
Σας έχει περισσέψει φύλλο σφολιάτας και δεν ξέρετε τι να το κάνετε ; Θέλετε ένα γλυκάκι να συνοδέψετε το τσαγάκι σας ή το καφεδάκι σας μετά την απογευματινή σιέστα και βαριέστε να πάτε στο φούρνο ή στο σουπερ μάρκετ . Εδώ είμαστε ! Πιο εύκολο πεθαίνεις
Υλικά
- φύλλο σφολιάτας
- ζάχαρη
- κανέλα
- μαρμελάδα
- τριμμένο καρύδι (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε
- Απλώνουμε την σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και την βρέχουμε ελαφρά με το χέρι μας ή με ένα πινέλο.
- Πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη και κανέλα .
- Κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 εκατοστών και στριφογυρίζουμε τι άκρες προς αντίθετη κατεύθυνση την κάθε μια.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε για 12-15 περίπου λεπτά στους 180. Προσοχή μην τα παραψήσετε γιατί θα ξεραθούν .

Η άλλη εκδοχή είναι να αλείψουμε την σφολιάτα με μαρμελάδα της αρεσκείας μας και να την πασπαλίσουμε με λίγο τριμμένο καρύδι . Τυλίγουμε σε ρολό τις δυο πλευρές και τις ενώνουμε . Κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών .

Τοποθετούμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα και τα πιέζουμε να πλατύνουν ελαφρώς .Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά ,

polu wraia molis ta eftiaksa !!teleiaa
Πολύ χαίρομαι Τερέζα !