LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μακαρονάδες  /  30 Απριλίου 2013

Μάτι γαρίδα … γαριδομακαρονάδα με τα όλα της.

by Μαριλού
garidomakaranoda
Μόλις ο Χόρχε είδε την γαριδομακαρονάδα, έγινε το μάτι του γαρίδα.

 

Το συνταίριασμα ζυμαρικών και θαλασσινών είναι πολύ συνηθισμένο στη Μεσόγειο και ότι πρέπει τις μέρες της νηστείας . Ο κουμπάρος μου ο Γιάννη και ο φίλος μου ο Θωμάς , ερασιτέχνες μάγειρες και καλοφαγάδες και οι δυο , μου είπαν ότι κάνουν καλές γαριδομακαρονάδες. Συνδύασα δημιουργικά τις συμβουλές τους στο εν λόγω  γευστικό όργιο.  Μια γυναίκα , δυο άντρες …και η συνέχεια στο πιάτο .

 

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (ή ότι άλλο ζυμαρικό θέλουμε)
  • 1 κιλό γαρίδες μέτριες.
  • 2 ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4-5 στήμονες σαφράν
  • ½ κρασοπότηρο ούζο ή κονιάκ
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι , πιπέρι

 

Πως το κάνουμε :

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια και κελύφη .Με τη μύτη ενός μικρού μαχαιριού τραβάμε και αφαιρούμε το μαύρο «εντεράκι» κατά μήκος της πλάτης κάθε γαρίδας. Κρατάμε 2 γαρίδες ολόκληρες με το κεφάλι .

Βάζουμε να βράσει μπόλικο  αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τις ολόκληρες γαρίδες και τις βράζουμε για 5 λεπτά για να πάρει γεύση το νερό. Αφαιρούμε τις γαρίδες  και στο ίδιο νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ώστε για να γίνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό τους. Βάζουμε τους στήμονες του σαφράν μέσα στο ποτήρι με το ούζο .

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο , τις πιπεριές ,το κρεμμύδι και τις γαρίδες για 3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνουμε με το ούζο ( ή κονιάκ) μαζί με το σαφράν . Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες και περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν με τη σάλτσα και τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δεν Υπάρχουν Παρόμοιες Συνταγές.

Tags

  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή

Πλοήγηση άρθρων

Ψαρώσαμε… Χορταριασμένο Φαγκρί
Μπριάμ πειραγμένο με γλυκοκολοκύθα

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes