Αυτή είναι μια συνταγή που σερβίραμε στο supper club μας τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Ήταν μέρος ένος τρίου μεζέδων που είχαμε για ορεκτικό. Τζατζίκι με καρότο, πλευρώτους με balsamic reduction και αυτό εδώ το μεζεδάκι.
Υλικά (για 8 άτομα σαν ορεκτικό)
- 16 γαρίδες γάμπαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 5 κουταλιές της σούπας κουταλιές έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας ρασιού ή μηλόξυδο
- 1 τσίλι
- Λίγη ρίγανη ή θυμάρι
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Προετοιμασία
1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τσίλι και το κρεμμύδι.
2. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το αντερακί τους (αν το αφήσετε θα πικρίζουν οι γαρίδες σας). Θα τις χρησιμοποιήσουμε ωμές. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν τις θέλετε ωμές μπορείτε να τις περάσετε απο ένα τηγάνι για 1 λεπτό (προσθέστε τα υγρά που θα βγάλουν στην μαρινάδα).
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα τάπερ ή άλλο δοχείο που κλείνει ερμητικά και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να είμαστε σίγουροι ότι οι γαρίδες καλύπτονται από τα υγρά.
5. Πριν το σερβίρουμε το βγάζουμε από το ψυγείο για περίπου μισή ώρα πριν για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και καλό χωριάτικό ψωμί.
Πωπώ νοστιμιές! θα το ετοιμάσω με το ελαιόλαδο που αγορασα και θα ξετρελαθούν όλοι με το αποτέλεσμα! Είμαι σίγουρη!