
Ασιατική μαρινάρα για κοτόπουλο λοιπόν, το έχουμε ξαναπεί οι μαρινάδες είναι εφεύρεση μαγική που μεταμορφώνει το κρεατάκι μας (και τα λαχανικά μας) και μας δίνει γεύσεις καταπληκτικές χωρίς κόπο, πάμε να δούμε μία εύκολη μαρινάδα σε Ασιατικό Στυλ.
Υλικά για 4 μερίδες κοτόπουλο
- 4 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας (soy sauce)
- 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο η ψιλοκομμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)
- 4-5 κλωνάρια κόλιανδρο κομμένα στα 2
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4-5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψημένο σησαμέλαιο αν έχετε)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 τσίλι ψιλοκομμένο (προαιρετικά να θέλουμε τα φαγητό μας να είναι spicy)
Αλάτι δεν χρησιμοποιούμε γιατί η σάλτσα σόγιας έχει αρκετό.
Προετοιμασία
Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας, φροντίζουμε το τζίντζερ και το σκόρδο να έχει κολλήσει καλά στο κρέας και να μην βρίσκεται δεξιά και αριστερά στο σκεύος μας. Το κρατάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες και καλύτερα ένα βράδυ. Αναδεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να πάνε τα υλικά μας παντού.
Κονιτσιουά σύντροφοι.