LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Λαδερά, Μαγειρική, Μεζέδες  /  15 Μαΐου 2013

Γίγαντες στο φούρνο με λουκάνικα.Γεια σου ρε γίγαντα !

by Μαριλού
Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις… η καρέκλα τρίζει.
 Blame it on the beans !

 

Κλασσικό, νοστιμότατο πιάτο της ελληνικής κουζίνας , μας συνοδεύει στις κρασοκατανύξεις των σπιτιών και των ταβερνίων . Με ή χωρίς λουκάνικα, απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει , είναι να διαλέξετε καλής ποιότητας γίγαντες. Ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε ωραιότατους . Περιττό να πω ότι γίγαντας χωρίς φέτα =δάσος δίχος πέτρα (άσχετο!) Προσοχή : Δεν συνιστάται για πρώτο ραντεβού !

 

Υλικά :

  • 1 κιλό γίγαντες
  • 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι σέλινο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές φλωρίνης σε φέτες
  • 3-4 καρότα σε φέτες
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Πως το κάνουμε 

Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε από το βράδυ στο νερό μαζί με μια κουταλιά χοντρό αλάτι να μουσκέψουν. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν περίπου 3/4 της ώρας  . Τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν . Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο , προσθέτουμε τα λουκάνικα τα καρότα ,τις πιπεριές , το σέλινο και το μαϊντανό και το σκόρδο.  Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά  να μαλακώσουν  και ρίχνουμε μέσα και τα φασόλια . Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί . Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των φασολιών. Ψήνουμε για 3/4 της ώρας περίπου , μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να μελώσει η σάλτσα .

Γιαμ γιαμ

Στο ίδιο στυλ:

Μπάμιες με κοτόπουλο – ένας έρωτας, μια ιστορία . Μαριλού + μπάμια με κÏŒτα = LOVE 4 EVER . Μιλάμε για το αγαπημένο μου φαγητÏŒ by far . Άλλοι το κάνουν στο φούρνο , εμένα ÏŒμως η μάνα μου το φτιάχνει  στην κατσαρÏŒλα και με κρατάει χρÏŒνια τÏŽρα αιχμάλωτη...

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο (κοκογλασοκαραμέλα) ΚοτÏŒπουλο με μέλι και σουσάμι λοιπÏŒν προετοιμασμένο και  ψημένο με αγάπη και στοργή… Κυρίως πιάτο και γλυκάκι σε ένα πιάτο θα μου πείτε και ίσως έχετε και δίκιο, αλλά ÏŒτι και να είναι, είναι πεντανÏŒστιμο. Το μέλι καραμελÏŽνει  το κοτÏŒπουλο...

Tags

  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Κοτόπουλο με μέλι και σουσάμι στον φούρνο (κοκογλασοκαραμέλα)
Ασιατικό κοτόπουλο στην λαδόκολλα

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes