LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Πουλερικά
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Γλυκά Κουταλιού  /  9 Ιουλίου 2013

Γλυκό κουταλιού νεράντζι, φέρτε μου γιαούρτια.

by Παναγιώτης
Γλυκό κουταλιού Νεράντζι
“Αχ βρε νεραντζιά κοντούλα και γιομάτη, αχ εσένα ε-έβαλα στο μάτι. Αχ βρε νεραντζιά κοκκινοφορεμένη, Αχ εσύ με τρε-με τρέλανες καημένη.” Δημοτικόν άσμα..

Δώσε μου γιαούρτι με γλυκό νεράντζι και την ψυχή μου πάρε, για μένα δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός. Η μαμά Στεφάνια το τιμάει το Νεράντζι κάθε χρόνο και η συνταγή είναι απλή, απλά θα πρέπει να πάρεις το κολάι γιατί τα γλυκά του κουταλιού θέλουν εμπειρία γνώση και τόλμη ;)

 

 

Τα υλικά μας

  • 7 νεράντζια τα οποία θα μας βγάλουν 28 κομμάτια
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι (Η μάνα μου δεν βάζει γλυκόζη και χρησιμοποιεί λεμόνι ως συντηρητικό)

 

Προετοιμασία

  1. Πλένουμε καλά τα νεράντζια. Τα τρίβουμε με τον τρίφτη στο ψιλό για να αφαιρέσουμε το μεγαλύτερο μέρος της φλούδας τους, στο τέλος θα πρέπει να φαίνεται το άσπρο μέρος αλλά να έχουν μείνει λωρίδες πορτοκαλί.
  2. Τα χαράζουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε το φλοιό εύκολα τραβώντας τον από το εσωτερικό , καθαρίζουμε και από την μέσα πλευρά του φλοιού κάποιες ίνες που μπορείς να υπάρχουν.
  3. Τα κομμάτια  Θα τα κόψουμε κυδωνάτα (σε λεπτές λωρίδες δηλαδή) ή τα τυλίγουμε και τα πιάνουμε με μία οδοντογλυφίδα.
  4. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα γεμάτη με  νερό και όταν βράσουν σουρώνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2 φορές ακόμα, αυτό λέγεται ξεπίκρισμα του νεραντζιού.
  5. Όταν ολοκληρώσουμε το ξεπίκρισμα τα σουρώνουμε και αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες αν έχουμε βάλει.
  6. Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε μία στρώση από τα νεράντζια, μία στρώση  ζάχαρη, μία στρώση νεράντζια και συνεχίζουμε μέχρι  να τελειώσουν τα υλικά.
  7. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να είναι 4 δάχτυλα παραπάνω από τα υλικά μας.
  8. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας, σε αυτό το σημείο μπορεί να χρειαστεί να  προσθέσουμε νερό ή ζάχαρη.
  9. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε ένα σχετικά αραιό σιρόπι και τα νεράντζια μας θα πρέπει να έχουν πάρει διάφανη όψη και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι, καθ’όλη την διάρκεια μπορούμε να βγάζουμε κομμάτια και να δοκιμάζουμε τα νεράντζια και το σιρόπι.
  10. Όσο το μείγμα είναι ζεστό προσθέτουμε το λεμόνι και αποθηκεύουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βαζάκια (τα αποστειρώνουμε βράζοντας τα). Η αρμπαρόριζα βοηθάει σαν συντηρητικό επίσης και δίνει και ευχάριστη γεύση στα γλυκά του κουταλιού μας.

 

Στο ίδιο στυλ:

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού, σπιτικό & θαυμαστό. Ένα από τα καλύτερα γλυκά κουταλιού που κυκλοφορούν, η μάνα μου το φτιάχνει όταν βγουν τα πρώτα περγαμόντα άνοιξη μεριά σε μεγάλες ποσότητες για να μην ξεμείνει τον υπόλοιπο χρόνο. Σκέτο ή με γιαούρτι δίνει στο κλασσικό τρατάρισμα και τον...

Γλυκό του κουταλιού Σύκο Το γλυκό το σύκο ή συκαλάκι είναι το αγαπημένο μου γλυκό κουταλιού (μαζί με το περγαμόντο, νεράντζι, κάστανο, καρπούζι.. άστο δεν πείθω). Η μάνα μου το φτιάχνει τέτοια εποχή που αρχίζουν να μεγαλώνουν τα σύκα, και φυσικά δεν κρατάει πάρα...

Γλυκό καρύδι, μπουκίτσες παραδείσου. Τελικά όλα τα κάνουμε γλυκό του κουταλιού στην Ελλάδα από την ντομάτα και την μελιτζάνα μέχρι το καρύδι και το κάστανο, όλα σας λέω, έχω φάει μέχρι και γλυκό του κουταλιού φασόλια γίγαντες στα Τρίκαλα…   Τα υλικά μας 1...

Γλυκό του κουταλιού καρότο, μνιααα ουάτς απ ντοκ; Είπαμε γλυκό του κουταλιού μπορείς να φτιάξεις από (σχεδόν) οτιδήποτε, σε αυτή την συνταγή μπορούμε να δούμε πως  μπορούμε να κάνουμε γλυκό από τα καρότα τα οποία αφθονούν σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου….   Τα υλικά μας 1 κιλό...

Tags

  • Vegan
  • Εορταστικές
  • Νηστίσιμα
  • Σαρακοστή
  • Χορτοφαγικές

Πλοήγηση άρθρων

Κρεατόπιτα με ότι περίσσεψε . Ανακύκλωση μέχρι τελικής βρώσης
Κολοκυθόπιτα με φύλλο κουρού, της φίλης Κατερίνας

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Χώρες & Περιοχές

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes