
Οι Ιταλοί κρέμες γάλακτος και τέτοια πράγματα δεν βάζουν στην καρμπονάρα τους. Μόνο αυγουλάκι και μπέικον. Την συνταγή μου την έδωσε ο φίλος Σπύρος που έζησε Ιταλία και οι φίλοι του οι Ιταλοί του ‘δωσαν και κατάλαβε ! Τα μυστικά σε αυτή τη μακαρονάδα ( που κατά τ άλλα είναι πανεύκολη και γίνεται σε 10 λεπτά!) είναι : Α)το μπόλικο κρεμμύδι και Β)το γρήγορο ανακάτεμα των αυγών μέσα στα καυτά μακαρόνια για να παστεριωθούν και να μην γίνουν ομελέτα .
Υλικά
- 500 γρ σπαγγέτι
- 4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 12 φέτες μπέικον
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- μαϊντανός για το γαρνίρισμα
Πως το κάνουμε
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου .
- Παράλληλα, όσο βράζουν τα μακαρόνια ,σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά . Προσθέτουμε το μπέικον να τσιγαριστεί και αυτό 2-3 λεπτά ανακατεύοντας .
- Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ .
- Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα .
- Όσο είναι καυτά τα μακαρόνια ρίχνουμε από πάνω τα αυγά και ανακατεύουμε με πολύ γρήγορες κινήσεις να μην γίνει το αυγό ομελέτα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον και ανακατεύουμε ξανά.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα και προσθέτουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι . Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
To swsto den einai bacon omws, einai guanciale
Great inigths! That’s the answer we’ve been looking for.