Μια γεύση που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια . Θυμάμαι τα γλυκά με γιαούρτι και ζελέ σε διάφορες γεύσεις και με κομμένα φρούτα ήταν κάποτε πολύ της μόδας , όταν μεγάλωνα την δεκαετία του 1980 ( αααααχ I am old) . Όλες οι μαμάδες τα έφτιαχναν . Διαχρονικό γλυκό ψυγείου , που μου το θύμισε η φίλη μου η Άντζελα και την ευχαριστώ .
Υλικά για ένα ταψί 20 επί 27 ή 6 ατομικά μπόλ
- 1 συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλα ( ή όποια άλλη γεύση προτιμάμε)
- 500 γρ. γιαούρτι
- 8-10 μπισκότα πτι-μπερ
Πως το κάνουμε
- Φτιάχνουμε το ζελέ όπως λέει στη συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει στο κατσαρολάκι (όχι στο ψυγείο για να μην πήξει).
- Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε σαντιγί.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ζελέ και ομογενοποιούμε με σύρμα
- Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα .
- Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον .
Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.