LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική, Ορεκτικά  /  15 Ιουλίου 2013

Γλώσσα φιλέτο στην λαδόκολλα, ψάρι γλωσσούδικο.

by Παναγιώτης
Γλώσσα φιλέτο στην λαδόκολλα
Την Ασπασία την λέγανε και γλωσσού από μικρή δεν άφηνε κουβέντα να πέσει κάτω είχε τσακωθεί μία φορά τουλάχιστον με όλους στην γειτονιά..

Η γλώσσα είναι ένα ψάρι (σαλαχοειδές βασικά) με ιδιαίτερη γεύση που μπορούμε να βρούμε φρέσκια αλλά και κατεψυγμένη, σε αυτή την έυκολη συνταγή την συνδύασα με ντομάτα, πιπεριά και φρέσκια ρίγανη και την έβαλα στην λαδόκολλα για να κρατηθεί ζουμερή…

 

Τα υλικά μας (για 4 άτομα)

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 4 ντομάτες μικρές
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 4 κουταλιές φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε 2 λαδόκολλες στο ταψί μας σταυρωτά & αλατοπιπερώνουμε την λαδόκολλα, πάνω βάζω μία στρώση από τα φιλέτα του ψαριού και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
  2. Συνεχίζουμε με μία στρώση ντομάτες και μία στρώση πιπερίες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κλείνουμε την λαδόκολλα.

    Γλώσσα λαδόκολλα
    Κάνουμε στρώσεις από τα υλικά μας πάνω στην λαδόκολλα.
  3. Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά.
    Γλώσσα με ντομάτα & πιπερίες
    Τα αποκαλυπτήρια..

    Σερβίρουμε την γλώσσα μας ζεστή με συνοδεία Λαδολέμονου που έχουμε φτιάξει  χτυπώντας 3-4 κουταλιές ελαιόλαδου και τον χυμό του λεμονιού.

Στο ίδιο στυλ:

Ψάρι στην λαδόκολλα με καλοκαιρινά λαχανικά, μύρισε Μεσόγειος. ΑυτÏŒς είναι ένας τρÏŒπος για να κάνετε το ψάρι σας σαν στον ατμÏŒ με την συνοδεία φρέσκων καλοκαιρινÏŽν λαχανικÏŽν. Τα υλικά μας 1 ψάρι ολÏŒκληρο (εγÏŽ χρησιμοποίησα τσιπούρα) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια μεγάλα χοντροκομμένα 1 μάτσο γλυστρίδα χοντροκομμένη 3 πιπεριές κέρατο...

Σολομός γλυκόξινος στην λαδόκολλα, να χάρω εγώ γεύσεις & αρώματα Ο σολομÏŒς είναι ένα γευστικÏŒτατο ψάρι και μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρÏŒπους, τον λατρεύω στον ατμÏŒ και στα κάρβουνα αλλά εδÏŽ  θα  δούμε πως μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ εύκολο και πολύ γρήγορο με φέτες ή φιλέτα σολομού ή...

Τσιπούρα στην λαδόκολλα Τσιπούρα ψητή λαδÏŒκολλας γιατί έχω μια διαστροφή με την λαδÏŒκολλα τελευταία. Η λαδÏŒκολλα θα κρατήσει την τσιπούρα σου ζουμερή και θα την κάνει πιο νÏŒστιμη συμπέθερε.     Υλικά για 2 τσιπούρες μεγάλες 2 τσιπούρες καθαρισμένες απÏŒ τον ιχθυοπÏŽλη μας...

Φιλέτο τσιπούρας με δεντρολίβανο, φίλε-το ψήνω και δεν σου δίνω. Το δεντρολίβανο είναι απÏŒ τους καλύτερους φίλους του ψαριού το έχουμε ξαναπεί, εδÏŽ θα το δούμε με την γνωστή μας τσιπούρα που την σέρβιρα λίγο διαφορετικά με την συνοδεία της μαγιονέζας ελαιÏŒλαδου που έφτιαξα τις προάλλες…   Τα υλικά μας...

Tags

  • Light
  • Γρήγορες
  • Εύκολες
  • Κρασομεζές
  • Νηστίσιμα
  • Ουζομεζές
  • Σαρακοστή
  • ψαροφαγία

Πλοήγηση άρθρων

Γιαουρτογλυκό με ζελέ φράουλα. Γεύση εξ απαλών ονύχων
Κουνέλι στιφάδο . Αχ κουνελάκι κουνελάκι κρεμμύδι που θα φας

2 comments

  • Κατερινα
    24 Απριλίου 2015

    ηταν φανταστική η συνταγή ακόμα και με ελάχιστο λαδι προσθέτοντας πολτό ντομάτας εκτος απο κομμάτια ντομάτας !

    Reply
  • Παναγιώτης
    24 Απριλίου 2015

    Χαίρομαι που σου άρεσε Κατερίνα και ακόμα πιο πολύ που την προσάρμοσες στα γούστα σου :)

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes