Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο 3

Συνταγή από την/τον:

Γαλοπούλα με μέλι & λεμονοθύμαρο

Η Μαρία απείλησε ότι θα τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί τον προϊστάμενο της εφορίας…

Τα έχουμε ξαναπεί για την λαδόκολλα, είναι τρόπος μοναδικός για εύκολο μαγείρεμα, ανακατεύω κλείνω ξεχνάω στον φούρνο για αρκετή ώρα, η γαλοπούλα ήταν και αλανιάρα από αυγό από τα γεννοφάσκια της δηλαδή, εκ Τρικάλων χορηγία του Παππού του Νάσου, για αυτό την σιγοψήσαμε για να μαλακώσει …

 

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

 

  • 1 κιλό γαλοπούλα
  • 2-3 κουταλιές μέλι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας λεμονοθύμαρο
  • άλλα μυρωδικά όπως βασιλικός, ρίγανη κτλ.
  • 4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα στην μέση
  • 3 πιπεριές κομμένες στα τέσσερα κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί (προαιρετικά)
  • 8 σκελίδες σκόρδο με το το τσόφλι τους
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά κουρκουμά (προαιρετικά)
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Συνδυάζουμε όλα τα υλικά μας πάνω σε διπλή λαδόκολλα και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Κλείνουμε την λαδόκολλα, εγώ χρησιμοποιώ συνήθως την τεχνική που τυλίγω τις άκρες σαν καραμέλα. Από πάνω προσθέτω επίσης μία λαδόκολλα την οποία έχω βρέξει με νερό.
  2. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για μία ώρα, αν θέλουμε μετά την πρώτη μισή ώρα χαμηλώνουμε τον φούρνο τους 150 και ψήνουμε για 2-3 ώρες για έξτρα γεύση ;)
  3. Για να πάρει έξτρα χρώμα η γαλοπούλα μας ανοίγουμε την λαδόκολλα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία τους 200 για 10 λεπτά στο τέλος.

Γαλοπούλα λαδόκολλα

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 3.7/5 (10 ψήφοι )
Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο, 3.7 από 5 βασιζόμενο σε 10 ψήφους

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τις μαγειρικές μας

  1. Reply Sam Tziotzios Dec 31, 2016 8:57 am

    Φαινεται νοστιμη συνταγη, και η ιδεα της λαδοκολας μου αρεσει καθοτι νοστιμιζει το φαι οπως και η σακουλα ψησιματος.
    Το προβλημα μου σημερα το πρωι ειναι οτι εχω 5 κιλα γαλοπουλα παγωμενη και πρεπει να την ξεπαγωσω. Απο οτι διαβαζω και σε αλλα σιτε το κρυο νερο βοηθαει περισοτερο στο ξεπαγωμα :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ψήφοι: 0 (από 0 ψήφοι)
    • Reply Παναγιώτης Dec 31, 2016 10:53 am

      Sam καλημέρα.

      Η συνταγή στην λαδόκολλα είναι για μικρότερα κομμάτια γαλοπούλα κια όχι για ολόκληρη.

      Επίσης θα σου πρότεινα να μην την ξεπαγώσεις στο νερό γιατί όσο πιο αργά ξεπαγώσει το κρέας τόσο πιο πολύ χρόνο θα σου κρατήσει χωρίς να χαλάσει.

      VN:F [1.9.22_1171]
      Ψήφοι: 0 (από 0 ψήφοι)
  2. Reply sam tziotzios Jan 19, 2017 9:05 am

    Καλημἐρα Παναγιώτη, ευχαριστώ για τα tips!
    SamS

    VA:F [1.9.22_1171]
    Ψήφοι: 0 (από 0 ψήφοι)

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο