
Κομμάτια σαν έρμαιο αφήνομαι σε γλυκά κομμάτια…άαα ρε Δάντη με την κόλασή σου
Αυτό το τσιζ δεν κάνει τζιζ . Είναι ελληνικότατο , βελούδινο και πολύ ελαφρύ (γιατί το ανθότυρο και το γιαουρτάκι τί ψυχή έχουν). Μπορείτε να το γαρνίρετε με ότι σας κάνει κέφι (φρέσκα φρούτα, μέλι, μαρμελάδες ) και να το καταβροχθίσετε πάραυτα χωρίς φόβο αλλά με πάθος .
Τα υλικά μας
Για τη βάση :
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπέρ
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα :
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι( 200 γρ)
- 400 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα (ανάλατα)
- 4 κουταλιες της σούπας άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 3 μικρά φύλλα ζελατίνης
- χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
Για την σάλτσα φράουλας (προαιρετικά) :
- 200 γρ. φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη
- λίγες σταγόνες λεμόνι
Πως το κάνουμε
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη . Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα 20-22 εκατοστών ή ταρτιέρα και προσθέτουμε το βούτυρο. Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια μπισκοτένια ζύμη και το απλώνουμε στον πάτο από το ταψί ώστε να ανεβαίνει λίγο και προς τα τοιχώματα .
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε σε λίγο καυτό νερό ή σε μπεν μαρί . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα ή με ένα κουτάλι το τυρί, το γιαούρτι , την ζάχαρη, το μέλι , το ξύσμα και το χυμό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα . Προσθέτουμε και τη λιωμένη ζελατίνη. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα . Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες .Γαρνίρουμε με την σάλτσα φράουλας ή με ότι άλλο θέλουμε
Για τη σάλτσα φράουλας
Κόβουμε τις φράουλες στα δύο. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 8-10 λεπτά ,ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
[…] μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στο Ελληνικό Τσιζκέικ . Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκατοστών […]