LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα  /  25 Απριλίου 2013

Γεμιστά (και με ανθούς)

by Παναγιώτης
Ξαφνικά είδε το ταψί με τα γεμιστά να κρυώνει στην κουζίνα και σκέφτηκε "ελπίζω να θυμήθηκε να αγοράσει φέτα"
Ξαφνικά είδε το ταψί με τα γεμιστά να κρυώνει στην κουζίνα και σκέφτηκε: “ελπίζω να θυμήθηκε να αγοράσει φέτα”

Γεμιστά τα παραδοσιακά, συνοδεύονται και δεν ντρέπονται πάντα με φέτα, εδώ σε έκδοση με κολοκυθανθούς (η κολοκυθολούλουδα όπως τα έλεγε η γιαγιά μου η Ζακυνθινιά). Δεν χρησιμοποίησα μελιτζάνες(ούτε πατάτες γεμιστές που κάνει η μάνα μου και είναι γιαμ) αλλά αυτό να μην σας σταματήσει να γεμίσετε ότι γουστάρετε εσείς.

 

Τα υλικά μας

  • 2 κούπες ρύζι
  • 2  κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 6 μέτριες  ντομάτες
  • 4 μέτριες πιπεριές
  • 2 κολοκύθια
  • 6 κολοκυθανθούς (αφαιρέστε τους στήμονες)
  • 2 φλιτζάνια Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας Δυόσμος
  • 2 κουταλιές της σούπας Μαϊντανός

 

Εκτέλεση

Κουφώνουμε (χιχι) τις ντομάτες  και τα κολοκύθια με ένα κουτάλι, φροντίζοντας να κόψουμε σωστά τα “καπελάκια” τους.  Βάζουμε τα  κρεμμύδια σε ένα τηγάνι όπου έχουμε θερμάνει λίγο από το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε ελαφρά. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα,το εσωτερικό του κολοκυθιού αφού το έχουμε ψιλοκόψει, το δυόσμο και  το μαϊντανό   και μία κούπα νερό . Αφού πάρει βράση η σάλτσα μας ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε τακτικά για ένα 10λεπτο.

Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά μας και τα γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, δίνουμε προσοχή στους ανθούς γιατί είναι ευαίσθητοι. Τα βάζουμε σε ταψί (αν θέλουμε βάζουμε και πατάτες να ψηθούν μαζί τους ή μπορούμε να τα συνοδέψουμε με τηγανιτές πατάτες ) και προσθέτουμε περίπου 2 κούπες νερό.  Ψήνουμε τα γεμιστά μας   σε μέτριο φούρνο.  Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον μισή ώρα, μην ξεχνάτε το ψήσιμο συνεχίζεται μέχρι να κρυώσουν. Τέλεια είναι και την επόμενη μέρα παγωμένα κατευθείαν από το ψυγείο.

Καλή σας όρεξη ^_^

Στο ίδιο στυλ:

Γεμιστά με κιμά, meat lovers rejoice! Τα γεμιστά είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό στην Ελλάδα, μερικοί τα προτιμούν στην παραδοσιακή τους εκδοχή (μέσα σε αυτούς και εγώ), σε μερικούς αρέσουν με κιμά (όπως η μάνα μου). Πάμε να δούμε την συνταγή της μάνας μου για τα...

Κολοκυθάκια στρογγυλά (τούμπανα) γεμιστά με γαρίδες Με μεγάλη μου χαρά παρατηρώ ότι το στρογγυλό κολοκυθάκι έχει κάνει θριαμβευτική είσοδο στην Ελλάδα και στις λαϊκές αγορές μας, το πρώτο-συνάντησα στην Αργεντινή το 2010 αλλά εκεί το έφαγα μόνο βραστό. Η γεύση του ελαφρώς πιο γλυκιά από το...

Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα & μυρωδικά, καθαρίζουμε και γελάμε. ......

Κολοκύθια γεμιστά αυγολέμονο . Τουμπανέιρος   Τα κολοκύθια τούμπανα , μαγείρεψε, επιμελήθηκε στιλιστικά και μας έστειλε η φίλη Ιωάννα που ζει στην ευωδιαστή Χίο . Το πιάτο συνοδεύεται ΜΟΝΟ με φρέσκια μπύρα Χίου ! Δείτε λεπτομέρειες στο www.facebook.com/chiosbeer . Καλή όρεξη και στην υγειά μας! Υλικά (για...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Πολύχρωμο κοτόπουλο ντίρλα (με λαχανικά και μπύρα)
Μπουτάκια Κοτόπουλου με μαρινάδα μυρωδικών

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes