LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Κομπόστες  /  8 Ιουλίου 2013

Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, αμάρτησα.

by Παναγιώτης
Αχλάδια σε κόκκινο κρασί
Ο Βλάντιμιρ το βαμπίρι τρώει τα αχλάδια του πάντα κόκκινα σαν το αίμα…

Ένα απλό εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα ανεβάσει το κύρος σας αγαπητοί φίλοι & φίλες. Το ελληνικό γιαούρτι δένει εκπληκτικά με αυτή την κλασσική συνταγή και  δίνει ένα ηδονικό απότελεσμα..

Τα υλικά μας

  • 6 αχλάδια μεσαία ώριμα
  • 2 κούπες κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 βανίλια
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ανά αχλάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική σαντιγί αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η σάλτσα είναι αρκετή για 6 αχλάδια, μπορείτε να κάνετε λιγότερα π.χ. 4

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τους σπόρους και τα σκληρά κομμάτια γύρω τους, υπάρχει ειδικό εργαλείο αλλά μπορείτε να το κάνετε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι.
  2. Καθαρίζουμε με προσοχή τον φλοιό τους και κρατάμε το κοτσάνι τους.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρνουμε το μείγμα σε βράση, μειώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τα αχλάδια για να σιγοβράσουν.
  4. Τα αχλάδια θέλουν βράσιμο 10 λεπτά από κάθε πλευρά, δεν θέλουμε να γίνουν λιώμα θα πρέπει να κρατάνε λίγο, όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ανεβάζουμε την φωτιά για να κάνουμε ένα reduction στην σάλτσα μας, την βράζουμε για να πήξει δηλαδή.
  6. Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη (θα χρειαστεί γύρω στο 10λεπτο) την κατεβάζουμε από την φωτιά και όσο κρυώνει θα σφίξει πιο πολύ.
  7. Σερβίρουμε με δυο κουταλιές της σούπας γιαουρτιού για κάθε αχλάδι και μια γενναιόδωρη ποσότητα της αρωματικής σάλτσας κρασιού.

Tip: Αν σας περισσέψει σάλτσα μπορείτε να την προσθέσετε στο γιαούρτι σας είναι τέλειος συνδυασμός.

Στο ίδιο στυλ:

Σου περίσσεψε κρασί; Φτιάξε σιρόπι κρασιού! Αυτή είναι μια καταπληκτική λύση για το κόκκινο κρασί που μπορεί να μας έχει περισσέψει (συμβαίνει συχνά) και είναι ένα σιρόπι που θα απογειώσει το παγωτό βανίλια ή το γιαούρτι μας ή ακόμα και φρούτα ωμά ή ψητά..   Τα...

Τσιγαριστά χόρτα με αυγά ποσέ, με αγάπη από το Πήλιο. Αυτή είναι μία παραδοσιακή πηλειορίτικη συνταγή την οποία την έμαθα από την Κυρία Νίκη στην ταβέρνα “Το μεϊντάνι” στην Ζαγορά του Πηλίου, είναι μία απλή συνταγή που συνδυάζει τις μυρωδιές της Ελληνικής φύσης, τα καταπληκτικά χόρτα και μυρωδικά με τα...

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness Το γιαουρτογλυκό αυτό είναι στην ίδια λογική με παρόμοια που έχουμε φτιάξει . Εδώ όμως το κρασί και τα μυρωδικά  δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , όπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακόμα...

Σύκα με μέλι και αρώματα στον φούρνο, συκώσαμε θερμοκρασία! Αυτό είναι ένα από τα γλυκά που θα σας πάρει μισή ωρίτσα και είναι πολύ υγιεινό χωρίς να περιέχει ζάχαρη αλλά  χωρίς να υστερεί και στην γεύση, τρώγεται μόνο του ή μπορεί να συνοδέψει παγωτό βανίλια ή καϊμάκι, γιαούρτι ή...

Tags

  • Vegan
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μπράουνι με φουντούκια και βύσσινα. Καφέ και βυσσινή θύελλα
Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης

2 comments

  • marilena
    8 Ιουλίου 2013

    Αν έπρεπε να αυτοκτονήσω με ένα γλυκό θα ήταν αυτό! To die for λέμε !

    Reply
  • Παναγιώτης
    8 Ιουλίου 2013

    Και το σορόπι που περισσεύει απογειώνει γιαούρτι και παγωτό.

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes