LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  15 Ιουνίου 2013

Αρωματικό κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Μαροκινο-ελληνική συμφωνία

by Μαριλού
κοτόπουλο με δαμάσκηνα
Η Φεβρωνία όταν μαγειρεύει θέλει να νιώθει σέξυ και άνετη . Γι αυτό πέταξε όλα τα σουτιέν με τσι μπανέλες και φοράει μόνο Κρήτη Μπρά .

Αυτή η συνταγή είναι μια μείξη Μαροκινο- Ελληνικής κουζίνας . Τα αρώματα της κανέλας, του τζίντζερ, του κουρκουμά  , του κόλιανδρου δένουν με τη γλύκα από τα φρούτα σε ένα γευστικό όργιο . Θα μπορούσαμε τα αμύγδαλα να τα προσθέτουμε μέσα στο κοτόπουλο αλλά εγώ τα έβαλα στο συνοδευτικό ρύζι για να μην είναι παραπονεμένο. Εξάλλου στο ίδιο στομάχι θα πάνε όλα …

Υλικά

  • 700 γρ κοτόπουλο φιλέτο σε μεγάλες μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 15 ξερά δαμάσκηνα
  • 100 μλ χυμό πορτοκάλι
  • 100 μλ κονιάκ
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι ξερό κόλιαντρο
  • 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
  • 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
  • αλάτι ,πιπέρι

Για το ρύζι 

  • 1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο 
  • 1/3 κούπας  άγριο ρύζι
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • μισή  κούπα αμύγδαλο φιλέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κούπες νερό βραστό

Πως το κάνουμε 

  1. Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα στο χυμό από το πορτοκάλι.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο , 2 λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει χρώμα .
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε να γυαλίσουν για 1 λεπτό.  Καθώς ανακατεύουμε , τρίβουμε με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσουμε τους ζωμούς από το σοτάρισμα του κοτόπουλου.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ . Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού μαζί με τα δαμάσκηνα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο βραστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα .

Ετοιμάζουμε το ρύζι 

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο. 
  2. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό να σοταριστούν .
  3. Ρίχνουμε το βραστό νερό , αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά .
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να τραβήξει το ρύζι τα υγρά του.

 

 

Στο ίδιο στυλ:

Αρνάκι σε στυλ Μαροκινό, μπαχαρικά & αρώματα. Πιάτο με αρώματα Μαρόκου που δεν θα σας ξενίσει καθόλου, ο κουρκουμάς που είναι θαυματουργός και για την υγεία μας του δίνει καταπληκτικό χρώμα και το κύμινο αξεπέραστο άρωμα. Όλα τα υλικά βράζουν για πολλές ώρες για να μας δώσουν...

Κοτόπουλο με χυλοπίτες. Η κότα έφαγε χυλόπιτα Τις αγαπημένες χυλοπίτες τις φτιάχνουν οι καλονοικοκυρές σε πολλά μέρη της ελληνικής υπαίθρου , με αλεύρι, αυγά και γάλα. Μάλιστα είθισται να τις παρασκευάζουν τους καλοκαιρινούς μήνες που το γάλα είναι πιο παχύ.  Ο συνδυασμός με τα πουλερικά είναι από...

Μπάμιες με κοτόπουλο – ένας έρωτας, μια ιστορία . Μαριλού + μπάμια με κότα = LOVE 4 EVER . Μιλάμε για το αγαπημένο μου φαγητό by far . Άλλοι το κάνουν στο φούρνο , εμένα όμως η μάνα μου το φτιάχνει  στην κατσαρόλα και με κρατάει χρόνια τώρα αιχμάλωτη...

Φιλέτο κοτόπουλο ρολό. Roll baby roll   Το κοτοπουλάκι ρολό προσφέρεται για πολλές παραλλαγές . Γεμίστε το με ότι σας αρέσει χωρίς φόβο και πάθος. Υλικά   4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο  4 φέτες μπέικον 8 μπαστουνάκια γραβιέρα ή κασέρι 5-6 λιαστές ντομάτες 4 κουταλάκια μουστάρδα 1...

Tags

  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Γαρίδες ceviche, η μαριναρισμένη γαρίδα.
Σαλάτα με κριθαράκι & αρώματα Ασίας. Ελλάδα – Ασία συμμαχία

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes