LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Γλυκά Κουταλιού  /  17 Ιουλίου 2013

Γλυκό καρύδι, μπουκίτσες παραδείσου.

by Παναγιώτης
Γλυκό καρύδι
Σκληρό καρύδι ο Αποστόλης αλλά μπροστά στην Ελευθερία λιώνει σαν γλυκό καρυδάκι…

Τελικά όλα τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού στην Ελλάδα από την ντομάτα και την μελιτζάνα μέχρι το καρύδι και το κάστανο, όλα σας λέω, έχω φάει μέχρι και γλυκό του κουταλιού φασόλια γίγαντες στα Τρίκαλα…

 

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό καρύδια tip: Θα πρέπει να είναι τρυφερά τα τρυπάμε με μία μικρή σούβλα και θα πρέπει να περνάει εύκολα από την μία άκρη στην άλλη.
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Όσα κομμάτια καρύδια τόσο ξυλάκια γαρίφαλο
  • 2 κούπες νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 βανιλίνες (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι ασβέστη (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα καρύδια μας με το πίλερ για τα λαχανικά ή με μαχαίρι προσεκτικά. Αφαιρούμε μικρή φέτα από το μπροστά και πίσω μέρος & σουβλίζουμε τα καρύδια από το πίσω μέρος στο μπροστά με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή μια σούβλα μικρή, και γυρίζουμε το καλαμάκι 2-3 φορές γύρω-γύρω για να ανοίξουμε καλή τρύπα. Κάνουμε και  4-5 τρύπες στο κάθε ένα σε διάφορα σημεία να μπορέσει να εισχωρήσει το σιρόπι όταν το βράζουμε.
  2. Βάζουμε τα καρύδια σε ένα σκεύος με νερό που θα τα καλύπτει και ένα φλιτζάνι ασβέστη που έχουμε  περάσει από το σουρωτήρι μας. Τα αφήνουμε στο μείγμα για πάνω από 5 ώρες, αυτό το μείγμα τα κρατάει τραγανά και δεν λιώνουν με το βράσιμο.
  3. Όταν τελειώσουμε με τον ασβέστη, πλένουμε πολύ καλά τα καρύδια μας για φύγει ο ασβέστης και τα αφήνουμε  να σουρώσουν σε ένα σουρωτήρι.
  4. Βάζουμε τα καρύδια σε νερό για 48  ώρες αλλάζοντας το νερό τακτικά.
  5. Σουρώνουμε και τους προσθέτουμε τα γαρίφαλα τα οποία σφηνώνουμε από την μία ανοικτή πλευρά,  τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και όταν πάρουν βράση τα σουρώνουμε , αυτό το κάνουμε 5 τουλάχιστον φόρες. Όταν τελειώσουμε τα  πιέζουμε ελαφρά για να βγάλουν όσα υγρά έχουν κρατήσει μέσα τους.
  6. Επόμενο βήμα είναι  να τα βάλουμε στον πάτο μίας μεγάλης  κατσαρόλας , προσθέτουμε την ζάχαρη και το νερό χρειάζεται και τις 2 βανίλιες αν τις χρησιμοποιήσουμε.
  7. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 15 λεπτά και τα κατεβάζουμε από την φωτιά για κρυώσουν. Τα ξαναβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα και τα αφήνουμε για όλο το βράδυ να ξεκουραστούν.
  8. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για να δέσει το σιρόπι, το ζητούμενο είναι να δέσει το σιρόπι μας και τα καρύδια  μας να πάρουν διάφανη μορφή.
  9. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το μισό λεμόνι και αποθηκεύουμε όσο είναι καυτό σε βαζάκια που έχουμε αποστειρώσει στον φούρνο μας, το σιρόπι θα πρέπει να είναι αρκετό και να καλύπτει το γλυκό μας.
  10. Τα φυλάμε στο ψυγείο.

Στο ίδιο στυλ:

Σκορδαλιά με ψωμί & καρύδι, αλιάδα από την Θράκη. Η (μάλλον) αυθεντική σκορδαλιά γιατί η πατάτα έχει μπει στην κουζίνα μας σχετικά τελευταία και έχει αντικαταστήσει υλικά που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, η επονομαζόμενη “Θρακιώτικη” που φτιάχνεται με καρύδια και ψωμί, αν και πολλοί την κάνουν με καρύδια μόνο. Επίσης...

Γλυκό του κουταλιού Σύκο Το γλυκό το σύκο ή συκαλάκι είναι το αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού (μαζί με το περγαμόντο, νεράντζι, κάστανο, καρπούζι.. άστο δεν πείθω). Η μάνα μου το φτιάχνει τέτοια εποχή που αρχίζουν να μεγαλώνουν τα σύκα, και φυσικά δεν κρατάει πάρα...

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού, σπιτικό & θαυμαστό. Ένα από τα καλύτερα γλυκά κουταλιού που κυκλοφορούν, η μάνα μου το φτιάχνει όταν βγουν τα πρώτα περγαμόντα άνοιξη μεριά σε μεγάλες ποσότητες για να μην ξεμείνει τον υπόλοιπο χρόνο. Σκέτο ή με γιαούρτι δίνει στο κλασσικό τρατάρισμα και τον...

Γλυκό κουταλιού νεράντζι, φέρτε μου γιαούρτια. Δώσε μου γιαούρτι με γλυκό νεράντζι και την ψυχή μου πάρε, για μένα δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός. Η μαμά Στεφάνια το τιμάει το Νεράντζι κάθε χρόνο και η συνταγή είναι απλή, απλά θα πρέπει να πάρεις το κολάι γιατί τα...

Tags

  • Vegan
  • Νηστίσιμα
  • Παραδοσιακές
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Πένες με ντοματίνια και βασιλικό . Μακαρονάδα να τη φας και να ναι κρύα
Μπακαλιάρος φιλέτο με ντομάτα και μυρωδικά . Για κορμί θανατηφόρο

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes