LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Αμυγδαλωτά, Ζαχαροπλαστική, Παραδοσιακά Γλυκά  /  21 Ιουλίου 2016

Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο

by Παναγιώτης

Αμυγδαλωτά Σίφνου

Παραδοσιακά γλυκίσματα με άρωμα Αιγαίου, μικρές εκρήξεις γεύσεις που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ σας ή το τσάι μου. Ένα πάρα πολύ εύκολο γλύκισμα που διατηρείται και πολύ καιρό, η συνταγή είναι της μελλοντικής μητέρας των παιδιών μου ;)

Υλικά

  • 450 γρ Αμυγδαλόψιχα
  • 1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας νερό
  • 1/3 της κούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς (Μπορείτε να αραιώσετε συμπυκνωμένο ανθόνερο, 2 κουταλάκια του γλυκού σε 1/3 κούπας νερού)

Προετοιμασία

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1/4 κούπας ανθόνερο και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε  με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει το σιρόπι να βράζει.
  2. Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσει να κολλάει στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε  σε μία λαδόκολλα.
  5. Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο που έχει περισσέψει και πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού.
  6. Τα καλύπτουμε παντού πασπαλίζοντας ζάχαρη πάνω τους.

 

Στο ίδιο στυλ:

Ψάρι στην λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά, μύρισε Μεσόγειος. ΑυτÏŒς είναι ένας τρÏŒπος για να κάνετε το ψάρι σας σαν στον ατμÏŒ με την συνοδεία φρέσκων καλοκαιρινÏŽν λαχανικÏŽν. Τα υλικά μας 1 ψάρι ολÏŒκληρο (εγÏŽ χρησιμοποίησα τσιπούρα) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μεγάλα χοντροκομμένα 1 μάτσο γλυστρίδα χοντροκομμένη 3 πιπεριές κέρατο...

Μπράουνι με φουντούκια και βύσσινα. Καφέ και βυσσινή θύελλα Το κλασσικÏŒ μπράουνι σε μια μικρή παραλλαγή με βύσσινα που μου περίσσεψαν είναι απλά τέλειο . ΩστÏŒσο αν δεν έχετε βύσσινα μπορείτε να κρατήσετε την βασική συνταγή που παραμένει η ίδια και αν θέλετε αντικαταστήστε τα φουντούκια με καρύδια. Υλικά  150 γρ...

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, ο πρÏŽτος που ανακάλυψε την ζύμη για τα σου ,το 1540 ,ήταν ένας ΙταλÏŒς σεφ ονÏŒματι Pantarelli ή Pantanelli, που δούλευε στην αυλή της  βασίλισσας Αικατερίνης των Μεδίκων. ΑργÏŒτερα  τον 18 ο  αιÏŽνα ένας άλλος ζαχαροπλάστης ο...

Ρεβανί βέρο, από τη Βέροια   Είναι δύσκολο να αντισταθεί κανείς σε αυτÏŒ το παραδοσιακÏŒ γλυκÏŒ ταψιού . Το Ρεβανί ή Ραβανί της Βέροιας είναι φημισμένο παντού . Αυτή  είναι η παραδοσιακή συνταγή που μου την έδωσε η κυρία Ιουλία απÏŒ την Ελιά Βεροίας ....

Πλοήγηση άρθρων

Χοιρινό με κρασί, μουστάρδα και χρένο στην γάστρα.
Μηλόπιτα (Απλ πάει την φάγαμε)

3 comments

  • Συνταγή: Αμυγδαλωτά Σίφνου! - Xalara.eu
    24 Ιουλίου 2018

    […] ΠΗΓΗ: lovefood.gr […]

    Reply
  • Αμυγδαλωτά Σίφνου με υπέροχη γεύση - Χρυσές Συνταγές
    3 Μαΐου 2019

    […] Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood […]

    Reply
  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι
    10 Φεβρουαρίου 2023

    […] Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lovefood […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes