LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  24 Σεπτεμβρίου 2013

Αρακάς φούρνου με επίστρωση πουρέ πατάτας για την γενιά των 300 €.

by Παναγιώτης
Αρακάς φούρνου με πουρέ
Ο Τηλέμαχος είναι τυχερός, είναι ο μοναδικός από την παρέα του που δεν είναι άνεργος, δουλεύει “παρτ τάιμ” 10 ώρες την ημέρα για 300 ευρώ τον μήνα…

Αυτό είναι ένα πανεύκολο και οικονομικό πιάτο που μπορεί να σου βγάλει 6 μερίδες με απλά και υγιεινά υλικά. Το φαγητό το έχω συναντήσει στην Αγγλία και είναι στο στυλ της πίτας του βοσκού μόνο που αντί για κιμά έχει μπιζέλια (όπως τα έλεγε η γιαγιά μου)…

 

Τα υλικά μας (για 6 μερίδες)

Για τον πουρέ

  • 1/2 κιλό  πατάτες
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/3  ποτήρι γάλα χλιαρό (μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στραγγιστό)
  • Μισό μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Τα υπόλοιπα

  • 500 γρ αρακά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι
  • Έξτρα μοσχοκάρυδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

 

Προετοιμασία

Δείτε πως να κάνετε τον πουρέ στην συνταγή μας για τον κλασσικό πουρέ πατάτας

 

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, όταν μαλακώσουν ρίχνουμε τον αρακά και ανακατεύουμε αλατοπιπερώνουμε (λίγο αλάτι) και τσιγαρίζουμε για γύρω στα 10 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα του αρακά στο σκεύος του φούρνου που θα χρησιμοποιήσουμε.arakas-fournoy
  3. Ρίχνουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι πάνω από τον αρακά και από πάνω τον πουρέ που έχουμε ετοιμάσει.
    poures-fourno
  4. Από πάνω ρίχνουμε έξτρα τριμμένο μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και πιπέρι αν θέλουμε.
    poures-parmezana-fourno
  5. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο πουρές.
    poures-arakas-fourno
  6. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για να μπορούμε να το κόψουμε πιο εύκολα, μην περιμένετε ο πουρές να πήξει σαν την μπεσαμέλ και έτσι τα κομμάτια θα πρέπει να τα βγάλετε με προσοχή για να μην διαλύσουν τελείως. Τρώγεται και ζεστό και κρύο.

 

 

Στο ίδιο στυλ:

Πουρές πατάτας ο κλασσικός, όλα τα συνοδεύει & δεν ντρέπεται. Πουρές απÏŒ φρέσκια πατάτα ÏŒχι σκÏŒνη σε φακελάκι :) Θα συνοδέψει ÏŒλα τα φαγητά κατσαρÏŒλας σας, σκεπάσει πίτες του βοσκού και δεν θα σας στεναχωρήσει ποτέ :p   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 1/2 κιλÏŒ  πατάτες 1 1/2 κουταλιά...

Σπιτικό Παγωτό πανεύκολο με επίστρωση πτι μπερ & όχι μόνο! Πριν λίγο καιρÏŒ είχαμε πολλά θετικά σχÏŒλια για το εύκολο παγωτÏŒ της Μαριλούς που μπορείτε να βρείτε εδÏŽ, τÏŽρα ήρθε η ÏŽρα να σας δείξουμε μία άλλη εκδοχή με μικρή διαφορά στα υλικά αλλά με την ίδια εγγυημένη επιτυχία, το...

Τηγανίτες πατατάς από την Πολωνία (πλάτσκι ζιμνιετσάνε) Την Πολωνία την έχω επισκεφθεί πολλές φορές και έχω να δηλÏŽσω ÏŒτι είναι μία πανέμορφη χÏŽρα. Η παραδοσιακή της κουζίνα αν και λίγο διαφορετική απÏŒ ÏŒτι έχουμε συνηθίσει έχει πιάτα νÏŒστιμα, θυμάμαι χαρακτηριστικά την καταπληκτική μανιταρÏŒσουπα που σερβίρεται σε πιάτο...

Μελιτζάνες φούρνου με σάλτσα ντομάτας & καπνιστό τυρί ......

Tags

  • Οικονομικές

Πλοήγηση άρθρων

Ρυζόγαλο με γεύση μαστίχας, τρώγονται δυο-δυο.
Γιαουρτογλυκό με τηγανίτες μπανάνες, γλυκό αλλά χωρίς ζάχαρη.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes