LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Κυρίως Πιάτα, Μαγειρική  /  20 Ιουλίου 2013

Γουρουνόπουλο στο φούρνο με πατάτες . Απόλαυση έξτρα λάρτζ

by Μαριλού
γουρουνόπουλο
“Σιγά πρόσεχε μη σου βγει κανα μάτι..” είπε η Λουκία στον άντρα της που χάζευε δήθεν αμέριμνος τις ευειδείς λουόμενες , “αλλά τι να πω , όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη” …δήλωσε και πήγε να βουτήξει αγανακτησμένη

Αν ζούσε ο Λούκουλος αυτό χαλαρά θα το ‘τρωγε για πρωινό. Εμείς πάλι, να ‘μαστε καλά , του δίνουμε και καταλαβαίνει στα παραδοσιακά ελληνικά τσιμπούσια, τα Κυριακάτικα τραπεζώματα αλλά και τα απλά οικογενειακά dinner . Γεια σου Ελλάδα με τα ωραία σου!

 

Υλικά 

  •  2 κιλά χοιρινό μπούτι ή σπάλα με την πέτσα 
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 λεμόνια χυμός
  • 1 πορτοκάλι χυμός
  • 2 ποτηράκια του κρασιού λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 4-5  σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλάκια ρίγανη και θυμάρι
  • αλάτι , πιπέρι

 

Πως το κάνουμε 

  1. Από το προηγούμενο βράδυ αλατοπιπερώνουμε και μαρινάρουμε το κρέας σε μαρινάδα που περιέχει : το χυμό από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι , 1 ποτηράκι λάδι , τη μουστάρδα και ένα κουταλάκι ρίγανη και θυμάρι.
  2. Το πρωί βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε στο ταψί . Με ένα κοφτερό μαχαίρι του κάνουμε μικρές τρύπες σε 4-5 σημεία και εκεί μέσα σπρώχνουμε τις σκελίδες από το σκόρδο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις περιχύνουμε με ένα μείγμα από : 1 ποτηράκι λάδι , χυμό από ένα λεμόνι και ένα κουταλάκι ρίγανη και θυμάρι. Τις ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετούμε στο ταψί γύρω από το κρέας .
  4. Προσθέτουμε ένα ποτήρι του νερό στο ταψί . Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς . Σε δύο με δυόμιση ώρες βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει.

Στο ίδιο στυλ:

Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Έχουμε ξεκινήσει το lovefood εδÏŽ και μερικούς μήνες και πάντα συζητούσαμε αν θα πρέπει να μπουν και οι πιο απλές συνταγές της ελληνικής κουζίνας, αυτές που μάθαμε απÏŒ μικροί και που δεν νοείται αν έχεις κάποια μαγειρική εμπειρία να θες...

Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα Προσοχή! Αν συναντήσετε  κάποιον  που δεν τρÏŽει πατάτες τηγανιτές , ενδέχεται να μην είναι κανονικÏŒς άνθρωπος . Κατά πάσα πιθανÏŒτητα τον έχουν απαγάγει εξωγήινοι. Αν σας πει ÏŒτι δεν τρÏŽει γιατί παχαίνουν ,κάντε του το τεστ με αυτές τις πατάτες...

Πατάτες & λαχανικά με γιαούρτι ογκρατεν, βάλτο στο φούρνο σύντροφε!   Τα υλικά μας για 6 μερίδες 500 γρ γιαούρτι 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα 4 πατάτες μέτριες κομμένες σε χονδρές ροδέλες 15-20 ντοματίνια ολÏŒκληρα Μισή κίτρινη πιπέρια και μισή πορτοκαλί κομμένη σε στικς (βάλτε ÏŒτι χρÏŽμα θέλετε ή ÏŒτι έχετε)...

Πατάτες ογκρατέν με μανιτάρια και μπέικον – ωωωω γκρατέν Οι φίλοι μας οι Γάλλοι , ÏŒταν λένε “gratine” εννοούν τη δημιουργία κρούστας στην επιφάνεια του φαγητού. Η κρούστα γίνεται αν καλύψετε το φαγητÏŒ με κάποιο υλικÏŒ που λιÏŽνει, πχ βούτυρο, κρέμα γάλακτος, τυριά, ή μπεσαμέλ και το ψήσετε στο...

Tags

  • Εορταστικές
  • Παραδοσιακές
  • Τραπέζι

Πλοήγηση άρθρων

Absolute Begginers: Τσιπούρες γεμιστές, για όλα τα γούστα.
Γαλακτομπούρεκο, η αφρό-κρεμα των γλυκών του ταψιού

1 comment

  • Κατερινα
    30 Δεκεμβρίου 2015

    Πολλυ ωραία συνταγή τώρα θα τιν κάνο για τιν πρώτοχρονια ευχαριστώ.

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Τρία μόνο υλικά είναι αρκετά για εύκολα γρήγορα και πεντανόστιμα αμυγδαλωτά ή εργολάβοι στο Αμυγδαλωτά Σίφνου, μύρισε Αιγαίο
  • Παναγιώτης στο Αbsolute begginers: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο.
  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes