
Τον εν λόγω ουζομεζέ μαγείρεψε ο γνωστός και μη εξαιρετέος κουμπάρος Γιάννης σε μια έξαρση αγάπης για τον Ολυμπιακό , αν και βάζελος
Υλικά
- 1/2 κιλό γαύρος
- 2-3 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι ,πιπέρι
- μαϊντανός για το σερβίρισμα
Πως το κάνουμε
Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές λάδι και μαγειρεύουμε την ντομάτα με λίγο αλάτι για 5-6 λεπτά μέχρι να μισοπιεί τα νερά της . Αφαιρούμε την ντομάτα και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μαραίνουμε 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Στρώνουμε τον γαύρο πάνω από το κρεμμύδι. Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά (αν έχουμε φιλετάρει το γαύρο θέλει 5 λεπτά ) . Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.