
Η γλυστρίδα ή γλιστρίδα ή αντράκλα είναι ένα βότανο που βρίσκουμε στην εξοχή και στους κήπους μας και πολλές φορές θεωρείται ζιζάνιο. Έχει καθαρτική δράση για το αίμα μας και επίσης είναι διουρητικό βότανο.
Την χρησιμοποιούμε στις σαλάτες μας (και στην χωριάτικη) για την δροσερή υφή που δίνει. Την βρίσκεις και στην λαϊκή αγορά πλέον, γιατί μετά από πολλά χρόνια στο περιθώριο (όπως και άλλα μυρωδικά ή λαχανικά) έχει κάνει θριαμβευτικό καμ μπακ (χιχι). Χρησιμοποιήστε την στις σαλάτες σας και βοηθήστε έτσι τον οργανισμό σας ;)
Τα υλικά μας για 4 μερίδες
- 1 κούπα βλαστάρια γλυστρίδας (αντράκλα)
- 2 ντομάτες μεγάλες κομμένες καρέ
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (ή αν δε μας αρέσει μαϊντανός)
- Μισό φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- 2 -3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Προετοιμασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε να την φάμε αργότερα την βάζουμε στο ψυγείο και προσθέτουμε το λαδόξυδο λίγο πριν την σερβίρουμε. Είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό για κρέατα.
Σι γιου.