Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο

Συνταγή από την/τον:

Αμυγδαλωτά Σίφνου

Παραδοσιακά γλυκίσματα με άρωμα Αιγαίου, μικρές εκρήξεις γεύσεις που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ σας ή το τσάι μου. Ένα πάρα πολύ εύκολο γλύκισμα που διατηρείται και πολύ καιρό, η συνταγή είναι της μελλοντικής μητέρας των παιδιών μου ;)

Υλικά

  • 450 γρ Αμυγδαλόψιχα
  • 1 ½ με 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/4 της κούπας νερό
  • 1/3 της κούπας ανθόνερο από άνθη πορτοκαλιάς (Μπορείτε να αραιώσετε συμπυκνωμένο ανθόνερο, 2 κουταλάκια του γλυκού σε 1/3 κούπας νερού)

Προετοιμασία

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη, 1/4 κούπας ανθόνερο και το νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε  με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίζει το σιρόπι να βράζει.
  2. Ρίχνουμε την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σταματήσει να κολλάει στο κάτω μέρος και στα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί για να Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  4. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μείγμα και το βάζουμε  σε μία λαδόκολλα.
  5. Βουτάμε τα χέρια μας στο ανθόνερο που έχει περισσέψει και πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού.
  6. Τα καλύπτουμε παντού πασπαλίζοντας ζάχαρη πάνω τους.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 5.0/5 (3 ψήφοι )
Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο, 5.0 από 5 βασιζόμενο σε 3 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο