Η γλώσσα είναι ένα ψάρι (σαλαχοειδές βασικά) με ιδιαίτερη γεύση που μπορούμε να βρούμε φρέσκια αλλά και κατεψυγμένη, σε αυτή την έυκολη συνταγή την συνδύασα με ντομάτα, πιπεριά και φρέσκια ρίγανη και την έβαλα στην λαδόκολλα για να κρατηθεί ζουμερή…
Τα υλικά μας (για 4 άτομα)
- 4 φιλέτα γλώσσας
- 4 ντομάτες μικρές
- 2 πιπεριές κέρατο
- 4 κουταλιές φύλλα φρέσκιας ρίγανης
- 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Στρώνουμε 2 λαδόκολλες στο ταψί μας σταυρωτά & αλατοπιπερώνουμε την λαδόκολλα, πάνω βάζω μία στρώση από τα φιλέτα του ψαριού και αλατοπιπερώνουμε ξανά.
- Συνεχίζουμε με μία στρώση ντομάτες και μία στρώση πιπερίες, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κλείνουμε την λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για περίπου 35 με 40 λεπτά.
Σερβίρουμε την γλώσσα μας ζεστή με συνοδεία Λαδολέμονου που έχουμε φτιάξει χτυπώντας 3-4 κουταλιές ελαιόλαδου και τον χυμό του λεμονιού.
ηταν φανταστική η συνταγή ακόμα και με ελάχιστο λαδι προσθέτοντας πολτό ντομάτας εκτος απο κομμάτια ντομάτας !
Χαίρομαι που σου άρεσε Κατερίνα και ακόμα πιο πολύ που την προσάρμοσες στα γούστα σου :)