Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψητά λαχανικά σε στυλ τουρλού με γκοργκοντζόλα, γοργκοτουρλού.
Αυτό εδώ είναι από τα τουρλού ανακύκλωση που φτιάχνω με ότι λαχανικά έχουν περισσέψει στο ψυγείο με μία μικρή διαφορά αυτή την φορά, πρόσθεσα γκοργκοντζόλα στο τέλος του ψησίματος ;)   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 300 γρ γκοργκοντζόλα ή άλλο μπλε τυρί 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη στα 6 κομμάτια 4 πράσινες πιπεριές κομμένες ...

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μουσακάς απελευθερωμένος . Σπάστε τα δεσμά της μπεσαμέλ & του κιμά.
Η ξαδέρφη Ελένη έκανε μία εκδοχή του μουσακά χωρίς μπεσαμέλ και κιμά, το πιάτο έτσι πλησιάζει την τουρκό-περσό-αραβική εκδοχή του μόνο που δεν περιέχει κρέας…   Τα υλικά μας 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε ροδέλες 4 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε φέτες 6-8 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο ...

Υβριδικό ιμάμ, το έφαγε ο ιμάμης & δεν μπαΐλντισε.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Υβριδικό ιμάμ, το έφαγε ο ιμάμης & δεν μπαΐλντισε.
Η συνταγή αυτή είναι ένα ιμάμ (θα το πω ιμάμ και όχι παπουτσάκι)  ελαφρύ με την μορφή παπουτσακίου και με την προσθήκη υλικών που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως στην κλασσική συνταγή. Η συνταγή χωρίς το τυρί είναι vegan και νηστίσιμη,  σκέφτομαι ότι μπορεί να πάρει και άλλο δρόμο όμως πολύ εύκολα με λωρίδες μπέικον πάνω από ...

Μπριάμ στον φούρνο με αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπριάμ στον φούρνο με αγαπημένα καλοκαιρινά λαχανικά.
Ένα από τα θεϊκά καλοκαιρινά φαγητά είναι το μπριάμ ή μπριάμι το οποίο ακολουθεί τον κανόνα της ελληνικής κουζίνας ρουστίκ απλό & εύκολο, οι αναλογίες στα υλικά είναι ενδεικτικές άλλοι δεν χρησιμοποιούν μελιτζάνες άλλοι βάζουν περισσότερες πατάτες …   Τα υλικά μας (5-6 μερίδες) Μισό κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες (προσθέστε και τους ανθούς τους ...

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί
Το φαγητάκι αυτό είναι κάτι σαν χορτοφαγικός μουσακάς με την έννοια του μουσακά όπως τον κάνουν στην Τουρκία ή την Περσία χωρίς μπεσαμέλ αλλά με τυρί. Μπορείτε να τηγανίσετε η να ψήσετε τις μελιτζάνες στο φούρνο κομμένες σε φέτες σε μία λαδόκολλα και λιγότερο λάδι για να είναι πιο ελαφριές, έτσι γλυτώνετε και από τον ...

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!
Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγώ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (όπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα γεμιστά με κιμά, σημειώστε ότι γεμίζει και πατάτες…   Τα υλικά μας (για πολύ κόσμο) ...

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τουρλού κατσαρόλας μυρωδάτο & καλοκαιρινάτο
Καλοκαιρινά φαγητά κόβω, βάζω κατσαρόλα τελειώνω, ένα από αυτά είναι το τουρλού που φτιάχνεται με διάφορες εκδοχές στην χώρα μας και έχει την λογική φαγητό με ότι υπάρχει, σούπερ vegan Greek power φαγητάκι…   Τα υλικά μας 4-5 κολοκυθάκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες 2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες κομμένες ...

Φασόλια χάντρες λαδερά & φρέσκα με άρωμα καλοκαιριού

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φασόλια χάντρες λαδερά & φρέσκα με άρωμα καλοκαιριού
  Τα φασόλια χάντρες ή μπαρμπούνια είναι χαρακτηριστικό καλοκαιρινό φαγητό, με συνοδεία φρέσκιας ώριμης ντομάτας που μοσχοβολάει καλοκαίρι, κρεμμυδάκι, σκόρδο και μαϊντανό. Συνήθως μαγειρεύω τα φαγητά στην εποχή τους  γιατί τα υλικά είναι φρέσκα και ποιο νόστιμα, αυτό όμως δεν μπορεί να σας σταματήσει αν θέλετε μνα το κάνετε και εκτός εποχής καθώς υπάρχει και ...

Φασολάκια λαδερά, σταθερή Ελληνική αξία!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φασολάκια λαδερά, σταθερή Ελληνική αξία!
Το φασολάκι το λαδερό το γνωρίζετε από γεννησιμιού σας και δεν χρειάζονται συστάσεις…   Τα υλικά μας 1 κιλό φασολάκια χλωρά (εγώ χρησιμοποίησα μπαρμπούνια) 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 1 ντομάτα μεσαία τριμμένη (ή μία κουταλιά της σούπας πελτέ) 3 σκελίδες σκόρδο 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (παραπάνω αν τα ...

Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα.Γεια σου ρε γίγαντα !

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα.Γεια σου ρε γίγαντα !
  Κλασσικό, νοστιμότατο πιάτο της ελληνικής κουζίνας , μας συνοδεύει στις κρασοκατανύξεις των σπιτιών και των ταβερνίων . Με ή χωρίς λουκάνικα, απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει , είναι να διαλέξετε καλής ποιότητας γίγαντες. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε ωραιότατους . Περιττό να πω ότι γίγαντας χωρίς φέτα =δάσος δίχος πέτρα (άσχετο!) Προσοχή : Δεν συνιστάται για πρώτο ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο