
Έχουμε ξεκινήσει το lovefood εδώ και μερικούς μήνες και πάντα συζητούσαμε αν θα πρέπει να μπουν και οι πιο απλές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, αυτές που μάθαμε από μικροί και που δεν νοείται αν έχεις κάποια μαγειρική εμπειρία να θες συνταγή για να τις φτιάξεις, αλλά σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν και οι αρχάριοι αυτοί που παίρνουν την μάνα τους τηλέφωνο (όπως κάναμε και εμείς) ή κάποιοι που ψάχνονται στο Internet. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να συμβάλουμε στην διαπαιδαγώγηση των νέων Ελλήνων chef με την νέα μας κατηγορία που ονομάσαμε absolute beginners και όχι, ο τίτλος δεν έχει επηρεαστεί από την ομώνυμη βότκα αλλά από το άσμα του Δαβίδ του Μπόουι…
Τα υλικά μας
- Χοιρινές Μπριζόλες (όσες θέλουμε) tip: χωρίς κόκκαλο (λαιμού) δεν ξεραίνονται εύκολα γιατί έχουν περισσότερο λίπος και με κόκκαλο που θέλουν προσοχή να μην τις παραψήσουμε και για να τις βοηθήσουμε να κρατηθούν ζουμερές τις μαρινάρουμε με τα υλικά της συνταγής λάδι, αλάτι,πιπέρι, ρίγανη. Τι είναι η [glossary id=’2639′ slug=’%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%ac%cf%81%ce%b1′ /]; Πήρες την απάντηση σου.
- 2 μεσαίες πατάτες ανά μπριζόλα κομμένες για φούρνο (βγαίνουν 4-5 κομμάτια από κάθε πατάτα)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή ή θυμάρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα ταψί προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά, αν έχουμε μαρινάρει τις μπριζόλες ρίχνουμε και όλα τα υγρά που έχουν βγάλει στο σκεύος που χρησιμοποιήσαμε.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά γυρίζοντας τις πατάτες & τις μπριζόλες όταν ροδίσουν από την μία πλευρά για να ροδίσουν και από την άλλη, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί για να μην κολλήσουν οι πατάτες στο ταψί. Στο τέλος το νερό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί όχι τελείως αλλά δεν πρέπει το φαγητό να κολυμπάει στο νερό.
- Τις τρώμε ζεστές και συνοδεύουμε μουστάρδα (αν θέλουμε) & με μία σαλάτα για να μην πάθουμε σκορβούτο (τι είναι το σκορβούτο; Αβιταμίνωση, το παθαίνεις αν τρως φαγητά χωρίς θρεπτικά συστατικά πίτσες, burger κτλ).
tip: έχουμε 2 επιλογές ψησίματος
- βάζουμε τις πατάτες κάτω και τις μπριζόλες από πάνω, αυτό θα μας δώσει πιο μαλακές πατάτες και όχι ροδοκόκκινες.
- Τα βάζουμε όλα χύμα και ροδίζουν και οι πατάτες.
Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Το φαγητό χρειάζεται μονάχα 45′ για να είναι ετοίμο?
Κάλια ανάλογα είναι ανάλογα με τον φούρνο μπορεί να χρειαστεί και 5 και 10 και 15 λεπτά παραπάνω, στο τέλος οι πατάτες σου θα πρέπει να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι και οι μπριζόλες να πάρουν ένα χρυσοκόκκινο χρώμα. Ελπίζω να σε βοήθησα.
Ωραίο θα το κάνω