LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μεζέδες  /  6 Ιουνίου 2013

Γαύρος Μαρινάτος, μαριναραρισέ τον, τον τιμημένο.

by Παναγιώτης
Γάβρος μαρινάτος
Αποφύγετε την βρώση αν είστε Ολυμπιακός, μετράει ως κανιβαλισμός…

Ο υπέρτατος ουζομεζές, το ceviche της Ελλάδος ο γαύρος ο μαρινάτος μας έχει συντροφέψει άπειρες φορές στις εξορμήσεις μας στα νησιά στα μεζεδοπωλεία καλοκαίρι και χειμώνα. Φρέσκος γαύρος, καλό ξυδάκι και ελαιόλαδο είναι η συνταγή της επιτυχίας..

 

Τα υλικά μας

 

  • Μισό κιλό γαύρος φρεσκότατος
  • Περίπου 250 ml άσπρο καλό ξύδι
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά καυτερή σε ροδέλες (πλένουμε τα χέρια μας καλά μετά και δεν ακουμπάμε τα μάτια μας ή οτιδήποτε άλλο ευαίσθητο διαθέτουμε)
  • 1 κοφτή  κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τον γαύρο και τον αφήνουμε στην άκρη να σουρώσουν τα νερά, Αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθια και το κόκκαλο του Γαύρου, γίνεται πολύ εύκολα με το χέρι σας.

Γαύρος φιλετάρισμα
Πριν & μετά το φιλετάρισμα

Πλένουμε άλλη μία φορά το φιλετάκι πλέον του γαύρου και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα νερά, βάζουμε χαρτί κουζίνας και από πάνω τους.
Όταν στεγνώσουν και φύγουν τα νερά τους βάζουμε σε ένα σκεύος (που μπορούμε να κλείσουμε αεροστεγώς), προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι και όσο ξύδι χρειάζεται για να σκεπαστούν τα υλικά μας, από πάνω ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Γαύρος μαρινάτος
Καλύπτουμε τα πάντα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος..

Κλείνουμε το σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ( αρχίζω να τσιμπάω από τα 20 λεπτά), στις 2 ώρες περίπου το τσεκάρουμε και το ανακατεύουμε, τρώγεται άνετα και διατηρείται στο ψυγείο για μία βδομάδα περίπου, αλλά δεν προβλέπεται να μείνει τόσο, θα το φάτε πιο νωρίς.
Φάτε το με ουζάκι ή μπυρίτσα και δοξάστε ότι πιστεύετε για το ότι ζείτε δίπλα στην θάλασσα.

 

Στο ίδιο στυλ:

Γαύρος στο τηγάνι με ντομάτα . Η χαρά του βάζελου Τον εν λόγω ουζομεζέ μαγείρεψε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κουμπάρος Γιάννης σε μια έξαρση αγάπης για τον Ολυμπιακό , αν και βάζελος Υλικά 1/2 κιλό γαύρος 2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες 4 κουταλιές...

Σολομός μαρινάτος στη σχάρα Για την διατροφική αξία του σολομού , τα ξέρετε , μην τα ξαναλέμε. Βιταμίνες, μέταλλα , ιχνοστοιχεία, Ω3 κλπ. Το ψήσιμο στη σχάρα θέλει προσοχή για να μην στεγνώσει το ψάρι. Αυτή η μαρινάδα είναι κατάλληλη και για πολλά άλλα...

Γαριδές σαγανάκι με αρώματα Ελλάδας, I ❤ Greece. Με αρχηγική θέση στην όμαδα των υπέρτατων ουζομεζέδων και με αρώματα Ελλάδας, ο ύμνος στην γεύση που ονομάζεται γαρίδες σαγανάκι μας έχει συντροφέψει αμέτρητες φορές στις ουζοκατανύξεις μας, το καταπληκτικό αυτό πιάτο θέλει μόνο  20 λεπτά για να ετοιμαστεί και...

Μοσχοχτάποδα στιφάδο, μην το πνίγεις το κουνέλι. Τα μοσχοχτάποδα τα μαγειρέψαμε τις προάλλες με κριθαράκι δείτε την συνταγή εδώ, ήρθε ή ώρα όμως να τα κάνουμε στιφάδο και να τα συνοδέψουμε με κρασάκι άσπρο ή με μπυρίτσα, με τσιπουράκι, με ουζάκι ή ότι άλλο γουστάρουμε.   Τα...

Tags

  • Εύκολες
  • Ουζομεζές
  • Παραδοσιακές
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Σουτζουκάκια της μαμάς . Σουτζούκ λουκούμ
Ζύμη για πίτσα λεπτή χωρίς μαγιά ή baking powder

1 comment

  • Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, γαύρο μαρινάτο & σως μουστάρδας - LoveFood
    5 Ιουλίου 2013

    […] φιλέτα γαύρου μαρινάτου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντζούγιες από μία […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes