Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω
Η συνταγή προέκυψε από την ανάγκη ανακύκλωσης των τυριών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο . Είναι κάτι ανάλογο με το αλμυρό κέικ που δείξαμε παλιότερα . Κάντε τα και θα με θυμηθείτε…( συγνώμη κυρία μου ποια είστε ;  ) Περίπου  25 μεσαία κομμάτια   Υλικά  2 αυγά 1 γιαούρτι ¾ κούπας λάδι 2 ½ κούπες φαρίνα ...

Βασική ζύμη για πίτσα. Τέλος τα έτοιμα 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Βασική ζύμη για πίτσα. Τέλος τα έτοιμα
Αυτή η βασική ζύμη για πίτσα γίνεται πανεύκολα και πετυχαίνει πάντα . Μπορείτε  να κάνετε και παραλλαγές , προσθέτοντας ένα κουταλάκι ξερά αρωματικά στο ζυμάρι (όπως ρίγανη, θυμάρι κλπ) ή ακόμα να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.   Υλικά για ένα ταψί 28 επί 35  3 κούπες αλεύρι για όλες τις ...

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας
Η συνταγή της κολοκυθόπιτας είναι της κολλητής μου της Κατερίνας . Είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη και εύκολα κατεβάζεις ένα ταψί , οπότε με ρέγουλα… Υλικά  Για το φύλλο  1 ποτήρι γάλα 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια αλεύρι 1 πρέζα ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι Για τη γέμιση  1 κιλό κολοκύθια τριμμένα  1/2 κιλό φέτα θριμματισμένη ...

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου 3

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου
Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, ο πρώτος που ανακάλυψε την ζύμη για τα σου ,το 1540 ,ήταν ένας Ιταλός σεφ ονόματι Pantarelli ή Pantanelli, που δούλευε στην αυλή της  βασίλισσας Αικατερίνης των Μεδίκων. Αργότερα  τον 18 ο  αιώνα ένας άλλος ζαχαροπλάστης ο Avice, μετονόμασε τα γλυκά σε choux λόγω του σχήματός τους , καθώς η λέξη choux στα ...

Σκορδόψωμο express, τουτ τουτ.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σκορδόψωμο express, τουτ τουτ.
  Πεινάς και θέλεις να τσιμπήσεις κάτι γρήγορο; Να το βουτήξεις σε τζατζίκια, σε χούμους σε γουακαμόλε; Να του βάλεις ντοματάκια και φέτα; Να το φας σκέτο; Σου έχω λύση για σκορδόψωμο έτοιμο σε 30 λεπτά.   Τα υλικά μας 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το έχω κάνει και με  σκληρό) 1 ...

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας.
Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ όπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμόλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μόνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα που έδωσα στις πίτες μας είναι αυτό που ξέρουμε στην Ελλάδα σαν κυπριακή πίτα αλλά ...

Ζύμη για πίτσα λεπτή χωρίς μαγιά ή baking powder 1

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ζύμη για πίτσα λεπτή χωρίς μαγιά ή baking powder
    Αυτή είναι μία  ζύμη για πίτσα που συνδυάζει τα εξής: είναι τραγανή, είναι λεπτή, είναι εύκολη, δεν έχει μαγιά, δεν έχει baking powder. Δοκιμάστε την και προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας πάνω της ;)   Τα υλικά μας για μία μεγάλη πίτσα (στο μέγεθος του μεγάλου ταψιού του φούρνου) 3 κούπες αλεύρι ...

Προφιτερόλ time. Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Προφιτερόλ time. Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες
Στους φίλους μας τους Γάλλους χρωστάμε πολλά στη ζαχαροπλαστική . Το προφιτερόλ είναι ένα απ΄αυτά. Συνήθως σερβίρεται σε μπολ που έχει… κάτω σοκολάτα και πάνω τα σου και μέσα κρέμα και από πάνω σοκολάτα και πάνω σαντιγί … όπως  λέει και ο μέγιστος Γιώργος Κωνσταντίνου στην καλύτερη περιγραφή του γλυκού ever . Για την παρασκευή ...

Τάρτα «λούκουλος» – με λουκάνικο και πιπεριές

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τάρτα «λούκουλος» – με λουκάνικο και πιπεριές
Οι τάρτες , γλυκές ή αλμυρές είναι πολύ ωραία ιδέα για μπουφέδες και τραπέζια και μπορούν να γίνουν με ότι υλικά σας αρέσουν , φαντασία να υπάρχει . Την συνταγή αυτή , την έκανε ο κουμπάρος μου ο master chef Γιάννης , και την σκίσαμε στο Lovefood Eurovision Party   Υλικά Για την ζύμη 300 γρ ...

Κρεμμυδόπιτα – και κλάααμα η κυρία

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κρεμμυδόπιτα - και κλάααμα η κυρία
  Το κρεμμύδι έχει την μαγική ιδιότητα όταν ψήνεται να γίνεται γλύκισμα. Η πιτούλα αυτή τρώγεται καλύτερα ζεστή ως ορεκτικό, κυρίως και γλυκό :) Υλικά 1/2 κιλό χωριάτικο φύλλο  1/2 κιλό κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες 4 κουταλιές της σούπας λάδι + λίγο ακόμα για το άλειμμα των φύλλων 2 αυγά 3/4 φλιτζανιού αλεύρι 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1/2 φλιτζάνι γάλα 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο αλάτι ,πιπέρι Πως το κάνουμε Σε φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια να γυαλίσουν χωρίς να πάρουν ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο