Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μακαρονάδα με μανιτάρια σε κόκκινη σάλτσα, το απλό είναι & νόστιμο.
Πάμε να δούμε μία απλή και γρήγορη μακαρονάδα με κλασσικά υλικά…   Τα υλικά μας (για 4 άτομα) 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι 2 ντομάτες ώριμες τριμμένες 500 γρ μανιτάρια άσπρα (αγκάρικους) 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2-3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη Αλάτι Πιπέρι ...

Μακαρονόπιτα με φύλλο. Η πίτα του μακαρονά 1

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μακαρονόπιτα με φύλλο. Η πίτα του μακαρονά
Την μακαρονόπιτα αυτή την τρώγαμε παιδιόθεν , όχι στο σπίτι μου αλλά στης κολλητής μου της Κατερίνας . Την έφτιαχνε η μαμά της ( ή ο μπαμπάς της …) . Την μυριζόμουν από το διάδρομο και έσπευδα να πάρω το κομμάτι μου . Δόξα και τιμή  στο Σιδηροπουλέικο ! Υλικά για ένα ταψί 30 Χ ...

Λινγκουίνι με κολοκύθι & μανούρι. Στο πιτς φιτίλι

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Λινγκουίνι με κολοκύθι & μανούρι. Στο πιτς φιτίλι
Υλικά  500 γρ λινγκουίνι  5 κολοκύθια μέτρια 200 γρ μανούρι 100 γρ. καρύδι τριμμένο 1/2 λεμόνι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο 1/2 φλιτζάνι λάδι αλάτι, πιπέρι Πως το κάνουμε   Κόβουμε τα κολοκύθια με τον αποφλοιωτή πατάτας σε πολύ λεπτές λωρίδες. Τα μαρινάρουμε για μισή με μια ώρα, σε ένα μπολ, με το λάδι , το λεμόνι ...

Πουτανέσκα, μακαρονάδα… από τις εύκολες

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Πουτανέσκα, μακαρονάδα... από τις εύκολες
  To Spaghetti alla puttanesca  είναι ο ορισμός της γρήγορης μακαρονάδας, ο μύθος λέει ότι ήταν ένα φαγητό που επινοήθηκε από τις Ιταλίδες πόρνες γιατί δεν είχαν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν λόγω του φορτωμένου ωραρίου τους, αλλά η αλήθεια μάλλον είναι το sugo alla puttanesca (σάλτσα πουτανέσκα) ότι επινοήθηκε την δεκαέτια του 50 από ...

Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
Το φασκόμηλο έχει μία σειρά από θεραπευτικές ιδιότητες που ξεκινάν από την ενίσχυση της μνήμης μας, την καταπολέμηση των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος είναι μέχρι και ηρεμιστικό και καταπολεμά την δυσπεψία.  Η λατινική του ονομασία είναι salvia (θεραπευτικό ή θεραπευτική σε ελεύθερη μετάφραση) και αυτό τα λέει όλα. Στο πέστο στην ουσία το τρώμε ωμό και ...

Φουσίλι με πέστο ανθότυρου & βασιλικού

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φουσίλι με πέστο ανθότυρου & βασιλικού
Ξαναπέστο μου με ανθότυρο και βασιλικό και φέρνουμε το πέστο στα μέτρα μας και στην Ελλάδα μας.   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 500 γρ φουσίλι (ή άλλο ζυμαρικό) 300 γρ ανθότυρο 1 κουταλιά κουκουνάρι Μισό φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό (μπορεί να γίνει και με θυμάρι ή ρίγανη) 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο 1/2 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά) ...

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά)

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μακαρόνια με πέστο ψητής πιπεριάς (Πέστο μου ξανά εύκολα και απλά)
Το πέστο είναι μια καταπληκτική ιδέα που μας έρχεται από την γείτονα χώρα της Ιταλίας. Η συνταγή είναι απλή και περιέχει στην βασική της εκδοχή βασιλικό, κουκουνάρια, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, αλλά δεν θα μας σταματήσει τίποτα να το φτιάξουμε όπως και με ότι γουστάρουμε εμείς ;)   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 500 γρ πένες ...

Μαφιόζικο σπαγγέτι με αντζούγιες

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μαφιόζικο σπαγγέτι με αντζούγιες
Οι αντζούγιες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς σε όλη τη Μεσόγειο. Το φημισμένο σισιλιάνικο σπαγγέτι «con acciughe» με αντζούγιες, τρίμματα ψωμιού και σκόρδο, είναι μια εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα που γίνεται σε 10 λεπτά . Κατόπιν παραίνεσης φίλων πρόσθεσα ντοματάκια Σαντορίνης που δίνουν μια νότα δροσιάς στην Ελληνοιταλική πανδαισία  . Ούνα φάτσα -ούνα ράτσα εξάλλου…   Υλικά ...

Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.
  Το συνταίριασμα ζυμαρικών και θαλασσινών είναι πολύ συνηθισμένο στη Μεσόγειο και ότι πρέπει τις μέρες της νηστείας . Ο κουμπάρος μου ο Γιάννη και ο φίλος μου ο Θωμάς , ερασιτέχνες μάγειρες και καλοφαγάδες και οι δυο , μου είπαν ότι κάνουν καλές γαριδομακαρονάδες. Συνδύασα δημιουργικά τις συμβουλές τους στο εν λόγω  γευστικό όργιο. ...

Μπλέξαμε τα μπούτια γαλοπούλας με μακαρονάδα 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Μπλέξαμε τα μπούτια γαλοπούλας με μακαρονάδα
Γαλοπούλα μακαρονάδα λοιπόν, η γιαγιά μου έλεγε ότι η γαλοπούλα είναι πρόστυχο κρέας  (γιατί έχει έντονη μυρωδιά προφανώς), για αυτό και εγώ του συμπεριφέρθηκα πρόστυχα με την σειρά μου. Το μυστικό είναι στα μπαχαρικά λοιπόν και στο αργό βράσιμο που κάνει το πουλί να λιώνει στο στόμα (ουπς)   Τα υλικά μας 4-5 γαρίφαλα 1 ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο