LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  4 Νοεμβρίου 2013

Γαλοπούλα στην λαδόκολλα με μέλι και λεμονοθύμαρο

by Παναγιώτης
Γαλοπούλα με μέλι & λεμονοθύμαρο
Η Μαρία απείλησε ότι θα τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί τον προϊστάμενο της εφορίας…

Τα έχουμε ξαναπεί για την λαδόκολλα, είναι τρόπος μοναδικός για εύκολο μαγείρεμα, ανακατεύω κλείνω ξεχνάω στον φούρνο για αρκετή ώρα, η γαλοπούλα ήταν και αλανιάρα από αυγό από τα γεννοφάσκια της δηλαδή, εκ Τρικάλων χορηγία του Παππού του Νάσου, για αυτό την σιγοψήσαμε για να μαλακώσει …

 

 

Τα υλικά μας (για 4 μερίδες)

 

  • 1 κιλό γαλοπούλα
  • 2-3 κουταλιές μέλι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας λεμονοθύμαρο
  • άλλα μυρωδικά όπως βασιλικός, ρίγανη κτλ.
  • 4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα στην μέση
  • 3 πιπεριές κομμένες στα τέσσερα κόκκινες, κίτρινες ή πορτοκαλί (προαιρετικά)
  • 8 σκελίδες σκόρδο με το το τσόφλι τους
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 κουταλιά κουρκουμά (προαιρετικά)
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Συνδυάζουμε όλα τα υλικά μας πάνω σε διπλή λαδόκολλα και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά. Κλείνουμε την λαδόκολλα, εγώ χρησιμοποιώ συνήθως την τεχνική που τυλίγω τις άκρες σαν καραμέλα. Από πάνω προσθέτω επίσης μία λαδόκολλα την οποία έχω βρέξει με νερό.
  2. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 200 βαθμούς για μία ώρα, αν θέλουμε μετά την πρώτη μισή ώρα χαμηλώνουμε τον φούρνο τους 150 και ψήνουμε για 2-3 ώρες για έξτρα γεύση ;)
  3. Για να πάρει έξτρα χρώμα η γαλοπούλα μας ανοίγουμε την λαδόκολλα και ανεβάζουμε την θερμοκρασία τους 200 για 10 λεπτά στο τέλος.

Γαλοπούλα λαδόκολλα

Στο ίδιο στυλ:

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα Ο σολομός είναι ένα γευστικότατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους, τον λατρεύω στον ατμό και στα κάρβουνα αλλά εδώ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή...

Τσιπούρα στην λαδόκολλα Τσιπούρα ψητή λαδόκολλας γιατί έχω μια διαστροφή με την λαδόκολλα τελευταία. Η λαδόκολλα θα κρατήσει την τσιπούρα σου ζουμερή και θα την κάνει πιο νόστιμη συμπέθερε.     Υλικά για 2 τσιπούρες μεγάλες 2 τσιπούρες καθαρισμένες από τον ιχθυοπώλη μας...

Ασιατικό κοτόπουλο στην λαδόκολλα Το πιάτο αυτό συνδυάζει τις αγαπημένες γεύσεις της Ασίας (πιπερόριζα, Σάλτσα σόγιας κτλ) με την τεχνική της λαδόκολλας. Για να προσθέσω περισσότερο στην γεύση του κοτόπουλου το μαρινάρω στα υλικά μου για τουλάχιστον 12 ώρες με αυτή την μαρινάδα ,...

Ψάρι στην λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά, μύρισε Μεσόγειος. Αυτός είναι ένας τρόπος για να κάνετε το ψάρι σας σαν στον ατμό με την συνοδεία φρέσκων καλοκαιρινών λαχανικών. Τα υλικά μας 1 ψάρι ολόκληρο (εγώ χρησιμοποίησα τσιπούρα) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μεγάλα χοντροκομμένα 1 μάτσο γλυστρίδα χοντροκομμένη 3 πιπεριές κέρατο...

Tags

  • Εύκολες

Πλοήγηση άρθρων

Σούπα νουντλς με μοσχάρι (beef noodle soup), πάρτο αλλιώς.
Σαλιγκάρια κοκκινιστά, χοχλιοί & σφαλιγκάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.

5 comments

  • Sam Tziotzios
    31 Δεκεμβρίου 2016

    Φαινεται νοστιμη συνταγη, και η ιδεα της λαδοκολας μου αρεσει καθοτι νοστιμιζει το φαι οπως και η σακουλα ψησιματος.
    Το προβλημα μου σημερα το πρωι ειναι οτι εχω 5 κιλα γαλοπουλα παγωμενη και πρεπει να την ξεπαγωσω. Απο οτι διαβαζω και σε αλλα σιτε το κρυο νερο βοηθαει περισοτερο στο ξεπαγωμα :)

    Reply
    • Παναγιώτης
      31 Δεκεμβρίου 2016

      Sam καλημέρα.

      Η συνταγή στην λαδόκολλα είναι για μικρότερα κομμάτια γαλοπούλα κια όχι για ολόκληρη.

      Επίσης θα σου πρότεινα να μην την ξεπαγώσεις στο νερό γιατί όσο πιο αργά ξεπαγώσει το κρέας τόσο πιο πολύ χρόνο θα σου κρατήσει χωρίς να χαλάσει.

      Reply
  • sam tziotzios
    19 Ιανουαρίου 2017

    Καλημἐρα Παναγιώτη, ευχαριστώ για τα tips!
    SamS

    Reply
  • Σοφια Πανδη
    1 Οκτωβρίου 2018

    Καλημέρα ,μόλις ανακάλυψα αυτό το ‘νοστιμο’site και πολύ χάρηκα .Τι ωραία πράγματα που γράφετε.Παλιά νοικοκυρά εγώ αλλά όχι απαραίτητα τόσο παραδοσιακή ,λατρεύω τις πειραγμένες συνταγές και τις πρωτοτυπίες .
    Να σας πω για το ξεπάγωμα λοιπόν .Πάντα κρύο νερό ,(μπόλικο)και μια χούφτα αλάτι.Το αλάτι βοηθά στο ξεπάγωμα εξού και το αλάτι που ρίχνουν στους δρόμους για να λειώνει το χιόνι.
    Αν επιμένει να μη ξεπαγώνει αλλάζεις το νερό που έχει γίνει εν τω μεταξύ μπούζι .Αν βάλεις το κρέας στην κατσαρόλα και είναι ακόμη λίγο παγωμένο μέσα,
    με χαμηλή φωτιά προχωράς το μαγείρεμα και μια χαρά ξεπαγώνει .

    Reply
    • Παναγιώτης
      1 Οκτωβρίου 2018

      Καλησπέρα κυρία Σοφία

      Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και για τις συμβουλές σας!

      Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes