
Ένα απλό εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα ανεβάσει το κύρος σας αγαπητοί φίλοι & φίλες. Το ελληνικό γιαούρτι δένει εκπληκτικά με αυτή την κλασσική συνταγή και δίνει ένα ηδονικό απότελεσμα..
Τα υλικά μας
- 6 αχλάδια μεσαία ώριμα
- 2 κούπες κόκκινο κρασί
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2-3 γαρίφαλα
- 1 βανίλια
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ανά αχλάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική σαντιγί αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Η σάλτσα είναι αρκετή για 6 αχλάδια, μπορείτε να κάνετε λιγότερα π.χ. 4
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τους σπόρους και τα σκληρά κομμάτια γύρω τους, υπάρχει ειδικό εργαλείο αλλά μπορείτε να το κάνετε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι.
- Καθαρίζουμε με προσοχή τον φλοιό τους και κρατάμε το κοτσάνι τους.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρνουμε το μείγμα σε βράση, μειώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τα αχλάδια για να σιγοβράσουν.
- Τα αχλάδια θέλουν βράσιμο 10 λεπτά από κάθε πλευρά, δεν θέλουμε να γίνουν λιώμα θα πρέπει να κρατάνε λίγο, όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ανεβάζουμε την φωτιά για να κάνουμε ένα reduction στην σάλτσα μας, την βράζουμε για να πήξει δηλαδή.
- Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη (θα χρειαστεί γύρω στο 10λεπτο) την κατεβάζουμε από την φωτιά και όσο κρυώνει θα σφίξει πιο πολύ.
- Σερβίρουμε με δυο κουταλιές της σούπας γιαουρτιού για κάθε αχλάδι και μια γενναιόδωρη ποσότητα της αρωματικής σάλτσας κρασιού.
Tip: Αν σας περισσέψει σάλτσα μπορείτε να την προσθέσετε στο γιαούρτι σας είναι τέλειος συνδυασμός.
Αν έπρεπε να αυτοκτονήσω με ένα γλυκό θα ήταν αυτό! To die for λέμε !
Και το σορόπι που περισσεύει απογειώνει γιαούρτι και παγωτό.