LoveFood

Μαγειρεύω και έχω θέματα

  • Συνταγές
    • Μαγειρική
    • Ζαχαροπλαστική
    • Τσάι
    • Προσθήκη συνταγής
  • Ανα Υλικό
    • Αλλαντικά
    • Ζυμαρικά
    • Θαλασσινά
    • Γαλακτοκομικά
    • Κρέας
    • Λαχανικά
    • Μπαχαρικά
    • Μυρωδικά
    • Πουλερικά
    • Σοκολάτα
    • Φρούτα
    • Ψάρια
  • Χρήσιμα
    • Μαγειρικό Γλωσσάρι
    • Δοσομετρητής
    • Θερμοκρασίες φούρνου
    • Τεχνικές
Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα, Τσίζκεικ  /  12 Μαΐου 2013

Ελληνικό τσίζκεικ με ανθότυρο και γιαούρτι

by Μαριλού
Τσιζκέικ με ανθότυρο και γιαούρτι
Κομμάτια σπασμένα οράματα στα δικά σου μάτια
Κομμάτια σαν έρμαιο αφήνομαι σε γλυκά κομμάτια…άαα ρε Δάντη με την κόλασή σου

Αυτό το τσιζ δεν κάνει τζιζ . Είναι ελληνικότατο , βελούδινο και πολύ ελαφρύ (γιατί το ανθότυρο και το γιαουρτάκι τί ψυχή έχουν). Μπορείτε να το γαρνίρετε με ότι σας κάνει κέφι (φρέσκα φρούτα, μέλι, μαρμελάδες ) και να το καταβροχθίσετε πάραυτα χωρίς φόβο αλλά με πάθος .

Τα υλικά μας 

Για τη βάση :

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπέρ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα :

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι( 200 γρ) 
  • 400 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα (ανάλατα)
  • 4 κουταλιες της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3 μικρά φύλλα ζελατίνης
  • χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι

Για την σάλτσα φράουλας (προαιρετικά) :

  • 200 γρ. φράουλες 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες λεμόνι

Πως το κάνουμε 

Σπάμε  τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη . Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με αποσπώμενα τοιχώματα 20-22 εκατοστών ή ταρτιέρα και προσθέτουμε το βούτυρο.  Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια μπισκοτένια ζύμη και το απλώνουμε στον πάτο από το ταψί ώστε να ανεβαίνει λίγο και προς τα τοιχώματα .

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε σε λίγο καυτό νερό ή σε μπεν μαρί . Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  με το σύρμα ή με ένα κουτάλι  το τυρί, το γιαούρτι , την ζάχαρη, το μέλι , το ξύσμα και το χυμό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής  κρέμα . Προσθέτουμε και τη λιωμένη ζελατίνη. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα . Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες .Γαρνίρουμε με την σάλτσα φράουλας ή με ότι άλλο θέλουμε

Για τη σάλτσα φράουλας 

Κόβουμε τις φράουλες στα δύο. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 8-10 λεπτά ,ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά  μέχρι να δέσει η σάλτσα.

 

Cheesecake me ανθότυρο και γιαούρτι

 

Στο ίδιο στυλ:

Εύκολο Παγωμένο γιαούρτι με σύκο 1,2,3 frozen yogurt! Παγωμένο γιαούρτι που με σχετική προετοιμασία το έχεις έτοιμο σε 5 λεπτά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς συντηρητικά και αηδίες σπιτικό από σπίτι ;)   Τα υλικά μας (για μία κούπα παγωτού) 2 σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια 5 κουταλιές στραγγιστό...

Μους λεμόνι με γιαούρτι . Βελούδινη αμαρτία Αυτή είναι μια πολύ απλή ,νόστιμη και ελαφριά μους που θα κλείσει με επιτυχία κάθε γεύμα σας . Υλικά 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό  300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη 1 βανίλια 2 μεγάλα λεμόνια χυμό και...

Μους γιαούρτι με βύσσινο To γιαουρτάκι μαζί με  φρούτα είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε διάφορες ελαφριές και δροσερές μους .  Θα ακολουθήσουν κι άλλες  . Υλικά για 4 μπολάκια  250 γρ γιαούρτι 250 γρ κρέμα γάλακτος 2 μικρά  φύλλα ζελατίνης 4 κουταλιές της...

Παγωμένο γιαούρτι με γλυκό κρασί και βερίκοκα. Summer time madness Το γιαουρτογλυκό αυτό είναι στην ίδια λογική με παρόμοια που έχουμε φτιάξει . Εδώ όμως το κρασί και τα μυρωδικά  δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα βερίκοκα με άλλα φρούτα , όπως δαμάσκηνα, κράνα , ροδάκινα , ακόμα...

Πλοήγηση άρθρων

Αυγά με ντομάτα της Γιαγιάς Ελένης (σαν Shakshuka)
Εύκολο ντιπ γιαουρτιού με δύοσμο.

1 comment

  • Αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου . Yaaaah ! - LoveFood
    12 Φεβρουαρίου 2014

    […] μπισκότα και προσθέτοντας το λιωμένο βούτυρο όπως στο Ελληνικό Τσιζκέικ  . Την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20-22 εκατοστών […]

    Reply

Share your thoughts Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Υλικά

  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αυγά
  • Βανίλια
  • Βασιλικός
  • Βούτυρο
  • Γάλα
  • Γαρίφαλο
  • Γιαούρτι
  • Δυόσμος
  • Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Ζάχαρη άχνη
  • Θυμάρι
  • Κανέλα
  • Κεφαλοτύρι
  • Κολοκύθια
  • Κορίανδρος
  • Κοτόπουλο
  • Κρέμα γάλακτος
  • Κρεμμύδι
  • Κρεμμύδι Φρέσκο
  • Κύμινο
  • Μαϊντανός
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Μελιτζάνες
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μπέικον
  • Μπαλσάμικο
  • Μπαχάρι
  • Ντομάτες
  • Ξύδια
  • Παρμεζάνα
  • Πατάτες
  • Πιπέρι
  • Πιπέρι καγιέν
  • Πιπεριές
  • Ρίγανη
  • Σκόρδο
  • Τζίντζερ
  • Τσίλι
  • Φέτα
  • Χυμός Λεμονιού
  • κιμάς μοσχαρίσιος

Είναι και…

  • Light
  • Vegan
  • Αγίου Βαλεντίνου
  • Ανακύκλωση
  • Αυγά με φυσική βαφή
  • Βάφτιση
  • Γενέθλια
  • Για αρχάριους
  • Γιορτή
  • Γλυκά χωρίς ζάχαρη
  • Γρήγορες
  • Ελαφριές
  • Εορταστικές
  • Εύκολες
  • Καυτερά
  • Κουζίνες του κόσμου
  • Κοχλιοί
  • Κρασομεζές
  • Κόκκινα αυγά
  • Λίμπιντο
  • Μπουφές
  • Ναύπλιο
  • Νηστίσιμα
  • Νηστίσιμα Γλυκά
  • Οικονομικές
  • Ουζομεζές
  • Πάρτι
  • Πάσχα
  • Παιδικό πάρτυ
  • Παραδοσιακές
  • Πασχαλινά αυγά
  • Πασχαλινό τραπέζι
  • Παχαλινά αυγά με κρεμμύδι
  • Πλούσια σε ω3 λιπαρά
  • Πλούσιο σε σίδηρο
  • Πολύχρωμα
  • Πρωινό
  • Σαρακοστή
  • Τραπέζι
  • Χορτοφαγικές
  • Χορτοφαγική Μαγειρίτσα
  • Χριστούγεννα
  • καφές
  • τσάι
  • ψαροφαγία

Μέθοδος Μαγειρέματος

  • Ζεμάτισμα
  • Μαρινάδα
  • Μπέν μαρί
  • Στα κάρβουνα
  • Στην Κατσαρόλα
  • Στην γάστρα
  • Στην λαδόκολα
  • Στη σχάρα
  • Στο γκριλ
  • Στο μπρίκι
  • Στον Ατμό
  • Στον Φούρνο
  • Στο πήλινο
  • Στο τηγάνι
  • Τοστιέρα
  • Χωρίς Μαγείρεμα
  • Ψηστιέρα

Χώρες & Περιοχές

  • Άγιο Όρος
  • Ήπειρος
  • Αίγυπτος
  • Αγγλία
  • Αργεντινή
  • Ασία
  • Αυστρία
  • Αχαϊα
  • Βιετνάμ
  • Βολιβία
  • Βόρεια Αμερική
  • Γένοβα
  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Εκουαδόρ
  • Ελλάδα
  • Επτάνησα
  • Ευρώπη
  • Ζάκυνθος
  • Ζαγορά
  • Η.Π.Α.
  • Ηλεία
  • Ινδία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Κέρκυρα
  • Κίνα
  • Κεφαλονιά
  • Κουρδιστάν
  • Κρήτη
  • Κυκλάδες
  • Λευκάδα
  • Μέση Ανατολή
  • Μαρόκο
  • Μεξικό
  • Μεσόγειος
  • Πήλιο
  • Πελοπόννησος
  • Περού
  • Πολωνία
  • Σούλι
  • Σπάρτη
  • Τουρκία
  • Τρίκαλα
  • Χιλή

Τελευταία Σχόλια

  • Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο που ΔΕΝ παχαίνουν στο Πατάτες τηγανιτές …στο φούρνο. Bye bye θερμίδα
  • ΑννΑ στο Ζυμαρικά με πέστο φασκόμηλου, έπαθα έκρηξη γέυσης
  • Μιτσάκι στο Πουτίγκα από τσουρέκι, άλλαξε ο Μανωλιός και έφαγε το τσουρέκι του αλλιώς.
  • Ψάρι στη λαδόκολλα με λαχανικά(4 μονάδες) - στο Φάγαμε πακέτο …φιλέτα ψαριού στη λαδόκολλα
  • Μαιρη Αθανασοπουλου στο Στάσου…μύγδαλα! Τούρτα με καραμελωμένα αμύγδαλα (και σοκολατένιο παντεσπάνι)
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Copyright
  • Δήλωση Προστασίας προσωπικών δεδομένων
  • Elara by LyraThemes