε να λέγεται η “Disneyland της υγιεινής διατροφής “, αλλά λέγεται “Farmers Republic” και βρίσκεται στο Κρυονέρι . Πρόκειται για την πρώτη στεγασμένη αγορά βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα που διαθέτει και Παντοπωλείο (with Virgin Mary’s eyes κοινώς “της Παναγιάς τα ...

Μακαρονάδα με καπνιστή πέστροφα και μπρόκολο, ο Γιώργος είναι πονηρός. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μακαρονάδα με καπνιστή πέστροφα και μπρόκολο, ο Γιώργος είναι πονηρός.
Τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και ο φίλος μου ο Γιώργος με φιλοξένησε για κάνα 2 μέρες και αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε. Το αποτέλεσμα μία ελαφριά μακαρονάδα με καπνιστή γεύση του σολομού και την τραγανή υφή του μπρόκολου. Η ανησυχία μου ήταν ο συνδυασμός ντομάτας με τζίντζερ αλλά ανησύχησα αδίκως γιατί τελικά όταν πετύχαινα τα μικρά κομματάκια ...

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.
  Έπεισα την οικογένεια μια που είναι οι τελευταίες μέρες στο χωριό και ετοιμάζομαι για την θριαμβευτική μου επιστροφή στην Αγγλία να φάμε κάτι διαφορετικό. Η μάνα μου το έφαγε με φέτα, ο πατέρας μου το έφαγε αλλά στο τέλος είπε ότι έπρεπε να το κάνουμε κοκκινιστό με πατάτες τηγανητές. Εγώ δοκίμασα για πρώτη φορά ...

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο.
Αυτή είναι μία παραδοσιακή πηλειορίτικη συνταγή την οποία την έμαθα από την Κυρία Νίκη στην ταβέρνα “Το μεϊντάνι” στην Ζαγορά του Πηλίου, είναι μία απλή συνταγή που συνδυάζει τις μυρωδιές της Ελληνικής φύσης, τα καταπληκτικά χόρτα και μυρωδικά με τα φρέσκα αυγουλάκια…     Τα υλικά μας 4 αυγά 300 γρ. χόρτα , μπορείτε να ...

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φιλέτα σκάρου με καραμελωμένη γλιστρίδα & τσίλι, να το ξαναπώ;.
Ο σκάρος είναι ψάρι που απαντάται στις Ελληνικές θάλασσες με ιστορικά στοιχεία από την Μινωική εποχή, γνωστός για τα “γλυκά” εντόσθια του, μαγειρεύεται συνήθως (όταν είναι φρέσκος και έχει ψαρευτεί νωρίς το πρωί πριν φάει) με τα εντόσθιά του αφού έχει αφαιρεθεί η χολή του βέβαια ;) Εδώ θα τον δούμε λίγο διαφορετικό σε φιλέτο ...

Μανιταρόσουπα μαγική & μυρωδάτη.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μανιταρόσουπα μαγική & μυρωδάτη.
Είπα να φτιάξω μανιταρόσουπα σε μία απλή εκδοχή της και το λέω αυτό γιατί στο μέλλον θα κάνουμε την μανιταρόσουπα όπως την κάνουν στην Πολωνία, εκεί μάλιστα σε μερικά εστιατόρια την σερβίρουν και σε πιάτα φτιαγμένα από ψωμί. Πάμε να δούμε πως μπορούμε να κάνουμε μία τυπική μανιταρόσουπα λοιπόν..   Τα υλικά μας (για 4 ...

Πολύχρωμη σαλάτα με μαρούλι και κοτόπουλο

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Πολύχρωμη σαλάτα με μαρούλι και κοτόπουλο
Αυτή η σαλάτα μπορεί να θεωρηθεί και ως πλήρες γεύμα. Είναι δροσερή, πλούσια σε πρωτεΐνη, βιταμίνες και μέταλλα και καθόλου παχυντική Υλικά για μια μεγάλη σαλατιέρα 1 μαρούλι ή 1 άισμπεργκ χοντροκομμένο 5 κουταλιές σούπας καλαμπόκι βρασμένο 4 κουταλιές σούπας σταφίδες μαύρες 2 στήθη κοτόπουλο βρασμένα και λεπτοκομμένα 100 γρ φλούδες παρμεζάνας 5 κουταλιές σούπας ...

Σύκα με μέλι και αρώματα στον φούρνο, συκώσαμε θερμοκρασία!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σύκα με μέλι και αρώματα στον φούρνο, συκώσαμε θερμοκρασία!
Αυτό είναι ένα από τα γλυκά που θα σας πάρει μισή ωρίτσα και είναι πολύ υγιεινό χωρίς να περιέχει ζάχαρη αλλά  χωρίς να υστερεί και στην γεύση, τρώγεται μόνο του ή μπορεί να συνοδέψει παγωτό βανίλια ή καϊμάκι, γιαούρτι ή μπορείτε να σερβίρετε με λίγη κρέμα. Τα σύκα θα βγάλουν ένα όμορφο κόκκινο ζουμάκι και ...

Χοντρομπίγουλη από το χωριό μου, σούπα με χοντρό φιδέ. 4

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Χοντρομπίγουλη από το χωριό μου, σούπα με χοντρό φιδέ.
Η χοντρομπίγουλη ή μπίγουλη (σε άλλες περιοχές λέγεται και χοντρομενούδελο)  έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές στην περιοχή στην οποία μεγάλωσα , ένα απλό φαγητό αλλά και νόστιμο είναι μία σούπα ντομάτας με χοντρό φιδέ. Η καταγωγή του πιάτου είναι σίγουρα από τα Επτάνησα και είναι λογικό να έχει περάσει στην Ηλεία και την Αχαΐα μέσω ...

Σαλάτα με φακές, σύκα & βινεγκρέτ με αρώματα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σαλάτα με φακές, σύκα & βινεγκρέτ με αρώματα.
Μία σαλάτα με πολλές γεύσεις με πολλά αρώματα και πολλά χρώματα. Όσο υπάρχουν φρέσκα σύκα την κάνω με αυτά, αλλιώς χρησιμοποιώ αποξηραμένα φρούτα. Μπορείτε να δοκιμάσετε την βινεγκρέτ που σας προτείνω γιατί τα αρώματα της μεταμορφώνουν την σαλάτα και της δίνουν εξωτικά αρώματα ή μπορείτε να φτιάξετε μία πιο απλή βινεγκρέτ της αρεσκείας σας.   ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο