LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  15 Ιουνίου 2013

Αρωματικό κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Μαροκινο-ελληνική συμφωνία

by Μαριλού
κοτόπουλο με δαμάσκηνα
Η Φεβρωνία όταν μαγειρεύει θέλει να νιώθει σέξυ και άνετη . Γι αυτό πέταξε όλα τα σουτιέν με τσι μπανέλες και φοράει μόνο Κρήτη Μπρά .

Αυτή η συνταγή είναι μια μείξη Μαροκινο- Ελληνικής κουζίνας . Τα αρώματα της κανέλας, του τζίντζερ, του κουρκουμά  , του κόλιανδρου δένουν με τη γλύκα από τα φρούτα σε ένα γευστικό όργιο . Θα μπορούσαμε τα αμύγδαλα να τα προσθέτουμε μέσα στο κοτόπουλο αλλά εγώ τα έβαλα στο συνοδευτικό ρύζι για να μην είναι παραπονεμένο. Εξάλλου στο ίδιο στομάχι θα πάνε όλα …

Υλικά

  • 700 γρ κοτόπουλο φιλέτο σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 15 ξερά δαμάσκηνα
  • 100 μλ χυμό πορτοκάλι
  • 100 μλ κονιάκ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι ξερό κόλιαντρο
  • 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
  • αλάτι ,πιπέρι

Για το ρύζι 

  • 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο 
  • 1/3 κούπας  άγριο ρύζι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • μισή  κούπα αμύγδαλο φιλέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κούπες νερό βραστό

Πως το κάνουμε 

  1. Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο χυμό από το πορτοκάλι.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο , 2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα .
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε να γυαλίσουν για 1 λεπτό.  Καθώς ανακατεύουμε , τρίβουμε με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουμε τους ζωμούς από το σοτάρισμα του κοτόπουλου.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ . Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού μαζί με τα δαμάσκηνα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο βραστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα .

Ετοιμάζουμε το ρύζι 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. 
  2. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να σοταριστούν .
  3. Ρίχνουμε το βραστό νερό , αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά .
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του.

 

 

Στο ίδιο στυλ:

Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο . Η κότα του Σπαρτιάτη This is Sparta !!! ΦÏŽναξε ο Λεωνιδάκος στη μάνα του , κρατÏŽντας το σπαθί του Σαμουράι που του είχε πάρει στις απÏŒκριες . Και η κυρία Λούλα φούσκωσε απÏŒ καμάρι. ΜπαρδουνιÏŽτικα ή ΒαρδουνιÏŽτικα λέγονται κάποια χωριά στη Λακωνία και συγκεκριμένα στην Ανατολική...

Πολύχρωμο κοτόπουλο ντίρλα (με λαχανικά και μπύρα) Το φιλέτο κοτÏŒπουλο είναι ο φίλος κάθε κÏŒρης ακαμάτρας , ( και κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτÏŒ του) γιατί γίνεται με χίλιους τρÏŒπους ,εύκολα και γρήγορα.  Η συνταγή αυτή είναι απλούστατη , νοστιμÏŒτατη και ευπαρουσίαστη . Ζωή και κÏŒτα...

Μπάμιες με κοτόπουλο – ένας έρωτας, μια ιστορία . Μαριλού + μπάμια με κÏŒτα = LOVE 4 EVER . Μιλάμε για το αγαπημένο μου φαγητÏŒ by far . Άλλοι το κάνουν στο φούρνο , εμένα ÏŒμως η μάνα μου το φτιάχνει  στην κατσαρÏŒλα και με κρατάει χρÏŒνια τÏŽρα αιχμάλωτη...

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο (κοκογλασοκαραμέλα) ΚοτÏŒπουλο με μέλι και σουσάμι λοιπÏŒν προετοιμασμένο και  ψημένο με αγάπη και στοργή… Κυρίως πιάτο και γλυκάκι σε ένα πιάτο θα μου πείτε και ίσως έχετε και δίκιο, αλλά ÏŒτι και να είναι, είναι πεντανÏŒστιμο. Το μέλι καραμελÏŽνει  το κοτÏŒπουλο...

Tags

  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα.
Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes