Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, αμάρτησα. 2

Συνταγή από την/τον:

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί

Ο Βλάντιμιρ το βαμπίρι τρώει τα αχλάδια του πάντα κόκκινα σαν το αίμα…

Ένα απλό εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα ανεβάσει το κύρος σας αγαπητοί φίλοι & φίλες. Το ελληνικό γιαούρτι δένει εκπληκτικά με αυτή την κλασσική συνταγή και  δίνει ένα ηδονικό απότελεσμα..

Τα υλικά μας

  • 6 αχλάδια μεσαία ώριμα
  • 2 κούπες κόκκινο κρασί
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 βανίλια
  • 3/4 της κούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι ανά αχλάδι (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτική σαντιγί αν δεν τρώτε γαλακτοκομικά)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Η σάλτσα είναι αρκετή για 6 αχλάδια, μπορείτε να κάνετε λιγότερα π.χ. 4

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τους σπόρους και τα σκληρά κομμάτια γύρω τους, υπάρχει ειδικό εργαλείο αλλά μπορείτε να το κάνετε προσεκτικά με ένα μαχαιράκι.
  2. Καθαρίζουμε με προσοχή τον φλοιό τους και κρατάμε το κοτσάνι τους.
  3. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και φέρνουμε το μείγμα σε βράση, μειώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε τα αχλάδια για να σιγοβράσουν.
  4. Τα αχλάδια θέλουν βράσιμο 10 λεπτά από κάθε πλευρά, δεν θέλουμε να γίνουν λιώμα θα πρέπει να κρατάνε λίγο, όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  5. Ανεβάζουμε την φωτιά για να κάνουμε ένα reduction στην σάλτσα μας, την βράζουμε για να πήξει δηλαδή.
  6. Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη (θα χρειαστεί γύρω στο 10λεπτο) την κατεβάζουμε από την φωτιά και όσο κρυώνει θα σφίξει πιο πολύ.
  7. Σερβίρουμε με δυο κουταλιές της σούπας γιαουρτιού για κάθε αχλάδι και μια γενναιόδωρη ποσότητα της αρωματικής σάλτσας κρασιού.

Tip: Αν σας περισσέψει σάλτσα μπορείτε να την προσθέσετε στο γιαούρτι σας είναι τέλειος συνδυασμός.

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.0/5 (4 ψήφοι )
Αχλάδια ποσέ σε κόκκινο κρασί, αμάρτησα., 4.0 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τις μαγειρικές μας

  1. Reply marilena Jul 8, 2013 10:07 am

    Αν έπρεπε να αυτοκτονήσω με ένα γλυκό θα ήταν αυτό! To die for λέμε !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ψήφοι: +1 (από 1 ψήφος)
  2. Reply Παναγιώτης Jul 8, 2013 10:14 am

    Και το σορόπι που περισσεύει απογειώνει γιαούρτι και παγωτό.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Ψήφοι: +1 (από 1 ψήφος)

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο