Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα. Γεύση εξ απαλών ονύχων

Συνταγή από την/τον:

Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα

-Το ζελέ μου θυμίζει την πρώην γυναίκα μου.
-Επειδή σου έφτιαχνε;
-Όχι επειδή είχε πλαδαρά μπούτια

Μια γεύση που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια . Θυμάμαι τα γλυκά με γιαούρτι και ζελέ σε διάφορες γεύσεις και με κομμένα φρούτα ήταν κάποτε πολύ της μόδας , όταν μεγάλωνα την δεκαετία του 1980 ( αααααχ I am old) . Όλες οι μαμάδες τα έφτιαχναν . Διαχρονικό γλυκό ψυγείου , που μου το θύμισε η φίλη μου η Άντζελα και την ευχαριστώ  .

Υλικά για ένα ταψί 20 επί 27 ή 6 ατομικά μπόλ 

  • 1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα ( ή όποια άλλη γεύση προτιμάμε)
  • 500 γρ. γιαούρτι
  • 8-10 μπισκότα πτι-μπερ

 

Πως το κάνουμε 

  1. Φτιάχνουμε το ζελέ όπως λέει στη συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει στο  κατσαρολάκι (όχι στο ψυγείο για να μην πήξει).
  2. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε σαντιγί.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζελέ και ομογενοποιούμε με σύρμα
  4. Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα .
  5. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον .

Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.

VN:F [1.9.22_1171]
Σκορ: 3.6/5 (22 ψήφοι )
Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα. Γεύση εξ απαλών ονύχων , 3.6 από 5 βασιζόμενο σε 22 ψήφους

Leave a Reply

  

  

  

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο