Το Schnitzel ή Σνίτσελ είναι για τους φίλους μας τους Αυστριακούς ότι είναι για μας η φασολάδα . Παραδοσιακό και δημοφιλέστατο τόσο στην Αυστρία όσο και στην γείτονα Γερμανία . Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας μπορεί να είναι μοσχάρι ή χοιρινό. Στην Ελλάδα κάνουμε και σνίτσελ κοτόπουλου. Ζητήστε από τον χασάπη σας να σας τα κόψει εκείνη την στιγμή για να ναι φρέσκα και πιο μαλακά.
Υλικά
- 4 σνίτσελ μοσχαρίσια
- 2 αυγά χτυπημένα
- 50 μλ γάλα
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 4 κουταλιές σπορέλαιο
- 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
- αλάτι πιπέρι
Πως το κάνουμε
- Αλλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ .
- Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 3 βαθιά μπολ ή πιάτα . Στο ένα θα βάλουμε το αλεύρι, στο άλλο τα χτυπημένα αυγά μαζί με το γάλα , το μοσχοκάρυδο και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και στο τρίτο την φρυγανιά .
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά .
- Περνάμε ένα ένα τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές, πρώτα από το αλεύρι (φροντίζοντας να τινάξουμε το περιττό), μετά από το αυγό και μετά από την φρυγανιά .
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, πρώτα από την μία πλευρά και μετά από την άλλη .
- Αν δεν τα χωράει το τηγάνι μας τα βάζουμε σε δόσεις, αρκεί να φροντίζουμε πριν βάλουμε το επόμενο , να αφήνουμε το τηγάνι να ζεσταίνεται καλά.