Τα βλήτα είναι έξυπνα χόρτα λεβεντόπαιδα μου με διατροφική και διαχρονική αξία, στην Ελλάδα τα τρώμε από τα αρχαία χρόνια ενώ μέρος της καθημερινής διατροφής των ανθρώπων της Αφρικής και της Ινδίας. Γεμάτα ασβέστιο, σίδηρο και άλλα ωφέλιμα θα πρέπει να τα τρώμε συχνά και με κάθε ευκαιρία, σαλάτα σε πίτες ή σε ομελέτες καλή ώρα ;)
Τα υλικά μας
- 200-300 γρ βλήτα βρασμένα
- Μισή μεγάλη ντομάτα κομμένη σε φέτες
- 100 γρ φέτα σε κύβους (προαιρετικά)
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4-5 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά τα σκόρδα για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τις ντομάτες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα βλήτα και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Για να αναποδογυρίσουμε την ομελέτα κάνουμε τις κινήσεις τις φωτογραφίας:
Επιστρέφουμε την ομελέτα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 5 ακόμα για να πάρει χρώμα, για να την σερβίρουμε στο πιάτο μας επαναλαμβάνουμε την πιο πάνω διαδικασία.
Σερβίρουμε με μία σαλατίτσα δροσερή ;)
Καλή μα όρεξη.