Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω
Η συνταγή προέκυψε από την ανάγκη ανακύκλωσης των τυριών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο . Είναι κάτι ανάλογο με το αλμυρό κέικ που δείξαμε παλιότερα . Κάντε τα και θα με θυμηθείτε…( συγνώμη κυρία μου ποια είστε ;  ) Περίπου  25 μεσαία κομμάτια   Υλικά  2 αυγά 1 γιαούρτι ¾ κούπας λάδι 2 ½ κούπες φαρίνα ...

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Αλμυρά μάφινς με σολομό και άνηθο. Ώρα για σνακ
Αυτά τα αλμυρά κεκάκια είναι το τέλειο σνακ για όλες τις ώρες . Είναι στην ίδια λογική με το αλμυρό κέικ που έχουμε ξαναδείξει . Μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλη φόρμα ή σε μικρά φορμάκια. Υλικά για 16 μάφινς 100 γρ καπνιστός σολομός  1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα 3 αυγά 2 ...

Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Φρυγανιές γλύκισμα , τρώει η μάνα και του παιδιού δεν δίνει.
Η συνταγή αυτή είναι της μαμάς του φίλου μου του Αντρέα .Τις έφτιαχνε όταν είμαστε φοιτητές . Μόλις είδα πόσο εύκολες και νόστιμες είναι τις ερωτεύτηκα και δοκίμασα να τις φτιάξω και γω. Είναι από τα πρώτα εύκολα γλυκά σνακ που έφτιαξα στη ζωή μου και θυμάμαι το σακουλάκι με τις φρυγανιές να με συνοδεύει ...

Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.
Το τρώγαμε σαν δεκατιανό όλο το καλοκαίρι όταν είμαστε πιτσιρίκια, τριμμένη ντομάτα με φρέσκο ελαιόλαδο,  ρίγανη ή βασιλικό και φέτα. Ακόμα και τώρα μόλις το τρώω μου έρχονται αναμνήσεις από την γειτονία, τα ποδήλατα, το χωριό… Μην μου το πεις μπρουσκέτα όμως η απάντηση μου θα είναι «είχες μπρουσκέτα και στο χωρίο σου; Εμένα ψωμί ...

Δροσερή μελιτανοσαλάτα με καπνιστό τυρί, μέλι. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Δροσερή μελιτανοσαλάτα με καπνιστό τυρί, μέλι.
Η μελιτζανόσαλατα είναι το τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό και εδώ την έφτιαξα με καπνιστό τυρί και λίγο δροσερό γιαουρτάκι, η τέλεια καπνιστή γεύση της πηγαίνει πολύ με μπυρίτσα :})   Τα υλικά μας 1 μελιτζάνα με το κοτσάνι της 1 μικρό κρεμμύδι με τις φλούδες του 3 σκελίδες σκόρδο με την φλούδα τους 1 κουταλιά της ...

Τσιπς από αμπελοφάσουλα, υγιεινά & υπέροχα τραγανά

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιπς από αμπελοφάσουλα, υγιεινά & υπέροχα τραγανά
Τα αμπελοφάσουλα ή γυφτοφάσουλα ή όπως τα λένε στις Κυκλάδες λουβιά είναι τα νόστιμα μακρυά φασολάκια με την καταπληκτική γεύση. Με αυτό τον απλό τρόπο θα κάνετε τα πιτσιρίκια να φάνε φασολάκια και αν δεν έχετε πιτσιρίκια θα συνοδέψετε την μπυρίτσα σας. Θα χρειαστείτε 20 λεπτάκια να τα ετοιμάσετε και μπορείτε να τα σερβίρετε με ...

Κοτόπιτα με μανιτάρια, πιπερίες & σταφίδες, έγινε η κότα πίτα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κοτόπιτα με μανιτάρια, πιπερίες & σταφίδες, έγινε η κότα πίτα.
Η κοτόπιτα όπως την φτιάχνει η Θεία μου η Κατερίνα από το Βαλτινό, δεν ξέρω αν βάζει και αυτή σταφίδες ή αν είναι προσθήκη της μάνας μου, όπως και να έχει το αποτέλεσμα είναι μία ζουμερή και απολαυστική πίτα…   Τα υλικά μας 5 φύλλα κρούστας ή ένα φύλλο σφολιάτας 100 γρ βούτηρο Για την ...

Ουμίτας: πιτάκια από καλαμπόκι στον ατμό, Viva Sudamerica!

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ουμίτας: πιτάκια από καλαμπόκι στον ατμό, Viva Sudamerica!
  Είδα τα καλαμπόκια στην Λαϊκή και πήρα την απόφαση να φτιάξω (χ)ουμίτας (το h είναι σιωπηρό), το ορεκτικό ή σνακ που δοκίμασα για πρώτη φορά στο Puerto Varas στην Χιλή. Στην τρομερή αυτή πόλη που η τοπική κουζίνα σμίγει με αυτή που έφεραν μαζί τους οι μετανάστες από την Γερμανία και είναι εμφανές παντού ...

Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο. Μπουκιά και συχώριο 2

Μαγειρεύει η/ο: Μαριλού

Κοτομπουκιές πανέ στο φούρνο. Μπουκιά και συχώριο
Ένα εύκολο σνακ για παιδιά από 2 έως 102 ετών και κυρίως υγιεινό καθώς δεν απαιτεί τηγάνισμα .  Κάντε τις κοτομπουκιές για να πάρετε πόντους στον διαγωνισμό super mom 2013 . Σερβίρουμε με ότι σάλτσα μας κάνει κέφι , κέτσαπ , μουστάρδα , μαγιονέζα ή σος γιαουρτιού .   Υλικά για 4 μερίδες  3 φιλέτα ...

Κέικ αλμυρό (με ότι έχει το ψυγείο) 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Κέικ αλμυρό (με ότι έχει το ψυγείο)
Στο πνεύμα της διαχρονικής ομελέτας με ότι έχει το ψυγείο (η μεγαλύτερη μου στιγμή ήταν όταν έκανα γλυκιά ομελέτα με μήλα μέλι και κανέλα) δημιουργούμε ένα αλμυρό κέικ και ανακυκλώνουμε ότι έχει περισσέψει.  Το σατανικό αυτό δημιούργημα είναι ιδανικόν δια δεκατιανόν, κολατσιόν και για πρωινόν.   Τα Υλικά μας 4 αβγά 3 κούπες αλεύρι ¾ ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο