Τα έχουμε ξαναπεί για την λαδόκολλα, είναι τρόπος μοναδικός για εύκολο μαγείρεμα, ανακατεύω κλείνω ξεχνάω στον φούρνο για αρκετή ώρα, η γαλοπούλα ήταν και αλανιάρα από αυγό από τα γεννοφάσκια της δηλαδή, εκ Τρικάλων χορηγία του Παππού του Νάσου, για αυτό την σιγοψήσαμε για να μαλακώσει …
Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)
- 1 κιλό γαλοπούλα
- 2-3 κουταλιές μέλι
- 3-4 κουταλιές της σούπας λεμονοθύμαρο
- άλλα μυρωδικά όπως βασιλικός, ρίγανη κτλ.
- 4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα στην μέση
- 3 πιπεριές κομμένες στα τέσσερα κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί (προαιρετικά)
- 8 σκελίδες σκόρδο με το το τσόφλι τους
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κουταλιά κουρκουμά (προαιρετικά)
- Λίγη γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Συνδυάζουμε όλα τα υλικά μας πάνω σε διπλή λαδόκολλα και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Κλείνουμε την λαδόκολλα, εγώ χρησιμοποιώ συνήθως την τεχνική που τυλίγω τις άκρες σαν καραμέλα. Από πάνω προσθέτω επίσης μία λαδόκολλα την οποία έχω βρέξει με νερό.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για μία ώρα, αν θέλουμε μετά την πρώτη μισή ώρα χαμηλώνουμε τον φούρνο τους 150 και ψήνουμε για 2-3 ώρες για έξτρα γεύση ;)
- Για να πάρει έξτρα χρώμα η γαλοπούλα μας ανοίγουμε την λαδόκολλα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία τους 200 για 10 λεπτά στο τέλος.
Φαινεται νοστιμη συνταγη, και η ιδεα της λαδοκολας μου αρεσει καθοτι νοστιμιζει το φαι οπως και η σακουλα ψησιματος.
Το προβλημα μου σημερα το πρωι ειναι οτι εχω 5 κιλα γαλοπουλα παγωμενη και πρεπει να την ξεπαγωσω. Απο οτι διαβαζω και σε αλλα σιτε το κρυο νερο βοηθαει περισοτερο στο ξεπαγωμα :)
Sam καλημέρα.
Η συνταγή στην λαδόκολλα είναι για μικρότερα κομμάτια γαλοπούλα κια όχι για ολόκληρη.
Επίσης θα σου πρότεινα να μην την ξεπαγώσεις στο νερό γιατί όσο πιο αργά ξεπαγώσει το κρέας τόσο πιο πολύ χρόνο θα σου κρατήσει χωρίς να χαλάσει.
Καλημἐρα Παναγιώτη, ευχαριστώ για τα tips!
SamS
Καλημέρα ,μόλις ανακάλυψα αυτό το ‘νοστιμο’site και πολύ χάρηκα .Τι ωραία πράγματα που γράφετε.Παλιά νοικοκυρά εγώ αλλά όχι απαραίτητα τόσο παραδοσιακή ,λατρεύω τις πειραγμένες συνταγές και τις πρωτοτυπίες .
Να σας πω για το ξεπάγωμα λοιπόν .Πάντα κρύο νερό ,(μπόλικο)και μια χούφτα αλάτι.Το αλάτι βοηθά στο ξεπάγωμα εξού και το αλάτι που ρίχνουν στους δρόμους για να λειώνει το χιόνι.
Αν επιμένει να μη ξεπαγώνει αλλάζεις το νερό που έχει γίνει εν τω μεταξύ μπούζι .Αν βάλεις το κρέας στην κατσαρόλα και είναι ακόμη λίγο παγωμένο μέσα,
με χαμηλή φωτιά προχωράς το μαγείρεμα και μια χαρά ξεπαγώνει .
Καλησπέρα κυρία Σοφία
Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και για τις συμβουλές σας!