LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ορεκτικά  /  15 Απριλίου 2013

Ceviche Σολομού & αναμνήσεις από την Λατινική Αμερική

by Παναγιώτης

ceviche

Η πρώτη μου επαφή με το Ceviche έγινε το 2010 όταν επισκέφθηκα για πρώτη φορά την Αργεντινή. Στο Buenos Aires λοιπόν κρυμμένο κάπου κοντά στο Congresso (το κοινοβούλιο της Αργεντινής,  αδελφής χώρας στα πάθη αλλά και στα λάθη ) στην οδό Hipólito Yrigoyen ένα μικρό Περουβιανό Εστιατόριο. Με ενθουσιασμό όταν επισκέφθηκα την Λατινική Αμερική για δεύτερη φορά το 2011-2012 και ειδικά το Περού, που για εμένα έχει μία εκπληκτική fusion κουζίνα, ανυπομονούσα να δοκιμάσω το φρέσκο λαχταριστό Ceviche ξανά. Σε αυτές τις περιοχές το φτιάχνουν λοιπόν με θαλασσινά (ceviche de mariscos) Πέρκα (troucha στα Ισπανικά)  ή Λαβράκι (cebo) αλλά μπορεί να φτιαχτεί με πολλά άλλα ψάρια όπως ο σολομός στην περίπτωση μας. Ο σολομός Ιχθυοτροφείου έχει ένα πλεονέκτημα , δεν κινδυνεύετε από διάφορα παράσιτα που μπορούμε να συναντήσουμε σε άλλα ψάρια και αυτό το αναφέρω για το συγκεκριμένο πιάτο σερβίρεται στην ουσία ωμό. Το πιάτο αυτό θα το σερβίρετε σαν ορεκτικό ή μεζεδάκι.

 

Πάμε να δούμε την συνταγή:

 

Τα Υλικά μας

  • 2 Φιλέτα Σολομού 400-500 gr κομμένο σε κυβάκια, χωρίς την πέτσα φυσικά (Προσπαθούμε να βρούμε φρέσκο σολομό για αυτονόητους λόγους)
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 1/2  κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (κατά προτίμηση κόκκινο)
  • 1  τσίλι ψιλοκομμένο
  • 1  κουταλιά της σούπας τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο (Στην αυθεντική συνταγή δεν βάζουν τζίντζερ αλλά του ταιριάζει πολύ)
  • Λίγο Αλάτι ( Το φαγητό έχει αρκετά όξινη γεύση για αυτό μην το παρακάνετε)
  • Μαύρο Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2  Ματσάκι Κόλιαντρο Φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3-4 καρδιές μαρουλιού για το σερβίρισμα

 

Προετοιμασία 

Σε αντιοξειδωτικό σκεύος (ένα πυρέξ είναι μια χαρά), ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μας (εύκολο;). Φροντίζουμε όλα να καλύπτονται με το χυμό του Λάιμ και του λεμονιού.  Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο, κάθε μία ώρα ανακατεύουμε και φροντίζουμε να πάει ο χυμός παντού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Θα παρατηρήσετε ότι ο σολομός θα πάρει ένα άσπρο χρώμα σαν να έχει μαγειρευτεί. Πριν το σερβίρουμε διακοσμώντας το με τις καρδιές μαρουλιού και το μαύρο πιπέρι, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά γιατί δεν είναι ωραίο να το φάμε πολύ παγωμένο.

Καλή όρεξη και περιμένω νέα σας αν το φτιάξετε ;)

 

Φωτογραφία Kondor83/Shutterstock.com

Στο ίδιο στυλ:

Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα. Για το ceviche έχουμε ξαναμιλήσει όταν έκανα τον σολωμό ceviche, είναι ένα καταπληκτικό ορεκτικό στο στυλ του δικού μας μαρινατού, που γίνετε ή με ψάρια ή με θαλασσινά. Το ceviche de mariscos (ceviche με θαλασσινά σερβίρεται σε όλη την Λατινική...

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες Από τον καιρό που έμεινα στο Μπουένος Άιρες έχω καλές αναμνήσεις από την πόλη που έχει buena onda (good vibrations στα Ελληνικά), που μου θύμιζε την Αθήνα λίγο και ήταν γεμάτη πρόσωπα οικεία που θυμίζουν Ευρωπαϊκό νότο. Η Αργεντίνικη κουζίνα...

Σπετζοφάι Πηλιορείτικο, αναμνήσεις από την Ζαγορά & το Πουρί Το σπετζοφάι στα τοπ του το συναντάμε στο Πήλιο και το έχω απολαύσει επανειλημμένα στην Ζαγορά (που τελευταία με έχει υιοθετήσει ή μάλλον την υιοθέτησα εγώ) & σε καταπληκτικά πανηγύρια στο Πουρί, στο τελευταίο χωριό προς τον Βορρά της ανατολικής...

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα Ο σολομός είναι ένα γευστικότατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, τον λατρεύω στον ατμό και στα κάρβουνα αλλά εδώ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή...

Πλοήγηση άρθρων

Γλάσο σοκολάτας για όλες τις χρήσεις & όλες τις (διασ)τροφές
Σαλάτα με Παπάγια, Ντομάτα, Κρεμμύδι & Κόλιαντρο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Θανασης στο Αυγά με ντομάτα της Γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)
  • Παναγιώτης στο Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!
  • Νόστιμη πίτα σε σχήμα ήλιος με λαχανικά και τυρί στο Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας.
  • Μηλόπιτα αμερικάνικου τύπου, τέλεια! στο Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)
  • Ωραιότατο φαγητό, νοστιμότατα και καλοφτιαγμένα μανιτάρια φρικασέ στο Πλευριτώσαμε… Πλευρώτους ψητά με κόλιανδρο
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes
Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}