Το γουακαμόλε (Guacamole) είναι η πιο χαρακτηριστική συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με τα καταπληκτικά αβοκάντο, τα φρούτα που είναι γεμάτα με καλά ωμέγα λιπαρά. Το γουακαμόλε Μας έρχεται από το Μεξικό όπου και το φτιάχνουν έξτρα καυτερό και το τρώνε με τορτίγιας.
Τα υλικά μας
- 3 ώριμα αβοκάντο (διαλέξτε καταπληκτικά αβοκάντο από την Κρήτη μας)
- Μισή μεγάλη ώριμη ντομάτα χωρίς τους σπόρους κομμένη σε χοντρά κομμάτια
- Μισό κρεμμύδι (κόκκινο γλυκό κατά προτίμηση)
- Φύλλα και τρυφερά κοτσάνια από 8 κοτσάνια φρέσκο κόλιανδρο
- 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι ή λάιμ
- Μισό κουταλάκι αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πιπεριά τσίλι αν το θέλουμε καυτερό (αν δεν έχουμε τσίλι μπορούμε να προσθέσουμε πιπέρι καγιέν)
Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, αφαιρώντας το σπόρο τους, παίρνοντας την σάρκα τους με ένα κουτάλι και τα ρίχνουμε σε επεξεργαστή τροφίμων με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μία ωραία παχύρρευστη κρέμα.
Τα τρώμε με τορτίγιας με τσιπς με ψωμί, με πίτες.