Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη

Συνταγή από την/τον:

σνίτσελ

Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει,
Σόιμπλε πάνε σπίτι σου , σνίτσελ σε περιμένει … εμού της ιδίας

Το Schnitzel ή Σνίτσελ είναι για τους φίλους μας τους Αυστριακούς ότι είναι για μας η φασολάδα . Παραδοσιακό και δημοφιλέστατο τόσο στην Αυστρία όσο και στην γείτονα Γερμανία . Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας  μπορεί να είναι μοσχάρι ή χοιρινό. Στην Ελλάδα κάνουμε και σνίτσελ κοτόπουλου. Ζητήστε από τον χασάπη σας να σας τα κόψει εκείνη την στιγμή για να ναι φρέσκα και πιο μαλακά.

Υλικά

  • 4 σνίτσελ μοσχαρίσια 
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 50 μλ γάλα
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κουταλιές σπορέλαιο
  • 1/2  κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι πιπέρι

Πως το κάνουμε 

  1. Αλλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ .
  2. Για το πανάρισμα θα χρειαστούμε 3 βαθιά μπολ ή πιάτα . Στο ένα θα βάλουμε το αλεύρι, στο άλλο τα χτυπημένα αυγά μαζί με το γάλα , το μοσχοκάρυδο και λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και στο τρίτο την φρυγανιά .
  3. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει καλά .
  4. Περνάμε ένα ένα τα σνίτσελ και από τις δυο πλευρές, πρώτα από το αλεύρι (φροντίζοντας να τινάξουμε το περιττό), μετά από το αυγό και μετά από την φρυγανιά .
  5. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, πρώτα από την μία πλευρά και μετά από την άλλη .
  6. Αν δεν τα χωράει το τηγάνι μας τα βάζουμε σε δόσεις, αρκεί  να φροντίζουμε πριν βάλουμε το επόμενο , να αφήνουμε το τηγάνι να ζεσταίνεται καλά.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.0/5 (4 ψήφοι )
Βαλς με σνίτσελ κλασσικό . Από τη Βιέννη με αγάπη , 4.0 από 5 βασιζόμενο σε 4 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο