LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζύμες, Μαγειρική, Τεχνικές  /  22 Ιουλίου 2013

Βασική ζύμη για πίτσα. Τέλος τα έτοιμα

by Μαριλού
ζύμη για πίτσα
“Πίτσα πίτσα τον καημό μου τον μετράω και πονώ…” τραγουδάει ο Θωμάς ο ψήστης, ο επονομαζόμενος και Μαικ Λαμάρ της πίτσας

Αυτή η βασική ζύμη για πίτσα γίνεται πανεύκολα και πετυχαίνει πάντα . Μπορείτε  να κάνετε και παραλλαγές , προσθέτοντας ένα κουταλάκι ξερά αρωματικά στο ζυμάρι (όπως ρίγανη, θυμάρι κλπ) ή ακόμα να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

 

Υλικά για ένα ταψί 28 επί 35 

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα περίπου χλιαρό νερό (όχι να καίει)

Πως το κάνουμε 

  1.  Σε ένα μπολ ή λεκάνη  ρίχνουμε το αλεύρι και από πάνω τη μαγιά και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να τραβήξει όλο το αλεύρι και να ξεκολλάει τα ζυμάρι από τα τοιχώματα .
  3. Προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα λίγο ακόμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη σαν πλαστελίνη. Αν μας βγει πολύ υγρή προσθέτουμε αλεύρι ή αντίθετα αν είναι στεγνή προσθέτουμε λίγο νεράκι. 
  4. Κάνουμε το ζυμάρι μια μπάλα και το αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένο μια πετσέτα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 40 λεπτά περίπου.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε την ζύμη στο κέντρο. Την απλώνουμε με τις μπουνιές μας και με τα δάχτυλά μας να πιάσει όλο τον πάτο του ταψιού. Την πιέζουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού. Η ζύμη αυτή επειδή είναι σαν πλαστελίνη απλώνεται εύκολα χωρίς πλάστη. Ακόμα και αν μας κοπεί σε κάποια σημεία , δεν τρέχει τίποτα , παίρνουμε ζύμη από αλλού και κάνουμε “μπαλώματα”. Στο ψήσιμο δεν θα φαίνεται τίποτα .  Παρακάτω τα πράγματα είναι απλά , απλώνουμε σάλτσα και ότι άλλο μας κάνει κέφι, ψήνουμε  στους 180, 45 – 50 λεπτά και καλή όρεξη…

 

ζύμη πίτσας
Απλώνω το ζυμάρι με καμάρι

Στο ίδιο στυλ:

Ζύμη για πίτσα λεπτή χωρίς μαγιά ή baking powder     Αυτή είναι μία  ζύμη για πίτσα που συνδυάζει τα εξής: είναι τραγανή, είναι λεπτή, είναι εύκολη, δεν έχει μαγιά, δεν έχει baking powder. Δοκιμάστε την και προσθέστε τα υλικά της αρεσκείας σας πάνω της ;)   Τα υλικά...

Ζύμη για σουδάκια. Η κυρία με τα σου Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, ο πρώτος που ανακάλυψε την ζύμη για τα σου ,το 1540 ,ήταν ένας Ιταλός σεφ ονόματι Pantarelli ή Pantanelli, που δούλευε στην αυλή της  βασίλισσας Αικατερίνης των Μεδίκων. Αργότερα  τον 18 ο  αιώνα ένας άλλος ζαχαροπλάστης ο...

Πίτσα με ντοματινία, ρόκα & μοτσαρέλα είναι τρέλα! Η πίτσα η σπιτική είναι για μερακλήδες, η συγκεκριμένη πίτσα είναι βασισμένη στην γνωστή Ιταλική συνταγή και είναι ελαφριά και με φρέσκια γεύση γιατί την συνοδεύει η δροσιά και η πιπεράτη γεύση της ρόκας. Προσωπικά προτιμώ την λεπτή ζύμη στις...

Σπιτική αραβική πίτα χωρίς μαγιά, κάντο σαν άραβας. Η πίτα είναι ο σύντροφος της βουτιάς και της κάθε λογής σαλτσούλας ή ντιπ όπως είναι το τζατζίκι, χούμους, το γουακαμόλε κτλ κτλ. Σε αυτή την συνταγή θα μάθουμε να την κάνουμε μόνοι μας υγιεινά και χωρίς μαγιά. Το σχήμα...

Tags

  • Για αρχάριους
  • Εύκολες

Πλοήγηση άρθρων

Εύκολος κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι. Πες το όπως θες
Σαρδέλες παστές, την ευλογιά σου πάστορα.

2 comments

  • vaso
    26 Ιουλίου 2013

    uelo anti gia koypes na moy peite se gramaria diladi i koypa posa gramaria eleyri einai?

    Reply
    • Μαριλού
      26 Ιουλίου 2013

      Βάσω μπορείς να δεις όλες τις μετατροπές από κούπες σε γραμμάρια Εδώ, Το αλεύρι είναι 125 γραμμάρια ανά κούπα.

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes