LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Τεχνικές  /  4 Μαΐου 2013

Αυγολέμονο Αφράτο

by Παναγιώτης

Αυγολέμονο

Το αυγολέμονο είναι μία σάλτσα πολύ δημοφιλή στην μεσόγειο και στις αραβικές χώρες και φυσικά είναι απαραίτητο σε μερικά από τα πιο πετυχημένα ελληνικά πιάτα, πάμε να δούμε πως το φτιάχνουμε για να συνοδέψουμε την μαγειρίτσα μας, την κοτόσουπα μας αλλά και στα ντολμαδάκια μας και σε μανιτάρια κτλ κτλ.

Υλικά (για μία μεγάλη κατσαρόλα)

  • 3 αυγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια (χρησιμοποιείστε λιγότερο αν δεν σας αρέσουν τα όξινα)
  • 2 κουτάλες ζωμό από το φαγητό που ετοιμάζουμε (το έχουμε βγάλει στην άκρη να κρυώσει, όχι να παγώσει να γίνει χλιαρός)

Προετοιμασία

Αν θέλουμε το αυγολέμονο μας να γίνει πολύ αφράτο θα πρέπει να χωρίσουμε κροκάδια και από τα ασπράδια και να χτυπήσουμε μαρέγκα (αν βαριόμαστε αφαιρούμε το αφράτο και χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα). Στο μίξερ λοιπόν ή εγώ προτιμώ στο χέρι για είμαι διαστροφικός χτυπάμε την μαρέγκα μας. Όταν αφρατέψει και ετοιμαστεί προσθέτουμε τους κρόκους που έχουμε χτυπήσει σε ένα άλλο σκεύος και τα χτυπάμε καλά.

Έπειτα αρχίζουμε να προσθέτουμε το λεμόνι μας αναδεύοντας (χτυπώντας) το μείγμα ελαφρά, στο τέλος προσθέτουμε τον ζωμό από φαγητό μας χλιαρό, και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα μας και την πιάνουμε από τα 2 χερούλια και αναδεύουμε κουνώντας την κυκλικά για να πάει παντού το αυγολέμονο.

Είστε έτοιμοι και τα συγχαρητήρια μου αν δε σας κόψει :P

Στο ίδιο στυλ:

Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο . Τουμπανέιρος   Τα κολοκύθια τούμπανα , μαγείρεψε, επιμελήθηκε στιλιστικά και μας έστειλε η φίλη Ιωάννα που ζει στην ευωδιαστή Χίο . Το πιάτο συνοδεύεται ΜΟΝΟ με φρέσκια μπύρα Χίου ! Δείτε λεπτομέρειες στο www.facebook.com/chiosbeer . Καλή όρεξη και στην υγειά μας! Υλικά (για...

Πλευρώτους Αυγολέμονο (Μανιτάρια με χαρακτήρα ξυνό) Τα πλευρώτους αυγολέμονο είναι μία συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους αγαπητές φίλες & φίλοι. Έχουμε την νοστιμιά του πλευρώτους και τον (πλέον) παραδοσιακό  μας αφρό σε ένα πιάτο και χωρίς κρέας που μπορεί να σερβιριστεί σαν χορτοφαγική μαγειρίτσα ....

Ψαρόσουπα . Σούπα μου πες Στην χώρα των θαλασσών , των καπεταναίων και των ψαράδων κάθε Ελληνικό σπίτι που σέβεται την παράδοση , μια ψαρόσουπα θα την φτιάξει . Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Αυτός με το ρύζι και το αυγολέμονο είναι ο πιο διαδεδομένος , αυτόν...

Μαγειρίτσα ολ τάιμ κλάσικ Μαγειρίτσα + αρνί+ βαμμένα αυγά + κουλούρια = Πάσχα. Η μαγειρίτσα έρχεται στην ζωή μας αργά το βράδυ και (συνήθως) μετά από κάποιες μέρες (ή βδομάδες) νηστεία, το στομάχι μας το ρωτήσαμε; Όπως και να έχει όμως είναι μια συνταγή...

Πλοήγηση άρθρων

Είσαι συ μια σουπιά… (σουπιές στιφάδο)
Μαγειρίτσα ολ τάιμ κλάσικ

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes