Αρωματικό κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Μαροκινο-ελληνική συμφωνία

Συνταγή από την/τον:

κοτόπουλο με δαμάσκηνα

Η Φεβρωνία όταν μαγειρεύει θέλει να νιώθει σέξυ και άνετη . Γι αυτό πέταξε όλα τα σουτιέν με τσι μπανέλες και φοράει μόνο Κρήτη Μπρά .

Αυτή η συνταγή είναι μια μείξη Μαροκινο- Ελληνικής κουζίνας . Τα αρώματα της κανέλας, του τζίντζερ, του κουρκουμά  , του κόλιανδρου δένουν με τη γλύκα από τα φρούτα σε ένα γευστικό όργιο . Θα μπορούσαμε τα αμύγδαλα να τα προσθέτουμε μέσα στο κοτόπουλο αλλά εγώ τα έβαλα στο συνοδευτικό ρύζι για να μην είναι παραπονεμένο. Εξάλλου στο ίδιο στομάχι θα πάνε όλα …

Υλικά

  • 700 γρ κοτόπουλο φιλέτο σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 15 ξερά δαμάσκηνα
  • 100 μλ χυμό πορτοκάλι
  • 100 μλ κονιάκ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι ξερό κόλιαντρο
  • 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
  • αλάτι ,πιπέρι

Για το ρύζι 

  • 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο 
  • 1/3 κούπας  άγριο ρύζι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • μισή  κούπα αμύγδαλο φιλέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κούπες νερό βραστό

Πως το κάνουμε 

  1. Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο χυμό από το πορτοκάλι.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο , 2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα .
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε να γυαλίσουν για 1 λεπτό.  Καθώς ανακατεύουμε , τρίβουμε με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουμε τους ζωμούς από το σοτάρισμα του κοτόπουλου.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ . Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού μαζί με τα δαμάσκηνα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο βραστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα .

Ετοιμάζουμε το ρύζι 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. 
  2. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να σοταριστούν .
  3. Ρίχνουμε το βραστό νερό , αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά .
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.2/5 (10 ψήφοι )
Αρωματικό κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Μαροκινο-ελληνική συμφωνία , 4.2 από 5 βασιζόμενο σε 10 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο