LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Κομπόστες  /  8 Ιουλίου 2013

Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, αμάρτησα.

by Παναγιώτης
Αχλάδια σε κόκκινο κρασί
Ο Βλάντιμιρ το βαμπίρι τρώει τα αχλάδια του πάντα κόκκινα σαν το αίμα…

Ένα απλό εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα ανεβάσει το κύρος σας αγαπητοί φίλοι & φίλες. Το ελληνικό γιαούρτι δένει εκπληκτικά με αυτή την κλασσική συνταγή και  δίνει ένα ηδονικό απότελεσμα..

Τα υλικά μας

  • 6 αχλάδια μεσαία ώριμα
  • 2 κούπες κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 βανίλια
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ανά αχλάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική σαντιγί αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η σάλτσα είναι αρκετή για 6 αχλάδια, μπορείτε να κάνετε λιγότερα π.χ. 4

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τους σπόρους και τα σκληρά κομμάτια γύρω τους, υπάρχει ειδικό εργαλείο αλλά μπορείτε να το κάνετε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι.
  2. Καθαρίζουμε με προσοχή τον φλοιό τους και κρατάμε το κοτσάνι τους.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρνουμε το μείγμα σε βράση, μειώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τα αχλάδια για να σιγοβράσουν.
  4. Τα αχλάδια θέλουν βράσιμο 10 λεπτά από κάθε πλευρά, δεν θέλουμε να γίνουν λιώμα θα πρέπει να κρατάνε λίγο, όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ανεβάζουμε την φωτιά για να κάνουμε ένα reduction στην σάλτσα μας, την βράζουμε για να πήξει δηλαδή.
  6. Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη (θα χρειαστεί γύρω στο 10λεπτο) την κατεβάζουμε από την φωτιά και όσο κρυώνει θα σφίξει πιο πολύ.
  7. Σερβίρουμε με δυο κουταλιές της σούπας γιαουρτιού για κάθε αχλάδι και μια γενναιόδωρη ποσότητα της αρωματικής σάλτσας κρασιού.

Tip: Αν σας περισσέψει σάλτσα μπορείτε να την προσθέσετε στο γιαούρτι σας είναι τέλειος συνδυασμός.

Στο ίδιο στυλ:

Σοκολατένια μους Αβοκάντο   Αυτή η σοκολατένια μους απÏŒ αβοκάντο είναι η σωτήρια σου, γιατί ÏŒχι μÏŒνο δεν περιέχει ζάχαρη ή γάλα αλλά είναι και γεμάτη καλά λιπαρά απÏŒ το αβοκάντο. Γλυκάκι κατάλληλο για χορτοφαγικές και vegan δίαιτες και για παιδάκια κάθε ηλικίας....

Πατάτες τηγανητές αλά προβενσάλ & αναμνήσεις από Μπουένος Άίρες ΑπÏŒ τον καιρÏŒ που έμεινα στο Μπουένος Άιρες έχω καλές αναμνήσεις απÏŒ την πÏŒλη που έχει buena onda (good vibrations στα Ελληνικά), που μου θύμιζε την Αθήνα λίγο και ήταν γεμάτη πρÏŒσωπα οικεία που θυμίζουν ΕυρωπαÏŠκÏŒ νÏŒτο. Η Αργεντίνικη κουζίνα...

Πουτανέσκα, μακαρονάδα… από τις εύκολες   To Spaghetti alla puttanesca  είναι ο ορισμÏŒς της γρήγορης μακαρονάδας, ο μύθος λέει ÏŒτι ήταν ένα φαγητÏŒ που επινοήθηκε απÏŒ τις Ιταλίδες πÏŒρνες γιατί δεν είχαν πολύ χρÏŒνο για να μαγειρέψουν λÏŒγω του φορτωμένου ωραρίου τους, αλλά η αλήθεια...

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας. Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ ÏŒπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμÏŒλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μÏŒνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα...

Tags

  • Vegan
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Μπράουνι με φουντούκια και βύσσινα. Καφέ και βυσσινή θύελλα
Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης

2 comments

  • marilena
    8 Ιουλίου 2013

    Αν έπρεπε να αυτοκτονήσω με ένα γλυκό θα ήταν αυτό! To die for λέμε !

    Reply
  • Παναγιώτης
    8 Ιουλίου 2013

    Και το σορόπι που περισσεύει απογειώνει γιαούρτι και παγωτό.

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes