LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  14 Ιουλίου 2013

Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.

by Παναγιώτης
Μπριζόλες με πατάτες
Γιος: “Έλα μάνα πως φτιάχνουν μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο;” Μητέρα: “Μαγειρούλη μου εσύ!”

Έχουμε ξεκινήσει το lovefood εδώ και μερικούς μήνες και πάντα συζητούσαμε αν θα πρέπει να μπουν και οι πιο απλές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, αυτές που μάθαμε από μικροί και που δεν νοείται αν έχεις κάποια μαγειρική εμπειρία να θες συνταγή για να τις φτιάξεις, αλλά σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν και οι αρχάριοι αυτοί που παίρνουν την μάνα τους τηλέφωνο (όπως κάναμε και εμείς) ή κάποιοι που ψάχνονται στο Internet. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να συμβάλουμε στην διαπαιδαγώγηση των νέων Ελλήνων chef  με την νέα μας κατηγορία που ονομάσαμε absolute beginners και όχι, ο τίτλος δεν έχει επηρεαστεί από την ομώνυμη βότκα αλλά από το άσμα του Δαβίδ του Μπόουι…

 

Τα υλικά μας 

  • Χοιρινές Μπριζόλες (όσες θέλουμε) tip: χωρίς κόκκαλο (λαιμού) δεν ξεραίνονται εύκολα γιατί έχουν περισσότερο λίπος και με κόκκαλο που θέλουν προσοχή να μην τις παραψήσουμε και για να τις βοηθήσουμε να κρατηθούν ζουμερές τις μαρινάρουμε με τα υλικά της συνταγής λάδι, αλάτι,πιπέρι, ρίγανη.  Τι είναι η Μαρινάρα; Πήρες την απάντηση σου.
  • 2 μεσαίες πατάτες ανά μπριζόλα κομμένες για φούρνο (βγαίνουν 4-5 κομμάτια από κάθε πατάτα)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή ή θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα ταψί προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά, αν έχουμε μαρινάρει τις μπριζόλες ρίχνουμε και όλα τα υγρά που έχουν βγάλει στο σκεύος που χρησιμοποιήσαμε.
  3. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά γυρίζοντας τις πατάτες & τις μπριζόλες όταν ροδίσουν από την μία πλευρά για να ροδίσουν και από την άλλη, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί για να μην κολλήσουν οι πατάτες στο ταψί. Στο τέλος το νερό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί όχι τελείως αλλά δεν πρέπει το φαγητό να κολυμπάει στο νερό.
  4. Τις τρώμε ζεστές και συνοδεύουμε μουστάρδα (αν θέλουμε) & με μία σαλάτα για να μην πάθουμε σκορβούτο (τι είναι το σκορβούτο; Αβιταμίνωση, το παθαίνεις αν τρως φαγητά χωρίς θρεπτικά συστατικά πίτσες, burger κτλ).

tip: έχουμε 2 επιλογές ψησίματος

  • βάζουμε τις πατάτες κάτω και τις μπριζόλες από πάνω, αυτό θα μας δώσει πιο μαλακές πατάτες και όχι ροδοκόκκινες.
  • Τα βάζουμε όλα χύμα και ροδίζουν και οι πατάτες.

Στο ίδιο στυλ:

Χοιρινές μπριζόλες στον φούρνο με καλοκαιρινά λαχανικά. Λείπει λίγη φαντασία τελικά απÏŒ τούτο το σπίτι, απολαμβάνω τις διακοπές μου στο χωριÏŒ και προσπαθÏŽ να μαγειρεύω  και κάτι νέο κάθε μέρα, αλλά ÏŒταν σου έρχεται η μάνα σου με χοιρινές πάλι, ενÏŽ τις φάγατε πριν 3 μέρες, τα...

Absolute Beginners: Κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο. ΑπÏŒ τα πρÏŽτα φαγητά που μαθαίνει κάποιος είναι τούτο εδÏŽ, πάμε να δούμε την βασική συνταγή και πως μπορούμε να τις κάνουμε λίγο πιο τσαχπίνικη αν θέλουμε..   Τα υλικά μας (για 4 μερίδες) 1 κοτÏŒπουλο ολÏŒκληρο ή μπούτια κοτÏŒπουλου,...

Χοιρινές μπριζόλες γεμίστες με λιαστή ντομάτα & φέτα (μαζί με 1002 άλλα).   Είπαμε σήμερα να κάνουμε τις μπριζÏŒλες λίγο διαφορετικά και σκοπÏŒς μου ήταν να τις γεμίσω και να τις φάμε με μία ωραία σαλάτα, τÏŒτε άρχισε η γκρίνια απÏŒ τον πατέρα μου ÏŒτι δεν θα χορτάσουμε και τα συναφή. Συμφωνήσαμε...

Εύκολη μαρινάδα για χοιρινές μπριζόλες, κράτησε τις ζουμερές. Μία απλή μαρινάδα για να δÏŽσετε άρωμα στις χοιρινές σας μπριζÏŒλες και για να τις κρατήσετε ζουμερές είτε τις ψήσετε στο φούρνο ή στα κάρβουνα…   Τα υλικά μας (για 4 μπριζÏŒλες περίπου) 4 μπριζÏŒλες πλυμένες και στεγνές 1 κουταλιά...

Tags

  • Για αρχάριους
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα μήλου και κάρυ. Ελαφρύ και αεράτο
Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα. Γεύση εξ απαλών ονύχων

3 comments

  • Kalia
    14 Νοεμβρίου 2013

    Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Το φαγητό χρειάζεται μονάχα 45′ για να είναι ετοίμο?

    Reply
    • Παναγιώτης
      14 Νοεμβρίου 2013

      Κάλια ανάλογα είναι ανάλογα με τον φούρνο μπορεί να χρειαστεί και 5 και 10 και 15 λεπτά παραπάνω, στο τέλος οι πατάτες σου θα πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι και οι μπριζόλες να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Ελπίζω να σε βοήθησα.

      Reply
  • Παναγιώτης
    15 Ιουνίου 2022

    Ωραίο θα το κάνω

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes