LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Λαδερά, Μαγειρική  /  30 Ιουλίου 2013

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice!

by Παναγιώτης
Γεμιστά με κιμά
Το αγαπημένο φαγητό της δίχρονης Νίκης είναι τα γεμιστά… Τα γεμιστά μπισκότα…

Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγώ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (όπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα γεμιστά με κιμά, σημειώστε ότι γεμίζει και πατάτες…

 

Τα υλικά μας (για πολύ κόσμο)

Τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσετε είναι της επιλογής σας βέβαια, σε άλλους αρέσουν οι μελιτζάνες, σε άλλους οι ντομάτες κ.τ.λ.

  • 4 πιπεριές πράσινες
  • 4 κολοκυθάκια στρογγυλά
  • 4 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
  • 6 ντομάτες μέτριες
  • 2 μελιτζάνες μέτριες
  • 1 κουταλιά ρύζι ανά λαχανικό που θα γεμίσετε
  • 250 γρ. κιμά
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και αδειάζουμε όλα τα λαχανικά μας, τις πατάτες μπορείτε να τις αδειάσετε προσεκτικά αφαιρώντας ένα κομμάτι το οποίο θα είναι το καπάκι σας και σκάβοντας τις προσεκτικά με το εργαλείο που κάνουμε τις μπαλίτσες από το πεπόνι (δεν ξέρω πως αλλιώς να σας το περιγράψω σόρυ).
  2. Τα υπολείμματα της πατάτας τα βάζουμε στην άκρη και θα τα βάλουμε στο ταψί μαζί με την γέμιση που μάλλον θα μας περισσέψει.
  3. Αλατίζουμε εσωτερικά τα λαχανικά και τα βάζουμε ανάποδα για να στραγγίξουν.
  4. Ετοιμάζουμε την γέμιση, σε ένα τηγάνι με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το λάδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν,  προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 5-6 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το εσωτερικό του κολοκυθιού, της ντομάτας και της μελιτζάνας αφού τα έχουμε περάσει από το μούλτι ή τα έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε 1 κούπα νερό και βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά, στο τέλος ρίχνουμε τον δυόσμο και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  5. Γεμίζουμε τα λαχανικά μας και τους βάζουμε τα καπάκια τους, ρίχνουμε στο ταψί την γέμιση που μπορεί να περίσσεψε με τα κομμάτια από τις πατάτες και με έξτρα πατάτες αν θέλουμε, ρίχνουμε λάδι στα γεμιστά και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ξερή ρίγανη, ρίχνουμε στο ταψί μία κούπα νερό.
  6. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά με μία ώρα.
  7. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε έξω από τον φούρνο για 30 λεπτά για να κρυώσουν και να ξεκουραστούν, τα τρώμε ζεστά ή κρύα με συνοδεία φέτας φυσικά.

Στο ίδιο στυλ:

Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο . Τουμπανέιρος   Τα κολοκύθια τούμπανα , μαγείρεψε, επιμελήθηκε στιλιστικά και μας έστειλε η φίλη Ιωάννα που ζει στην ευωδιαστή Χίο . Το πιάτο συνοδεύεται ΜΟΝΟ με φρέσκια μπύρα Χίου ! Δείτε λεπτομέρειες στο www.facebook.com/chiosbeer . Καλή ÏŒρεξη και στην υγειά μας! Υλικά (για...

Μακαρόνια με κιμά. Τύφλα να χει η Μπολονέζ Δεν έχω συναντήσει μέχρι τÏŽρα άνθρωπο στη ζωή μου που να μην τρÏŽει τα μακαρÏŒνια με κιμά. Οι συνταγές ποικίλουν ως προς τα μπαχαρικά κυρίως , και η παράδοση πάει απÏŒ μάνα σε κÏŒρη και απÏŒ πατέρα σε γιο. Το...

Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα. Μπιφτέκι σε ενδιαφέρουσα Το μπιφτέκι είναι μεγάλο κεφάλαιο στην Ελληνική και διεθνή κουζίνα . Ο κιμάς είναι ένας καμβάς που σηκÏŽνει πολλές παραλλαγές . Το ξέρω ÏŒτι ο περισσÏŒτερος κÏŒσμος βάζει κρεμμύδι τριμμένο ( και μερικοί και σκÏŒρδο) αλλά εγÏŽ δεν και βγαίνουν...

Κανελόνια με κιμά . Το κανελώνεις το κανελόνι ; Ο all time classic συνδυασμÏŒς ζυμαρικού με κιμά αρέσει σε μικρά και μεγάλα παιδιά απÏŒ 3 μέχρι 103 ετÏŽν. Το σχήμα του ζυμαρικού μÏŒνο αλλάζει. Τα κανελÏŒνια ,ÏŒπως λένε και οι οδηγίες του πακέτου ,συνήθως δεν τα βράζουμε πριν τα...

Tags

  • Παραδοσιακές

Πλοήγηση άρθρων

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness
Τσιπς από αμπελοφάσουλα, υγιεινά & υπέροχα τραγανά

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes