LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Λαδερά  /  29 Απριλίου 2013

Αγκινάρες (με τα αγκάθια) με πατάτες λαδερές

by Παναγιώτης
agginares-me-patates
Θεαματική άποψη της προ ολίγου κοχλάζουσας κατσαρόλας.

Αγκινάρες με πατάτες λοιπόν, η αγκινάρα είναι από τα αγαπημένα μου λαχανικά σε οποιόδηποτε συνδυασμό αγκινάρες με κουκιά, αγκινάρες με αρακά, αγκινάρες αλά πολίτα κτλ. Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και αντικαρκινική δράση, μείωση της χοληστερόλης (και ο κατάλογος συνεχίζεται). Η αγκινάρα (ή αγγινάρα) με τα αγκάθια και τα λουλούδια τα άσπρα θα πρέπει να μπαίνει στο τραπέζι μας και να την τιμούμε γιατί δεν είναι μόνο νοστιμότατη αλλά και πραγματικός θησαυρός για την υγεία μας.

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

  • 8 αγκινάρες καθαρισμένες (το καθάρισμα της αγκινάρας είναι πακέτο και τα χέρια μαυρίζουν αλλά προτιμήστε τις φρέσκες)
  • 12 πατάτες μικρές
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 

 

Προετοιμασία του πιάτου

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μας και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μυρωδικά μας (άνηθο και δυόσμο)  και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Έπειτα  προσθέτουμε τις αγκινάρες μας, τις πατάτες μας πατάτες και  όσο νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε.

Χρησιμοποιούμε δυνατή φωτιά αλλά όταν η κατσαρόλα πάρει βράζει χαμηλώνουμε στο μισό και μαγειρεύουμε για περίπου 35 με 40 λεπτά, τσεκάρωντας τακτικά μήπως μας πιει το νερό και κολλήσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο.

Το πιάτο τρώγεται ζεστό αλλά ακολουθώντας και την ελληνική παράδοση των λαδερών μπορείτε να το χτυπήσετε και κρύο από το ψυγείο.

Φιλιά Π.

 

Στο ίδιο στυλ:

Πράσινος πουρές με πατάτες και βλήτα, εύκολα και οικοεναλλακτικά. Πάμε να δούμε ένα πουρέ εύκολο με γεύση από αγαπημένα βλήτα τα έξυπνα και πράσινα χόρτα. Γίνεται σε μηδέν χρόνο και αφρατεύει με γιαούρτι και ελαιόλαδο, καθαρά ελληνική γεύση που μπορεί να σταθεί ως πιάτο μόνο του ή να συνοδέψει...

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες Από τον καιρό που έμεινα στο Μπουένος Άιρες έχω καλές αναμνήσεις από την πόλη που έχει buena onda (good vibrations στα Ελληνικά), που μου θύμιζε την Αθήνα λίγο και ήταν γεμάτη πρόσωπα οικεία που θυμίζουν Ευρωπαϊκό νότο. Η Αργεντίνικη κουζίνα...

Μπριάμ πειραγμένο με γλυκοκολοκύθα Την γλυκοκολοκύθα (butternut squash) μου την έμαθαν στην Αγγλία, εκεί την χρησιμοποιούν με διαφόρους τρόπους όπως πχ την κάνουν ωραία σούπα βελουτέ ή την βάζουν στα λαχανικά του παραδοσιακού τους Sunday Roast (γιαμ). Το ξαναλέω η Αγγλική κουζίνα είναι παρεξηγημένη....

Φασολάκια λαδερά, σταθερή Ελληνική αξία! Το φασολάκι το λαδερό το γνωρίζετε από γεννησιμιού σας και δεν χρειάζονται συστάσεις…   Τα υλικά μας 1 κιλό φασολάκια χλωρά (εγώ χρησιμοποίησα μπαρμπούνια) 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο 1 ντομάτα μεσαία τριμμένη (ή μία κουταλιά της σούπας πελτέ) 3 σκελίδες...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
Ψαρώσαμε… Χορταριασμένο Φαγκρί

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes