Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
Παραδοσιακά γλυκίσματα με άρωμα Αιγαίου, μικρές εκρήξεις γεύσεις που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ σας ή το τσάι μου. Ένα πάρα πολύ εύκολο γλύκισμα που διατηρείται και πολύ καιρό, η συνταγή είναι της μελλοντικής μητέρας των παιδιών μου ;) Υλικά 450 γρ Αμυγδαλόψιχα 1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη 1/4 της κούπας νερό 1/3 της κούπας ανθόνερο ...

Γλυκό σταφύλι, να το φας με το κουταλάκι.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γλυκό σταφύλι, να το φας με το κουταλάκι.
Η μάνα μου έκανε το θαύμα της πάλι, με τα σταφύλια έκαναν την εμφάνισή τους έκανε γλυκό του κουταλιού σταφύλι θεϊκό. Μπορείς το φας σκέτο , μπορείς να το φας με γιαούρτι, μπορείς να συνοδέψεις το παγωτό σου, όπως και να το φας είναι καταπληκτικό!     Υλικά (για κάθε 2 κούπες σταφύλι χρειάζεται 1 ...

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι …

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Εύκολο εκμέκ με φρυγανιές . Από την Πόλη έρχομαι ...
“Εκμέκ” στα τούρκικα θα πει “ψωμί” . Το γλυκό αυτό που μας έρχεται από τη γείτονα χώρα μέσω της αγαπημένης Κωνσταντινούπολης , στην βασική του εκδοχή περιλαμβάνει μια συροπιασμένη ψωμένια βάση σαν παντεσπάνι και από πάνω έχει αρωματική κρέμα και ξηρούς καρπούς . Πολύ δημοφιλής είναι επίσης η εκδοχή με το καταΐφι στη βάση ( θα ...

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού, σπιτικό & θαυμαστό.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού, σπιτικό & θαυμαστό.
Ένα από τα καλύτερα γλυκά κουταλιού που κυκλοφορούν, η μάνα μου το φτιάχνει όταν βγουν τα πρώτα περγαμόντα άνοιξη μεριά σε μεγάλες ποσότητες για να μην ξεμείνει τον υπόλοιπο χρόνο. Σκέτο ή με γιαούρτι δίνει στο κλασσικό τρατάρισμα και τον καφέ άλλη διάσταση…   Τα υλικά μας 8 περγαμόντα τα οποία θα μας βγάλουν 32 ...

Γαλακτομπούρεκο, η αφρό-κρεμα των γλυκών του ταψιού

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γαλακτομπούρεκο, η αφρό-κρεμα των γλυκών του ταψιού
  Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά, θυμάμαι σαν να είναι τώρα, αν και έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια, όταν με έβλεπε ο παππούς μου στην αγορά του χωριού και με φώναζε στο καφενείο για να με κεράσει, και η πρώτη σκέψη που έρχονταν στο μυαλό ήταν “γαλακτομπούρεκο!”. Η κυρία που τα ...

Γλυκό καρύδι, μπουκίτσες παραδείσου.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γλυκό καρύδι, μπουκίτσες παραδείσου.
Τελικά όλα τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού στην Ελλάδα από την ντομάτα και την μελιτζάνα μέχρι το καρύδι και το κάστανο, όλα σας λέω, έχω φάει μέχρι και γλυκό του κουταλιού φασόλια γίγαντες στα Τρίκαλα…   Τα υλικά μας 1 κιλό καρύδια tip: Θα πρέπει να είναι τρυφερά τα τρυπάμε με μία μικρή σούβλα και ...

Γλυκό κουταλιού νεράντζι, φέρτε μου γιαούρτια.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γλυκό κουταλιού νεράντζι, φέρτε μου γιαούρτια.
Δώσε μου γιαούρτι με γλυκό νεράντζι και την ψυχή μου πάρε, για μένα δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός. Η μαμά Στεφάνια το τιμάει το Νεράντζι κάθε χρόνο και η συνταγή είναι απλή, απλά θα πρέπει να πάρεις το κολάι γιατί τα γλυκά του κουταλιού θέλουν εμπειρία γνώση και τόλμη ;)     Τα υλικά μας 7 ...

Φανουρόπιτα . Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις… 5

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φανουρόπιτα . Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις...
Αγαπημένη ελληνική παράδοση με τα ωραία σου! Ο Φανούρης είναι ο αγαπημένος μου Άγιος. Έμενα και όλων των ξεμυαλισμένων και ξεχασιάρηδων πιστών. Η γιορτή του είναι στις 27 Αυγούστου , αλλά οι φανουρόπιτες πάνε κι έρχονται όλο το χρόνο. Του χω φτιάξει εγώ πίτα του Αγίου …ουουου… , τι για παπούτσια , τι για γυαλιά ...

Ρεβανί βέρο, από τη Βέροια 7

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ρεβανί βέρο, από τη Βέροια
  Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού . Το Ρεβανί ή Ραβανί της Βέροιας είναι φημισμένο παντού . Αυτή  είναι η παραδοσιακή συνταγή που μου την έδωσε η κυρία Ιουλία από την Ελιά Βεροίας . Το ίδιο γλυκό παρασκευάζεται και στην Τουρκία και λέγεται επίσης revani . Το συναντάμε και ...

Γλυκό του κουταλιού Σύκο 1

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γλυκό του κουταλιού Σύκο
Το γλυκό το σύκο ή συκαλάκι είναι το αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού (μαζί με το περγαμόντο, νεράντζι, κάστανο, καρπούζι.. άστο δεν πείθω). Η μάνα μου το φτιάχνει τέτοια εποχή που αρχίζουν να μεγαλώνουν τα σύκα, και φυσικά δεν κρατάει πάρα πολύ, το αφανίζουμε οικογενειακώς. Είναι μπελαλίδικη δουλειά το να φτιάξεις σύκα, και από χρόνο και ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο