Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπαράγγια με μπέικον και κατσικίσιο τυρί
Χαθήκαμε :) Πολλά πράγματα άλλαξαν από την τελευταία φορά που τα είπαμε, το μόνο που μένει το ίδιο είναι ότι παρόλο που το blog είναι ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουμε καθημερινούς συχνούς επισκέπτες. Από τον προηγούμενο Ιούνιο ξεκίνησα με την φίλη μου την Julie (από Γαλλία) ένα supper club, το λέμε supper freek: F(rench)(G)reek got ...

Ντιπ μπλε τυριού με γιαούρτι, ντιπ μπλου. 2

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Ντιπ μπλε τυριού με γιαούρτι, ντιπ μπλου.
Πάμε να δούμε ένα εύκολο ντιπ με μπλε τυρί που  ετοιμάζεται σε 5 λεπτά και συνοδεύει τα πατατάκια, τα κριτσίνια ή ότι άλλο θέλετε να σερβίρετε στους φίλους σας στα γρήγορα…   Τα υλικά μας 150 γρ Μπλε τυρί (ροκφόρ, μπλε στίλτον κ.τ.λ.) 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό Λίγη φρέσκια ρίγανη ή ξερή ρίγανη ...

Πουρές πατάτας ο κλασσικός, όλα τα συνοδεύει & δεν ντρέπεται.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Πουρές πατάτας ο κλασσικός, όλα τα συνοδεύει & δεν ντρέπεται.
Πουρές από φρέσκια πατάτα όχι σκόνη σε φακελάκι :) Θα συνοδέψει όλα τα φαγητά κατσαρόλας σας, σκεπάσει πίτες του βοσκού και δεν θα σας στεναχωρήσει ποτέ :p   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 1/2 κιλό  πατάτες 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο 1/3  ποτήρι γάλα χλιαρό (μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι ...

Τσιπς από αμπελοφάσουλα, υγιεινά & υπέροχα τραγανά

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Τσιπς από αμπελοφάσουλα, υγιεινά & υπέροχα τραγανά
Τα αμπελοφάσουλα ή γυφτοφάσουλα ή όπως τα λένε στις Κυκλάδες λουβιά είναι τα νόστιμα μακρυά φασολάκια με την καταπληκτική γεύση. Με αυτό τον απλό τρόπο θα κάνετε τα πιτσιρίκια να φάνε φασολάκια και αν δεν έχετε πιτσιρίκια θα συνοδέψετε την μπυρίτσα σας. Θα χρειαστείτε 20 λεπτάκια να τα ετοιμάσετε και μπορείτε να τα σερβίρετε με ...

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Φτιάχνουμε τσιμιτσούρι (chimichurri) & νοσταλγούμε το Αργεντίνικο κρέας.
Από την Αργεντινή μου λείπουν οι φίλοι που έκανα, τα τοπία αξεπέραστης ομορφιάς αλλά και οι παρίγιες (ψησταριές). Το τυπικότερο κομμάτι κρέας είναι το bife de chorizo, και μην βιάζεστε ισπανομαθείς δεν έχει να κάνει με λουκάνικο (chorizo) είναι η μεγαλύτερη και  νοστιμότερη μπριζόλα που έχω φάει στην ζωή μου. Το Αργεντίνικο βοδινό είναι αξεπέραστης ...

Σπιτικές λιαστές ντομάτες, με την χορηγία του Ελληνικού ήλιου. 11

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτικές λιαστές ντομάτες, με την χορηγία του Ελληνικού ήλιου.
Το να κάνεις λιαστές ντομάτες στην Ελλάδα είναι εύκολο, το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη υπομονή και ο ήλιος θα τις αφυδατώσει αργά δημιουργώντας την αξεπέραστη γεύση που όλοι ξέρουμε. Στα συν μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό θέλετε, θα μπορέσετε να τις αποθηκεύσετε σε βαζάκια και να τις διατηρήσετε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, δεν θα ...

Σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο, κάνε την έξτρα παρθένα.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σπιτική μαγιονέζα με ελαιόλαδο, κάνε την έξτρα παρθένα.
Αυτή είναι μία μαγιονέζα ειδική καθώς ακούτε από όλους ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε λάδια με την λιγότερη δυνατή γεύση για να φτιάξετε μαγιονέζα. Αυτή η μαγιονέζα έχει την καταπληκτική γέυση του ελαιόλαδου και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε άνετα στις στις σαλάτες σας, με το ψάρι σας, με το κοτόπουλο σας, στα τοστ ή σάντουιτς σας. Στην ...

Αυγό και αβοκάντο, μαναρι μου τα κάναμε σαλάτα

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Αυγό και αβοκάντο, μαναρι μου τα κάναμε σαλάτα
Μία πολύ εύκολη και δροσερή σαλάτα με αυγό και αβοκάντο ετοίμασα σήμερα, είναι πολύ νόστιμη και έχει σχεδόν μηδενικό χρόνο προετοιμασίας ειδικά αν έχετε τα αυγά ήδη βρασμένα… Τα υλικά μας 3 αυγά καλοβρασμένα κομμένα σε κυβάκια 1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο (ή 2 μικρά) καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (όσο μπορούμε να το κόψουμε σε ...

Σκορδαλιά με ψωμί & καρύδι, αλιάδα από την Θράκη.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Σκορδαλιά με ψωμί & καρύδι, αλιάδα από την Θράκη.
Η (μάλλον) αυθεντική σκορδαλιά γιατί η πατάτα έχει μπει στην κουζίνα μας σχετικά τελευταία και έχει αντικαταστήσει υλικά που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, η επονομαζόμενη “Θρακιώτικη” που φτιάχνεται με καρύδια και ψωμί, αν και πολλοί την κάνουν με καρύδια μόνο. Επίσης υπάρχει και σκορδαλιά χωρίς καρύδι και μόνο με ψωμί. Συνοδεύει τον μπακαλιάρο μας αλλά και ...

Πράσινος πουρές με πατάτες και βλήτα, εύκολα και οικοεναλλακτικά.

Μαγειρεύει η/ο: Παναγιώτης

Πράσινος πουρές με πατάτες και βλήτα, εύκολα και οικοεναλλακτικά.
Πάμε να δούμε ένα πουρέ εύκολο με γεύση από αγαπημένα βλήτα τα έξυπνα και πράσινα χόρτα. Γίνεται σε μηδέν χρόνο και αφρατεύει με γιαούρτι και ελαιόλαδο, καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να σταθεί ως πιάτο μόνο του ή να συνοδέψει πιάτα με κρεατικά.   Τα υλικά μας για 4 μερίδες 1 κιλό πατάτες (3 πατάτες ...

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο