LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Μαγειρική  /  9 Σεπτεμβρίου 2013

Γλυκό του κουταλιού καρότο, μνιααα ουάτς απ ντοκ;

by Παναγιώτης
Γλυκό του κουταλιού καρότο
Ο Μπαγκζ πήγαινε συχνά στον οδοντίατρο του άρεσε πολύ το γλυκό καρότο βλέπετε…

Είπαμε γλυκό του κουταλιού μπορείς να φτιάξεις από (σχεδόν) οτιδήποτε, σε αυτή την συνταγή μπορούμε να δούμε πως  μπορούμε να κάνουμε γλυκό από τα καρότα τα οποία αφθονούν σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου….

 

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό καρότα
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική άσπρη
  • 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
  • 2 βανίλιες

 

Προετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα μας και τα κόβουμε, η μάνα μου τα κάνει “κυδωνάτα” όπως βλέπετε στην φωτό εσείς μπορείτε να κάνετε και ροδέλες αλλά μην τα κόψετε πολύ χοντρά.
  2. Σε μία κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε μία στρώση από τα καρότα, μία στρώση  ζάχαρη, μία στρώση καρότα και ούτω καθεξής. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
  3. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να είναι 4 δάχτυλα παραπάνω από τα υλικά μας.
  4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας,  μπορεί κατά την διάρκεια της διαδικασίας αυτής να χρειαστεί να  προσθέσουμε νερό ή ζάχαρη.
  5. Στο τέλος θα πρέπει να έχουμε ένα σχετικά αραιό σιρόπι και τα καροτάκια  θα πρέπει να έχουν πάρει διάφανη όψη και να μαλακώσουν , καθ’όλη την διάρκεια μπορούμε να βγάζουμε κομμάτια και να δοκιμάζουμε τα καρότα και το σιρόπι.
  6. Όσο το μείγμα είναι ζεστό προσθέτουμε το λεμόνι και αποθηκεύουμε το γλυκό σε βρασμένα αποστειρωμένα βαζάκια.

Στο ίδιο στυλ:

Γλυκό κουταλιού νεράντζι, φέρτε μου γιαούρτια. ΔÏŽσε μου γιαούρτι με γλυκÏŒ νεράντζι και την ψυχή μου πάρε, για μένα δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμÏŒς. Η μαμά Στεφάνια το τιμάει το Νεράντζι κάθε χρÏŒνο και η συνταγή είναι απλή, απλά θα πρέπει να πάρεις το κολάι γιατί τα...

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού, σπιτικό & θαυμαστό. Ένα απÏŒ τα καλύτερα γλυκά κουταλιού που κυκλοφορούν, η μάνα μου το φτιάχνει ÏŒταν βγουν τα πρÏŽτα περγαμÏŒντα άνοιξη μεριά σε μεγάλες ποσÏŒτητες για να μην ξεμείνει τον υπÏŒλοιπο χρÏŒνο. Σκέτο ή με γιαούρτι δίνει στο κλασσικÏŒ τρατάρισμα και τον...

Γλυκό του κουταλιού Σύκο Το γλυκÏŒ το σύκο ή συκαλάκι είναι το αγαπημένο μου γλυκÏŒ κουταλιού (μαζί με το περγαμÏŒντο, νεράντζι, κάστανο, καρπούζι.. άστο δεν πείθω). Η μάνα μου το φτιάχνει τέτοια εποχή που αρχίζουν να μεγαλÏŽνουν τα σύκα, και φυσικά δεν κρατάει πάρα...

Γλυκό σταφύλι, να το φας με το κουταλάκι. Η μάνα μου έκανε το θαύμα της πάλι, με τα σταφύλια έκαναν την εμφάνισή τους έκανε γλυκÏŒ του κουταλιού σταφύλι θεÏŠκÏŒ. Μπορείς το φας σκέτο , μπορείς να το φας με γιαούρτι, μπορείς να συνοδέψεις το παγωτÏŒ σου, ÏŒπως και...

Πλοήγηση άρθρων

Σάλτσα πέστο με καρύδια. Πες το μου κι αυτό!
Γλυκό σταφύλι, να το φας με το κουταλάκι.

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes