LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές

Μαγειρικό γλωσσάρι

Μαγειρικό γλωσσάρι
  • Α
  • Έ
  • Ζ
  • Μ
  • Τ

Please select from the menu above

  • Αφέψημα

    Είναι μία τεχνική στην οποία βράζουμε τα μέρη του βοτάνου με νερό για περίπου 30 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε ή κάνουμε γαργάρες όσο είναι ζεστό ή μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2 μέρες.

    Η αναλογία είναι για κάθε φλιτζάνι νερό  20 γρ. αποξηραμένο ή αν χρησιμοποιούμε νωπό βότανο 40 γρ.

    Χρησιμοποιείται κυρίως για μέρη του φυτού που είναι πιο σκληρά όπως τα κλωνάρια, τους καρπούς, τον φλοιό ή τις ρίζες.

  • Έγχυμα

    Είναι μία τεχνική στην οποία βράζουμε νερό και προσθέτουμε στο τέλος τα φύλλα ή τα άνθη του βοτάνου μας, γνωστό και ως τσάι. Το αφήνουμε στο νερό για 8 με 10 λεπτά το σουρώνουμε και το πίνουμε ζεστό ή το κρατάμε στο ψυγείο για 2 μέρες. Χρησιμοποιούμε περίπου 4 γρ. αποξηραμένο βότανο ή 8 γρ. νωπό ανά φλιτζάνι.

  • Ζεμάτισμα

    Το ζεμάτισμα ή στα αγγλικά Blanching είναι η τεχνική στην οποία βυθίζουμε ένα υλικό (κρέας ή λαχανικό) για λίγα λεπτά σε νερό που βράζει και το αφαιρούμε πριν βράσει τελείως. Η τεχνική χρησιμοποιείται συνήθως για να μαλακώσουμε κάποια λαχανικά τα οποία είναι ευαίσθητα  ή για να μειώσουμε τον όγκο τους. Σε κάποιες περιπτώσεις όπως είναι η ντομάτα το κάνουμε για να μπορέσουμε να ξεφλουδίσουμε το λαχανικό πιο εύκολα.

  • Μαρινάρα

    Η μαρινάρα ή μαρινάδα ή μαρινάρισμα είναι μία τεχνική στην οποία προετοιμάζουμε το κρέας, ψάρι ή και λαχανικά αφήνοντας τα από μερικά λεπτά μέχρι και ώρες ή μέρες σε μία ωμή σάλτσα ή οποία μπορεί να αποτελείται από διάφορα υλικά και συνδυασμούς υλικών (λάδι, μπαχαρικά, σόγια, γιαούρτι κτλ). Η διαδικασία αυτή δίνει ιδιαίτερη γεύση στα υλικά μας και τα κρατά πιο ζουμερά κατά το μαγείρεμα.

  • Μπούκοβο

    Το μπούκοβο είναι ένα μπαχαρικό που φτιάχνεται από ποικιλίες τριμμένης καυτερής κόκκινης πιπεριάς.

  • Τσιγάρισμα

    Τσιγάρισμα είναι η μαγειρική τεχνική κατά την οποία μαγειρεύουμε ένα υλικό όπως κρέας, λαχανικό ή ψάρι σε ένα σκεύος που περιέχει  μία μικρή ποσότητα από λιπαρή ουσία (π.χ. λάδι) για να το μαλακώσουμε ή να το θωρακίσουμε εξωτερικά.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes