Γαύρος στο τηγάνι με ντομάτα . Η χαρά του βάζελου

Συνταγή από την/τον:

Γαύρος στο τηγάνι

Ο Ερνέστο έφυγε από τον πάγκο ανακουφισμένος . Επιτέλους θα πήγαινε Πειραϊκή να φάει ένα γαύρο με την ησυχία του .

Τον εν λόγω ουζομεζέ μαγείρεψε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κουμπάρος Γιάννης σε μια έξαρση αγάπης για τον Ολυμπιακό , αν και βάζελος

Υλικά

  • 1/2 κιλό γαύρος
  • 2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι ,πιπέρι
  • μαϊντανός για το σερβίρισμα

 

Πως το κάνουμε
 Σε ένα  τηγάνι  βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και μαγειρεύουμε την ντομάτα με λίγο αλάτι για 5-6 λεπτά μέχρι να μισοπιεί τα νερά της . Αφαιρούμε την ντομάτα και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε 4-5 λεπτά  ανακατεύοντας συνεχώς. Στρώνουμε τον γαύρο πάνω από το κρεμμύδι.  Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά (αν έχουμε φιλετάρει το γαύρο θέλει 5 λεπτά ) . Σερβίρουμε με  μαϊντανό  ψιλοκομμένο.
VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 4.7/5 (6 ψήφοι )
Γαύρος στο τηγάνι με ντομάτα . Η χαρά του βάζελου , 4.7 από 5 βασιζόμενο σε 6 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο