LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Τεχνικές  /  1 Μαΐου 2013

Βάφουμε αυγά με κρεμμύδια

by Παναγιώτης
pasxalina-ayga-kokkina
Κόκκινα αυγά με φυσικό τρόπο

Στο παρακάτω tutorial θα δούμε πως μπορούμε εύκολα να βάψουμε τα αυγά μας με φλούδες από ξερά κρεμμύδια.

Τι θα χρειαστούμε:

  • Όσα αυγά θέλουμε (εγώ έκανα 12)
  • 4 κουταλιές ξύδι
  • 1 τούλι
  • Φλούδες από 12 κρεμμύδια
  • Ελαιόλαδο
  • Χαρτί κουζίνας

 

Βήμα 1ον

Καθαρίζουμε τα αυγά μας με ξύδι και με μία πετσέτα η χαρτί κουζίνας. Εγώ χρησιμοποίησα αυγά από κότες αλανίαρες του χωριού, εσείς αν χρησιμοποιήσετε αυγά από το σούπερ μάρκετ θα πρέπει να τα περάσετε καλά με το ξύδι για να φύγει και η σφραφίδα του παραγωγού.

Όσο ποιο σκούρο είναι το αυγό τόσο ποιο σκούρο θα μας γίνει το χρώμα, το συμπέρασμά μου είναι: Σκούρα αυγά.

ayga-xydi-vapsimo

 

Βήμα 2ον

Βάζουμε τις κρεμμυδόφλουδες (εγώ τις μάζευα για καμιά βδομάδα από τα κρεμμύδια που τρώγαμε) σε ένα τούλι, αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν θέλουμε τις φλούδες να ακουμπάνε τα αυγά ενώ βράζουν γιατί θα αφήσουν σημάδια.Χρειαζόμαστε φλούδες από περίπου τόσα κρεμμύδια όσο τα αυγά που βάφουμε.

kremmydofloudes-vapsimo

Βήμα 3ον

Βάζουμε τα αυγά και το τούλι με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό, περίπου 3 δάχτυλα πιο πάνω από τα αυγά. Προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ξύδι.

vafoume-ayga-fysika

Βήμα 4ον

Φέρνουμε την κατσαρόλα σε ήπια βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά στο 1. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.

ayga-vapsimo-fysikos-trpos

Βήμα 5ον

Προσεχτικά με ένα κουτάλι βάζουμε τα αυγά πάνω σε χαρτί κουζίνας για στεγνώσουν

pasxalina-ayga-kremmydi

Βήμα 6ον

Τα περνάμε με ελαιόλαδο για να τους δώσουμε λάμψη και τα στολίζουμε όπως μας αρέσει στο πασχαλινό μας τραπέζι.

Καλό Πάσχα και καλά κοψίδια

 

Στο ίδιο στυλ:

Αυγά με ντομάτα της Γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)   Μεγάλωσα με αυγά με ντομάτα και όχι με στραπατσάδα και είμαι καλά, γιατί καλή είναι η στραπατσάδα αλλά το βέρσιον που κάνουν στην περιοχή μου (Βαρθολομιό Ηλείας) είναι κλάσεις ανώτερο. Το περίεργο όμως είναι ότι η περιοχή μου είναι...

Σαλάτα με αυγά (πασχαλινά) Επειδή τα πασχαλινά αυγά μας τα βάψαμε με κρεμμύδια τα τρώμε άφοβα! Η σαλάτα είναι απλή και μπορεί να συνοδευτεί με μία απλή βινεγκρέτ με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο ή και με μαγιονέζα. Πάμε για ανακύκλωση!     Τα υλικά μας...

Φάβα παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια Αγαπώ τη φάβα , αγαπώ τη φάβα , αγαπώ τη φάβα ! Μου θυμίζει καλοκαίρι , τραπέζι με θαλασσινά , ουζάκι και παρέα . Είναι από τις αγαπημένες μου (… δεν ξέρω αν σας το πα!)  βελούδινες “αλοιφές” που λέει...

Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα & μυρωδικά, καθαρίζουμε και γελάμε. ......

Tags

  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Κόκκινα αυγά
  • Πάσχα
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι

Πλοήγηση άρθρων

Κουλουράκια Πασχαλίνα Μαμίσια
Στάρι με τσι χοχλιούς (πλιγούρι με σαλιγκάρια)

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes