LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Μαρινάδες  /  2 Ιουνίου 2013

Αρνάκι με μαρινάρα γιαούρτιου & λαχανικά στην λαδόκολλα

by Παναγιώτης
Αρνί στην λαδόκολλα
“Θα βάλω να τσιμπήσω τώρα ένα μπουτάκι ρε μάνα μην ανησυχείς”, είπε ο Αντώνης ο αιώνιος φοιτητής στην μάνα του και έκλεισε το τηλέφωνο…

Σιγοψημένο, λαδοκολλαρισμένο, μαριναρισμένο θέλετε και κάτι άλλο; Α νόμιζα…

 

Τα υλικά μας

Για το πιάτο

  • 1 μπουτάκι αρνιού ή όποιο άλλο κομμάτι σας αρέσει
  • 3 καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 4-5 μικρά καθαρισμένα κρεμμύδια ολόκληρα
  • Σκελίδες σκόρδου με τον φλοιό τους (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο για τα λαχανικά

Για την μαρινάρα του αρνιού

  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
  • 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο
  • Μία κουταλιά φρέσκια ρίγανη
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Προετοιμασία

Μαρινάρουμε τα αρνί μας από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε διπλή λαδόκολλα σε ένα σκεύος και βάζουμε μέσα το αρνί και το αναμειγνύουμε με τα υλικά της μαρινάδας μας. Κλείνουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο.

Ανοίγουμε την λαδόκολλα και προσθέτουμε τα λαχανικά μας και ρίχνουμε από πάνω τους αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 4 ώρες ή στους 180 για 1  με 1 1/2 ώρα περίπου, αν προτιμήσουμε την πιο χαμηλή θερμοκρασία και τον περισσότερο χρόνο θα ανταμειφθούμε με έξτρα μαλακό αρνάκι και λαχανικά που λιώνουν στο στόμα.

Φάτε με χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.

Στο ίδιο στυλ:

Ψάρι στην λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά, μύρισε Μεσόγειος. Αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνετε το ψάρι σας σαν στον ατμό με την συνοδεία φρέσκων καλοκαιρινών λαχανικών. Τα υλικά μας 1 ψάρι ολόκληρο (εγώ χρησιμοποίησα τσιπούρα) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μεγάλα χοντροκομμένα 1 μάτσο γλυστρίδα χοντροκομμένη 3 πιπεριές κέρατο...

Τσιπούρα στην λαδόκολλα Τσιπούρα ψητή λαδόκολλας γιατί έχω μια διαστροφή με την λαδόκολλα τελευταία. Η λαδόκολλα θα κρατήσει την τσιπούρα σου ζουμερή και θα την κάνει πιο νόστιμη συμπέθερε.     Υλικά για 2 τσιπούρες μεγάλες 2 τσιπούρες καθαρισμένες από τον ιχθυοπώλη μας...

Μπούτι από αρνί Λαδόκολλα στην γάστρα Η λαδόκολλα έχει θεϊκές ιδιότητες στο ψήσιμο, κρατάει το κρέας μας ζουμερό και μαλακό και επιπλέον μας δίνει αυτή την αίσθηση της στιγμής που ανοίγουμε τα χριστουγεννιάτικα δώρα, ναι ακριβώς την αίσθηση του “περιμένω να δω κάτι καλό αλλά δεν...

Γλώσσα φιλέτο στην λαδόκολλα, ψάρι γλωσσούδικο. Η γλώσσα είναι ένα ψάρι (σαλαχοειδές βασικά) με ιδιαίτερη γεύση που μπορούμε να βρούμε φρέσκια αλλά και κατεψυγμένη, σε αυτή την έυκολη συνταγή την συνδύασα με ντομάτα, πιπεριά και φρέσκια ρίγανη και την έβαλα στην λαδόκολλα για να κρατηθεί ζουμερή…...

Tags

  • Εορταστικές
  • Πάσχα

Πλοήγηση άρθρων

Γαύρος στο τηγάνι με ντομάτα . Η χαρά του βάζελου
Σολομός μαρινάτος στη σχάρα

2 comments

  • Μαριλού
    2 Ιουνίου 2013

    Αυτό το αρνάκι είναι ΛΟΥΚΟΥΜΙ . Τρώγεται και ως επιδόρπιο !

    Reply
  • Πόμωνας
    2 Ιουνίου 2013

    Ξανά έκανες Πάσχα την Πέμπτη τυχερούλα

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes