Σιγοψημένο, λαδοκολλαρισμένο, μαριναρισμένο θέλετε και κάτι άλλο; Α νόμιζα…
Τα υλικά μας
Για το πιάτο
- 1 μπουτάκι αρνιού ή όποιο άλλο κομμάτι σας αρέσει
- 3 καρότα μικρά κομμένα σε ροδέλες
- 1 πατάτα μεγάλη κομμένη σε μεγάλους κύβους
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 4-5 μικρά καθαρισμένα κρεμμύδια ολόκληρα
- Σκελίδες σκόρδου με τον φλοιό τους (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο για τα λαχανικά
Για την μαρινάρα του αρνιού
- 2 κουταλιές γιαούρτι
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
- 2-3 φυλλαράκια φασκόμηλο
- Μία κουταλιά φρέσκια ρίγανη
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Μαρινάρουμε τα αρνί μας από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε διπλή λαδόκολλα σε ένα σκεύος και βάζουμε μέσα το αρνί και το αναμειγνύουμε με τα υλικά της μαρινάδας μας. Κλείνουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ανοίγουμε την λαδόκολλα και προσθέτουμε τα λαχανικά μας και ρίχνουμε από πάνω τους αλάτι, πιπέρι και ρίγανη, ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 4 ώρες ή στους 180 για 1 με 1 1/2 ώρα περίπου, αν προτιμήσουμε την πιο χαμηλή θερμοκρασία και τον περισσότερο χρόνο θα ανταμειφθούμε με έξτρα μαλακό αρνάκι και λαχανικά που λιώνουν στο στόμα.
Φάτε με χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.
Αυτό το αρνάκι είναι ΛΟΥΚΟΥΜΙ . Τρώγεται και ως επιδόρπιο !
Ξανά έκανες Πάσχα την Πέμπτη τυχερούλα